4+2gb ram vs 4gb ram

ghrian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
349
Pcde 2 gb ram varken 4 gb ram alıp 4+2 mi yapmak daha mantıklı yoksa 2gb yi cikarip 4 gb kullanmak mi?

4+2 yapman tabi ki daha mantıklı, yapabilirsin.

Çift kanal iyidir ama bellek desteğiğ ve iki bellegin frekans desteğini göz önünde bulundur

Peki 4+4 mü yoksa tek 8 mi daha iyi olur?

Çok dikkat et mesajı attım ama anakrtınında 4 gb bellekleri destekleyip desteklemediğini öğren yani adamlar boşuna 2 gb takmamış olabilirler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki 4+4 mü yoksa tek 8 mi daha iyi olur?
çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alır

Çok dikkat et mesajı attım ama anakrtınında 4 gb bellekleri destekleyip desteklemediğini öğren yani adamlar boşuna 2 gb takmamış olabilirler

çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alır
yani 4+4 daha iyidir

yani 4+4 daha iyidir
Baktim hocam 7 pro 64 bit

Baktim hocam 7 pro 64 bit
Anakrt modelini tarayıcına yazıp tüm özelliklerini okumalısın Mesela bu ana kartın tek slotuna max 4 gb takılıyor yani 8 gb takamazsın. İyi bir araştırma yap.

Anakrt modelini tarayıcına yazıp tüm özelliklerini okumalısın Mesela bu ana kartın tek slotuna max 4 gb takılıyor yani 8 gb takamazsın. İyi bir araştırma yap.
+ Birde işlemci modelini tarayıcına yazıp ona da bir bak Mesela Bu İşlemci DDR 3 1066/1333 Mhz ram desteği var yani sen bu sisteme 1600 mhz bir ram takmamalısın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,559
Üyeler
190,761
Son üye
Enes cevik
Geri