3600mhz ram mavi ekran sorunu

holyleth

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba, ram ve anakartımı değiştirdim 4-5 gün önce gskill trident z 3600mhz 2x16gb cl16 ram ve msi b550 a pro anakarta geçiş yaptım ancak ramlerden kay aklı sürekli olarak mavi ekran hatası alıyorum. Default olarak 2 adet xmp profili mevcut ikisi de aynı değerlerde gibi görünüyor ama 1. Profilde örnek olarak valorantı açamıyorum bile :D login ekranında kapatıyor direkt. 2.sinde açıyorum fps değerleri va her şey yolunda ama bu seferde alttab atarken oyunu kapatırken bilgisayarı kapatırken farketmiyor herhangi bir noktada mavi ekran veriyor rastgele bir zamanda. Bunu yaşayan çözümünü bilen var mıdır? Son 2 bios sürümünü test ettim ama ikisinde de aynı sorun mevcut.

Memtest86’da 1900 civarı hata çıkarıyor onu da yaptım
Hiç hata çıkmaması gerektiğinin farkındasın demi? Ramleri nereden aldın fake olabilir mi? 8 saat test yapmıştım 8x4 ramlerime 1 hata çıksa kalbime inerdi 1900 hata diyorsun

Ayarları manuel olarak kendim yapınca minimuma indirdim mavi ekran sorununu bugün hiç vermedi mesela ama anakartın sitesinden incelediğimde bu ram için uyumlu olmadığı vs yazıyor ya da xmp profillerinde hataya neden olan bir şey olabilir her ihtimale karşı eski ramlere dönüp satıl aldığım yerle konuşup değişim ya da iade için gönderip farklı ram’e geçiş yapacağım sanırım
Hiç hata çıkmaması gerektiğinin farkındasın demi? Ramleri nereden aldın fake olabilir mi? 8 saat test yapmıştım 8x4 ramlerime 1 hata çıksa kalbime inerdi 1900 hata diyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hataların hepsi ram ile alakalı değil tabii ki yazılımsal olarak üst üste yazılmış dosyalarda var onlardan dolayı da hata veriyor birde format ile temiz kurulum yaparak denemek lazım sanırım asrock anakarttan msi b550 a proya geçtim dosyalarda çakışma oluyor ram dışında da
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde 5600x işlemci için önerilen bios sürümüne geçtim belki bunun da etkisi vardır

Aldığınız Ramler kit (2*16) mi yoksa iki ayrı modül (16+16) mü? EXPO aktif etmeden denediğinizde hata alıyor musunuz?

2x16ramler, xmp açmadan manuel olarak 3600mhz ayarlarını ysptığımda mavi ekran yemedim 1 gün boyunca ama oyunlarda kullanımda ufak takılmalar oluyordu. Sonradan 3466mhzye çektim daha stabil oldu droplar da azaldı işlemciye fazla mı geliyor acaba tam sebebini anlayamadım
Aldığınız Ramler kit (2*16) mi yoksa iki ayrı modül (16+16) mü? EXPO aktif etmeden denediğinizde hata alıyor musunuz?

Geri