..

Blayki

80+
Reaksiyon skoru
16
Bildiğiniz gibi bu işlemci çok ısınan işlemcilerden, undervolt yapmadan önce sıcaklık ekran kartının optimum çalışmasına olanak vermiyordu. Yaklaşık 0.13 offset yapıyordum ki sıcaklık- oyun performansı tam otursun diye. Bios güncellemesinden mi bilmiyorum ama artık yapamıyorum, saçma bir durum içerisindeyim. Intel extreme turning programında undervolt kısmı kapalı değiştiremiyorum ama throotlestop da değiştiriyorum etki etmiyor. 0.16 offset yapınca mavi ekran Veriyor ama, CPU cachede işe yarıyor - CPU core de işe yaramıyor. Aynı noktadan 2 ay önce yapabiliyorum. Cihazım Asus x500vx bios 3.0 ami. Güncelleme: Undervolting sıcaklık düşürmüyor, eskiden yaptığım Undervolting çok işe yarıyordu. Şu an Undervolting olduğu yazıyor (CPUID hwmonitor de bile) ama sıcaklık olarak fark ediyor mu anlayamıyorum ediyorsa çok çok az.

Son düzenleme:
Bildiğiniz gibi bu işlemci çok ısınan işlemcilerden, undervolt yapmadan önce sıcaklık ekran kartının optimum çalışmasına olanak vermiyordu. Yaklaşık 0.13 offset yapıyordum ki sıcaklık- oyun performansı tam otursun diye. Bios güncellemesinden mi bilmiyorum ama artık yapamıyorum, saçma bir durum içerisindeyim. Intel extreme turning programında undervolt kısmı kapalı değiştiremiyorum ama throotlestop da değiştiriyorum etki etmiyor. 0.16 offset yapınca mavi ekran Veriyor ama, CPU cachede işe yarıyor - CPU core de işe yaramıyor. Aynı noktadan 2 ay önce yapabiliyorum. Cihazım Asus x500vx bios 3.0 ami
Eski bir XTU sürümü yükle ben öyle yaptım yeni sürümlerde UV yapılmıyor nedense.

Biosa girip şu tuşları denermisin ?
alt+f1
shift+f1
ctrl+f1
Bazı AMI bioslarda bu tuşlara basılarak gizli menü açılıyor ve overclock veya undervolt yapılabiliyor.

Geri