Neler Yeni

₺40.000 Bütçe Parça Önerisi

PRO45X

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, PS, Xbox
Steam
my pc sucks
Discord
JmfxGG#7540
Steam ID
https://steamcommunity.com/id/Jmfx/
Epic Games
JmfxGG
Discord
JmfxGG#7540
Bütçe
40000
Öncelikle merhaba, kardeşime bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Elimde olan parçaların üstüne eksik parçaları tamamlamak istiyorum.

Bu konuda fikir ve bilgilerinizi ihtiyacım var.

Elimde olan parçalar:

Kasa:MSI Forge 100R
Anakart:MSI MAG B550 Bazooka

Bu 2 parça elimde 0 olarak mevcut olduğu için bu sistemin üstüne bir bilgisayar toplaması yapmak istiyorum ve aşağıda almayı düşündüğüm bilgisayar parçaları bulunmakta.

Düşüncedeki parçalar:

İşlemci:AMD RYZEN 7 5700X3D
Ekran Kartı:Inno3D Nvidia GeForce RTX4070 SUPER Twin x2
RAM:G.Skill 2x16GB 32 GB - 3600MHz CL18
PSU:NZXT C750 750W 80+ Bronze
SSD:KIOXIA EXCERIA G2 1TB SSD PCIe M2NVMe

Soru olarak bu bilgisayarı topladığımda beni üzecek ya da uyumsuz bir parça var mı bu konuda fikir ve desteklerinizi rica edeceğim.

Ayrıca ₺40.000 bandında daha iyi bir sistem kurabilir miyim?

Bu ürünlere ek olarak ₺5.000 kadar da işlemci soğutucusu arıyorum ancak hiç bir fikrim olmadığı için soğutucu önerisi de paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden destek olan arkadaşlara teşekkür eder, imla vb. gibi bir sorun varsa özür dilerim.

PRO45X

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, PS, Xbox
Steam
my pc sucks
Discord
JmfxGG#7540
Steam ID
Epic Games
JmfxGG
Discord
JmfxGG#7540
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ssd ve ram kingston tercih ederdim ayrıca Cooler Master MasterLiquid Core 240 sıvı soğutucusunu kullanıyorum gayet memnunum
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz CL16

Kingston PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

olarak RAM ve SSD almam durumunda bütçeden de hatrı sayılır bir ücret düşmüş oluyor, daha iyi bir seçim olacaksa bu şekilde de tercih edebilirim.

Sıvı soğutucu için yanıtın adına teşekkürler, soğutma kısmında nelere dikkat etmem gerekir?

jiraruto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Batuhan Çayırlı
kasanın hava akışı önemli ben cooler masterın t500 kasasını alıcam gibi şiddetle tavsiye ediyorlar

PRO45X

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, PS, Xbox
Steam
my pc sucks
Discord
JmfxGG#7540
Steam ID
Epic Games
JmfxGG
Discord
JmfxGG#7540
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasanın hava akışı önemli ben cooler masterın t500 kasasını alıcam gibi şiddetle tavsiye ediyorlar
Kasa ve anakart için değişikliğe gitmek istemiyorum, bu durumda değişiklik yapmam halinde DDR5 hazır sistemlere yönelmem daha mantıklı oluyor aslında elimdeki parçaları da değerlendirmek istiyorum. Elimden çıkaracak kadar vaktim yok.. :(

breadvlll

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yusuf Yılmaz
Kasa ve anakart için değişikliğe gitmek istemiyorum, bu durumda değişiklik yapmam halinde DDR5 hazır sistemlere yönelmem daha mantıklı oluyor aslında elimdeki parçaları da değerlendirmek istiyorum. Elimden çıkaracak kadar vaktim yok.. :(
İstanbul'da oturuyorsan senden satın alayım makul bir fiyata boşa gitmemiş olur ayrıca sistem olarak 4070 için ddr5 alman çok daha mantıklı

Firstmoon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
ilkay berber
Öncelikle merhaba, kardeşime bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Elimde olan parçaların üstüne eksik parçaları tamamlamak istiyorum.

Elimde olan parçalar:

Bu 2 parça elimde 0 olarak mevcut olduğu için bu sistemin üstüne bir bilgisayar toplaması yapmak istiyorum ve aşağıda almayı düşündüğüm bilgisayar parçaları bulunmakta.

Düşüncedeki parçalar:

Soru olarak bu bilgisayarı topladığımda beni üzecek ya da uyumsuz bir parça var mı bu konuda fikir ve desteklerinizi rica edeceğim.

Bu ürünlere ek olarak ₺5.000 kadar da işlemci soğutucusu arıyorum ancak hiç bir fikrim olmadığı için soğutucu önerisi de paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden destek olan arkadaşlara teşekkür eder, imla vb. gibi bir sorun varsa özür dilerim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir kaç test videosunda bazı markaların 360 sıvı soğutmalarından bir kaç derece daha iyi perforormans veriyor

Son düzenleme:

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Enes

Elimde olan parçalar:

Düşüncedeki parçalar:

Hocam 4070 çok arada kalan bi kart ya.Bütçe elveriyorsa 4070 super yok o kadar çıkmaz derseniz de 7800xt öneririm ben.

