Neler Yeni

3d Yazıcı Baskı Sorunu

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Düzelmesine sevindim. Çözümü halletmiş olduk böylelikle. Başka sorunlarınız olursa yazın yardımcı olmaya çalışırım.
Hocam sıyırcam valla ya.İlk baskıyı aldım sorunlar orda çıktı zaten fazla yok diye ellemedim.İkinci baskıda işin ucu koptu.Baskıya başlıyorum biraz yapıyor yapıyor sonra boşluk bırakıyor 6-7 sıra sonra devam ediyor veya hiç yapmıyor.Filament gelmiyor.Hottendi temizledim nozzle yeni tıkanıklık yok.Ama yok işte baskıda problem çıkıyor

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Hocam sıyırcam valla ya.İlk baskıyı aldım sorunlar orda çıktı zaten fazla yok diye ellemedim.İkinci baskıda işin ucu koptu.Baskıya başlıyorum biraz yapıyor yapıyor sonra boşluk bırakıyor 6-7 sıra sonra devam ediyor veya hiç yapmıyor.Filament gelmiyor.Hottendi temizledim nozzle yeni tıkanıklık yok.Ama yok işte baskıda problem çıkıyor
test küp'ü bastım.Aralıklı oluyor ve gofter gibi ayrılıyor.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Tabla ayarı denedinmi bu arada ayrıca o extruder da atlama durumu yok değilmi onu iyice kontrol ettiniz umarım. Tabla ayarını bir kontrol edip flament markasının önerdiği ideal sıcaklıkların 5 derece civarı üzerine çıkartarak tekrar bir kalibrasyon küpü basın bakaım ne yapacak.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Tabla ayarı denedinmi bu arada ayrıca o extruder da atlama durumu yok değilmi onu iyice kontrol ettiniz umarım. Tabla ayarını bir kontrol edip flament markasının önerdiği ideal sıcaklıkların 5 derece civarı üzerine çıkartarak tekrar bir kalibrasyon küpü basın bakaım ne yapacak.
Tabla kalibrasyonunu her baskıda tekrar yapıyorum bi sıkıntı yok tablada şimdi fotoğrafını atayım bastığım küp'ün aralıkları görün
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabla kalibrasyonunu her baskıda tekrar yapıyorum bi sıkıntı yok tablada şimdi fotoğrafını atayım bastığım küp'ün aralıkları g
2ed657e3-529f-4cfa-b026-8fbb8eec2725.jpg
örün

böyle aralıklar oluyor ve parça parça parçalanıyor

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
sorun filament gibi duruyor son olarak dilimleme programı ne kullanıyorsanız bilgisayarınızdan kaldırıp tekrar kurun ancak ayarlarını da tamamen temizleyin. Default ayar ile gelecek ondan sonra tekrar bir dilimleme yapıp deneyin bakalım.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
sorun filament gibi duruyor son olarak dilimleme programı ne kullanıyorsanız bilgisayarınızdan kaldırıp tekrar kurun ancak ayarlarını da tamamen temizleyin. Default ayar ile gelecek ondan sonra tekrar bir dilimleme yapıp deneyin bakalım.
Evet onu denedim.Düşündüğüm gibi filament olabilir ama internette şey gördüm ekstraszyon sorunu falan diyolardı o konu hakkında bilginiz var mı

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Evet onu denedim.Düşündüğüm gibi filament olabilir ama internette şey gördüm ekstraszyon sorunu falan diyolardı o konu hakkında bilginiz var mı

Bahsettiklerim zaten bu sorunun giderilmesi için. Filament alana kadar dilimleme yazılımını sıfırlsyın. Bir ayarda hata yapmış olabilşrsiniz

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Bilgisayardaki programınızı kaldırıp tekrar kurdunuz mu ? Farkında olmadan bir yanlış ayar yapmış olabilir siniz. Ondan dolayı programı kaldırıp ayarlarını silip tekrar o küpü baskıya hazırlayın ve deneyin..

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Bilgisayardaki programınızı kaldırıp tekrar kurdunuz mu ? Farkında olmadan bir yanlış ayar yapmış olabilir siniz. Ondan dolayı programı kaldırıp ayarlarını silip tekrar o küpü baskıya hazırlayın ve deneyin..
evet krudum

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan

O şekilde de sorun var ise mecbur ufak bir filament alıp denemeniz gerekecek maalesef. Istanbulda olsanız getirin kontrol edeyim diyeceğim ama Edirnedeyim demiştiniz maalesef.

Kontfire

80+ Silver
Tabla kalibrasyonunu her baskıda tekrar yapıyorum bi sıkıntı yok tablada şimdi fotoğrafını atayım bastığım küp'ün aralıkları görün

böyle aralıklar oluyor ve parça parça parçalanıyor
Filamentiniz nemlenmiş hocam, bu baskı hatası genelde uzun süre açıkta kalmış bünyesine nem almış filamentlerde görülüyor.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
a
Filamentiniz nemlenmiş hocam, bu baskı hatası genelde uzun süre açıkta kalmış bünyesine nem almış filamentlerde görülüyor.
aslında fırına atım nemini aldım ilk baskı güzeldi sonra bozuldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,453
Üyeler
161,857
Son üye
akaimetsu
Top Bottom