Neler Yeni

35K'ya M1 Pro Macbook Pro 14 alınır mı?

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
İşlemciler arasında farklar var ancak sizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum. 13' cihazların ekranlarını retina ekran varken 14' prolarda Liquid Retina XDR ekran var ve gerçekten görüntü kalitesini çok değiştiriyor. O yüzden benim tercihim m1 pro olur.
Hocam merhaba, baktım ama bütçemi baya bir aşıyor. Pro m2 13'' - 15'' haricinde önerebileceğin başka bir model var mı ?

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Hocam merhaba, baktım ama bütçemi baya bir aşıyor. Pro m2 13'' - 15'' haricinde önerebileceğin başka bir model var mı ?
Hocam 13' air modeline bakabilirsiniz. Onların ekranı retine değil ve sizin işinizi görecektir.

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
pro modele ihtiyacınız gerçekten var mı?
Ya aslında yok ama Pro modelinde Touch Bar çok hoşuma gidiyor ondan dolayı istiyorum. Ama bakınca da arada dünya kadar fiyat farkı oluyor. Kararsız kaldım bende :/

yenigeldim

80+ Silver
Ya aslında yok ama Pro modelinde Touch Bar çok hoşuma gidiyor ondan dolayı istiyorum. Ama bakınca da arada dünya kadar fiyat farkı oluyor. Kararsız kaldım bende :/
14" ve 16" olanlarda touchbar zaten yok artık. Eski kasa 13" pro olanlarda var. Touchbar çok gereksiz,hiç işe yaramıyor,kullanışsız. Yanlışlıkla parmağın falan değiyor saçma sapan bir özellik,ondan kaldırdılar zaten. Ben de alırken çok heves etmiştim de koca bir hayal kırıklığı.

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
14" ve 16" olanlarda touchbar zaten yok artık. Eski kasa 13" pro olanlarda var. Touchbar çok gereksiz,hiç işe yaramıyor,kullanışsız. Yanlışlıkla parmağın falan değiyor saçma sapan bir özellik,ondan kaldırdılar zaten. Ben de alırken çok heves etmiştim de koca bir hayal kırıklığı.
O zaman düz M2 Air 13'' modellerine bakayım ben. Hem fiyatları da iyi. Onlarda da Retina ekran varmış bu arada sitesinde gördüm şimdi.

yenigeldim

80+ Silver
O zaman düz M2 Air 13'' modellerine bakayım ben. Hem fiyatları da iyi. Onlarda da Retina ekran varmış bu arada sitesinde gördüm şimdi.
Düz m2 air de olabilir. Çok bütçe ayırmayayım dersen m1 air de alınır. Aralarında çok güç farkı yok. İkisi de retina ekran zaten. Bende hem m1 air hem m1 pro var. m1 air daha çok seviyorum.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Arkadaşlar aranızda Windows'tan Macbook'a geçen oldu mu? Alışabildiniz mi? Ben de laptop bakıyorum ama Windows'ların tasarımını pek beğenmiyorum, Macbook tasarımı ve şarjı çok güzel ancak performansı ve farklı işletim sistemi olması beni düşündürüyor.

yenigeldim

80+ Silver
Arkadaşlar aranızda Windows'tan Macbook'a geçen oldu mu? Alışabildiniz mi? Ben de laptop bakıyorum ama Windows'ların tasarımını pek beğenmiyorum, Macbook tasarımı ve şarjı çok güzel ancak performansı ve farklı işletim sistemi olması beni düşündürüyor.
Ben geçtim. 1 haftaya alışırsın. Sonra da windows pek açmazsın.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Ben geçtim. 1 haftaya alışırsın. Sonra da windows pek açmazsın.
Hiç Apple cihazım yok, ekosistem yapamam yani. Telefonum da android, bu açıdan bir sorun yaşar mıyım? Apple'ın bazı konularda kısıtlayıcı olduğunu duydum. Bir de Ram, SSD yükseltmesi yapılamaması baya sıkıntı. Şu an laptopumda toplam 4 TB depolama var, en lazım olanları alsam 2 TB tutar, 2 TB olan Macbooklar 130k.

yenigeldim

80+ Silver
Hiç Apple cihazım yok, ekosistem yapamam yani. Telefonum da android, bu açıdan bir sorun yaşar mıyım? Apple'ın bazı konularda kısıtlayıcı olduğunu duydum. Bir de Ram, SSD yükseltmesi yapılamaması baya sıkıntı. Şu an laptopumda toplam 4 TB depolama var, en lazım olanları alsam 2 TB tutar, 2 TB olan Macbooklar 130k.
Ekosistem şart değil. İlk aldığımda android vardı bende de. Kısıtlama falan yok. Bilmeden yazıyorlar işte. Rami yüksek alın. Depolama için de taşınabilir ssd alabilirsiniz gene olarak öyle kullanıyorlar. Çoğunluk depolamaya para vermez.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Ekosistem şart değil. İlk aldığımda android vardı bende de. Kısıtlama falan yok. Bilmeden yazıyorlar işte. Rami yüksek alın. Depolama için de taşınabilir ssd alabilirsiniz gene olarak öyle kullanıyorlar. Çoğunluk depolamaya para vermez.
Teşekkürler hocam, fiyat performans olarak önerdiğiniz bir model var mı? Bütçe 70k'ya kadar gider ama boşuna oraya çıkmak istemiyorum, daha ucuz fiyat performans varsa tercih ederim, ssd yanımda taşıyabilirim ama ram önemli dediğiniz gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,649
Üyeler
161,727
Son üye
novCell
Top Bottom