4+2gb ram vs 4gb ram

ghrian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
349
Pcde 2 gb ram varken 4 gb ram alıp 4+2 mi yapmak daha mantıklı yoksa 2gb yi cikarip 4 gb kullanmak mi?

4+2 yapman tabi ki daha mantıklı, yapabilirsin.

Çift kanal iyidir ama bellek desteğiğ ve iki bellegin frekans desteğini göz önünde bulundur

Peki 4+4 mü yoksa tek 8 mi daha iyi olur?

Çok dikkat et mesajı attım ama anakrtınında 4 gb bellekleri destekleyip desteklemediğini öğren yani adamlar boşuna 2 gb takmamış olabilirler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki 4+4 mü yoksa tek 8 mi daha iyi olur?
çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alır

Çok dikkat et mesajı attım ama anakrtınında 4 gb bellekleri destekleyip desteklemediğini öğren yani adamlar boşuna 2 gb takmamış olabilirler

çift kanal belleklere binen yükü iki belleğe dağıtır ama tek bir bellek tüm yükü üzerine tek başına alır
yani 4+4 daha iyidir

yani 4+4 daha iyidir
Baktim hocam 7 pro 64 bit

Baktim hocam 7 pro 64 bit
Anakrt modelini tarayıcına yazıp tüm özelliklerini okumalısın Mesela bu ana kartın tek slotuna max 4 gb takılıyor yani 8 gb takamazsın. İyi bir araştırma yap.

Anakrt modelini tarayıcına yazıp tüm özelliklerini okumalısın Mesela bu ana kartın tek slotuna max 4 gb takılıyor yani 8 gb takamazsın. İyi bir araştırma yap.
+ Birde işlemci modelini tarayıcına yazıp ona da bir bak Mesela Bu İşlemci DDR 3 1066/1333 Mhz ram desteği var yani sen bu sisteme 1600 mhz bir ram takmamalısın.

Geri