Yardım 4 slota 1 ram takmak

SHIRKHAN

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba.4 ram slotlu max 128GB destekleyen anakartta 1 tane 16gb ram takmak oluyor mu yoksa en az 2 mi olması gerek?

Olur tabikide

Olur ama parça parça takılan ram daha verimlidir

2x8GB daha çok performans verir ama 1x16GB'da takabilirsiniz, sorun olmaz.

Neden 4x4gb dahamı iyi 1x16gb dan
Evet, performans açısından daha iyi fakat 4x4GB aldığınızda herhangi bir yükseltme yapamazsınız ve yapmak istediğinizde RAM'lerinizi değiştirmek zorunda kalırsınız.
Bir veriyi tek kanal üzerinden 16GB hafızalı bir belleğe taşımak mı, yoksa bir veriyi ayrıştırıp iki kanal üzerinden taşıyıp farklı modüller üzerinden çok daha hızlı işleyip sunmak mı, tabii ki iki kanal kullanmak daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4 ram slotlu max 128GB destekleyen anakartta 1 tane 16gb ram takmak oluyor mu yoksa en az 2 mi olması gerek?
Bu değer sizin takacağınız maksimum RAM belleği boyutu.
İsterseniz tek RAM 16GB isterseniz tek ram 32GB kullanın isterseniz 4GB bile kullanabilirsiniz.
Verilen maksimum değerde kullanma şartınız yok.

En mantıklı hareket 2x8GB almak olur.

Hocam anakarta göre değişir.

Single channel ise 1 tane 16gb ile 2 tane 8gb veya 4 tane 4gb arasında fark yok.
Dual channel ise 1 tane 16gb ile 2 tane 8gb arasında çok fark var ama 2 tane 8gb ile 4 tane 4gb arasında fark yok.
Quad channel ise 2 tane 8gb ile 4 tane 4 gb arasında da çok fark var.

Anakartların çoğu dual channel oluyor ama, benim önerim 2 tane 8gb takın.

Merhaba.4 ram slotlu max 128GB destekleyen anakartta 1 tane 16gb ram takmak oluyor mu yoksa en az 2 mi olması gerek?
Olur 8*2 de takabilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Single channel ise 1 tane 16gb ile 4 tane 4gb arasında fark yok.
Dual channel ise 1 tane 16gb ile 2 tane 8gb arasında çok fark var ama 2 tane 8gb ile 4 tane 4gb arasında fark yok.

.

Single channel ise 1 tane 16gb ile 2 tane 8gb veya 4 tane 4gb arasında fark yok.

MSI MAG B450 Toredor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,891
Üyeler
183,916
Son üye
MuhammetDAli
Geri