çift kanal daha iyi olur.
Aynı model ve aynı hz değil yine de sikinti cikar mi4+2 yapman tabi ki daha mantıklı, yapabilirsin.
Aynı frekans ve CL değerlerine sahip değil ise sıkıntı çıkar. Öyleyse 2'yi çıkarın, 4'ü takın.Aynı model ve aynı hz değil yine de sikinti cikar mi
onun hakkında tam bir bilgim yok @RevDeisDouAynı model ve aynı hz değil yine de sikinti cikar mi
4+2 yapmak daha uygundur ama bi ihtimal hata verebilir.Pcde 2 gb ram varken 4 gb ram alıp 4+2 mi yapmak daha mantıklı yoksa 2gb yi cikarip 4 gb kullanmak mi?
çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alırPeki 4+4 mü yoksa tek 8 mi daha iyi olur?
yani 4+4 daha iyidirÇok dikkat et mesajı attım ama anakrtınında 4 gb bellekleri destekleyip desteklemediğini öğren yani adamlar boşuna 2 gb takmamış olabilirler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alır
Baktim hocam 7 pro 64 bitÇok dikkat et mesajı attım ama anakrtınında 4 gb bellekleri destekleyip desteklemediğini öğren yani adamlar boşuna 2 gb takmamış olabilirler
çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alır
yani 4+4 daha iyidir
Anakrt modelini tarayıcına yazıp tüm özelliklerini okumalısın Mesela bu ana kartın tek slotuna max 4 gb takılıyor yani 8 gb takamazsın. İyi bir araştırma yap.Baktim hocam 7 pro 64 bit
+ Birde işlemci modelini tarayıcına yazıp ona da bir bak Mesela Bu İşlemci DDR 3 1066/1333 Mhz ram desteği var yani sen bu sisteme 1600 mhz bir ram takmamalısın.Anakrt modelini tarayıcına yazıp tüm özelliklerini okumalısın Mesela bu ana kartın tek slotuna max 4 gb takılıyor yani 8 gb takamazsın. İyi bir araştırma yap.