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Çağdaş Alkan

Elimde olan parçalar:

Düşüncedeki parçalar:

Hocam elinizde olan parça sayısı az ve bütçen de iyi AM5 sistem toplasan daha iyi olur , elindekileri de satarsın sonuçta daha güncel bir sistem olmuş olur.

PRO45X

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, PS, Xbox
Steam
my pc sucks
Discord
JmfxGG#7540
Steam ID
Epic Games
JmfxGG
Discord
JmfxGG#7540
İstanbul'da oturuyorsan senden satın alayım makul bir fiyata boşa gitmemiş olur ayrıca sistem olarak 4070 için ddr5 alman çok daha mantıklı
Maalesef, İzmir'de oturuyorum ve parçalar gerçekten 0 Amazon'dan alınmıştı, Prime kutusunu bile atmadım test ettim.

Sonrada öylece kaldı, ikinci el piyasasını da bilmediğim için tecrübe olmadığından satışımda zor olur gibi yine de teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bir kaç test videosunda bazı markaların 360 sıvı soğutmalarından bir kaç derece daha iyi perforormans veriyor
Çok teşekkür ederim önerin için bunu araştıracağım.
Hocam 4070 çok arada kalan bi kart ya.Bütçe elveriyorsa 4070 super yok o kadar çıkmaz derseniz de 7800xt öneririm ben.
Cümleyi tam anlamadım kart 4070 SUPER olarak seçim yaptım ancak 4070 serisi komple olarak mı arada kalmış bir seri olarak ilettin?

AMD tarafında hiç tecrübem olmadığı için 1 aylık süreçte araştırma yaparak nasıl karar verip ona uygun bir sistem dizebilirim? Bilmiyorum..

Bu arada ₺20.000 bandında bir kart olarak gözüküyor. 4070 SUPER şu an baktığım model ₺25.000 civarında.

Daha fazla performansı olacaksa ve sorun yaratmayacaksa bir tarafta durma zorunluluğum asla yok AMD tarafından da kart seçebilirim. Araştıracağım çok teşekkür ederim.

Hocam elinizde olan parça sayısı az ve bütçen de iyi AM5 sistem toplasan daha iyi olur , elindekileri de satarsın sonuçta daha güncel bir sistem olmuş olur.
Evet parça sayısı az ancak bu parçalara da üzülüyorum, konun en detaylı araştırdığım kısmı aslında burası oldu.

AM5 dizmeyi bende düşündüm fakat alt-orta segment bir anakart üstüne DDR5 ram ekleyerek FPS'den yana bir kazanç sağlayamadığım gibi:

Bu fiyat aralığında DDR5 ram ve işlemci bütçesiyle birlikte ekran kartı dahil olunca arada hiç yoksa ₺10.000 - ₺15.000 oynuyor, bu parayla klavye, kulaklık gibi çevre birimi almayı düşünüyorum.

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Enes
Maalesef, İzmir'de oturuyorum ve parçalar gerçekten 0 Amazon'dan alınmıştı, Prime kutusunu bile atmadım test ettim.

Sonrada öylece kaldı, ikinci el piyasasını da bilmediğim için tecrübe olmadığından satışımda zor olur gibi yine de teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim önerin için bunu araştıracağım.

Cümleyi tam anlamadım kart 4070 SUPER olarak seçim yaptım ancak 4070 serisi komple olarak mı arada kalmış bir seri olarak ilettin?

AMD tarafında hiç tecrübem olmadığı için 1 aylık süreçte araştırma yaparak nasıl karar verip ona uygun bir sistem dizebilirim? Bilmiyorum..

Bu arada ₺20.000 bandında bir kart olarak gözüküyor. 4070 SUPER şu an baktığım model ₺25.000 civarında.

Daha fazla performansı olacaksa ve sorun yaratmayacaksa bir tarafta durma zorunluluğum asla yok AMD tarafından da kart seçebilirim. Araştıracağım çok teşekkür ederim.

Evet parça sayısı az ancak bu parçalara da üzülüyorum, konun en detaylı araştırdığım kısmı aslında burası oldu.

AM5 dizmeyi bende düşündüm fakat alt-orta segment bir anakart üstüne DDR5 ram ekleyerek FPS'den yana bir kazanç sağlayamadığım gibi:

Bu fiyat aralığında DDR5 ram ve işlemci bütçesiyle birlikte ekran kartı dahil olunca arada hiç yoksa ₺10.000 - ₺15.000 oynuyor, bu parayla klavye, kulaklık gibi çevre birimi almayı düşünüyorum.
Yok sadede 4070 için söyledim.4070 super iyidir.

PRO45X

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, PS, Xbox
Steam
my pc sucks
Discord
JmfxGG#7540
Steam ID
Epic Games
JmfxGG
Discord
JmfxGG#7540
Yok sadede 4070 için söyledim.4070 super iyidir.
Teşekkür ederim, AMD tarafında 4070 SUPER'e rakip aynı fiyat bandında ekran kartlarına bakabilirim. Teşekkür ederim destek olan arkadaşlara.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,199
Üyeler
164,630
Son üye
quarcysale
Top Bottom