40 bin TL'ye kadar 2K ultra ayarlarda oyun için hangi sistem alınmalı?

Dostlar, 2K çözünürlükte ultra ayarlarda oyun oynamak için sistem topluyorum. Kafam çok karışık, yardım almak istedim.

Bir yandan kendim sistem toplayıp ikinci el 3080 Ti almayı düşünüyorum, maliyeti 35.000 TL civarına denk geliyor. Bir yandan GameGaraj’ın RTX 5060 Ti modelleri kafamı karıştırıyor. MFG ve DLSS sayesinde 3080 Ti’a yetişiyor, hatta geçiyor ama şu an bile saf güçte istediklerimi veremezken 3-4 sene içinde asla veremez gibime geliyor.

Bir yandan da 7800 XT bulunan hazır sistem alma fikri var. Siz olsanız ne alırdınız veya “Ben olsam bu kasayı alırdım.” dediğiniz bir sistem var mı?
Ddr5 sistemim var MSI SUPRİM X 30ğ0 ekran kartı ile kullanıyorum. Oyuna girince tek yaptığım şey bütün ayarlar ultrada mı diye kontrol etmek hocam. 2k da güzel bir monitörüm var Forza oynarken okadar keyifli oluyor ki anlatamam

7800xt ile 5060ti arasında fark yok. 9000 serisinde 5000 serisinde olduğu gibi mfg teknolojine benzer bir şey olacak mı?
teknolojik olarak amd hiçbir zaman nvidaya seviyesinde olmadı ama son 900 serisinde en yaklaştığı seri oldu 7800xt ile 5060ti arasında fark var bu arada 2k da çoğu oyunda kafa kafaya olsalarda bazı oyunlarda farkı koyuyor kas gücü olarak daha iyi klasik amd ama teknoloji işine girersen orası tercih meselesi ama senin yerinde olsam 9060xt beklerim güzel olacak gibi

teknolojik olarak amd hiçbir zaman nvidaya seviyesinde olmadı ama son 900 serisinde en yaklaştığı seri oldu 7800xt ile 5060ti arasında fark var bu arada 2k da çoğu oyunda kafa kafaya olsalarda bazı oyunlarda farkı koyuyor kas gücü olarak daha iyi klasik amd ama teknoloji işine girersen orası tercih meselesi ama senin yerinde olsam 9060xt beklerim güzel olacak gibi
arasında fark yok derken hazır sistemler arasında ki fiyat farkından bahsettim. 9060xt ne zaman çıkacak? hemen almayı düşünmüyorum zaten. ama 3080ti kafamı çok karıştırıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ddr5 sistemim var MSI SUPRİM X 30ğ0 ekran kartı ile kullanıyorum. Oyuna girince tek yaptığım şey bütün ayarlar ultrada mı diye kontrol etmek hocam. 2k da güzel bir monitörüm var Forza oynarken okadar keyifli oluyor ki anlatamam
bildiğim kadarıyla 3080ti ile 3090 arasında fark yok güç olarak. 2k da sistemini en çok zorlayan oyunda kaç fps aldınız? ve kaç watt psunuz var?

3080 ti alabilirsiniz 15 16k ya bulabilirseniz 5070 in tam ensesinde kart bazı oyunlarda geçiyor hatta

arasında fark yok derken hazır sistemler arasında ki fiyat farkından bahsettim. 9060xt ne zaman çıkacak? hemen almayı düşünmüyorum zaten. ama 3080ti kafamı çok karıştırıyor.
perşembe çıkıyor kart yarın da incelemeler çıkacak. Sızıntı inceleme doğruysa 5060ti civarında olacak. 3080ti beni de çeliyor :D

perşembe çıkıyor kart yarın da incelemeler çıkacak. Sızıntı inceleme doğruysa 5060ti civarında olacak. 3080ti beni de çeliyor :D
beni çeldi bile. onu alacağım galiba. 7800xtden de 5060tiden de hepsinden güçlü.

3-4 sene boyunca bütün oyunları ultra istiyorsan hemde 2k bütçeni arttırman lazım

bildiğim kadarıyla 3080ti ile 3090 arasında fark yok güç olarak. 2k da sistemini en çok zorlayan oyunda kaç fps aldınız? ve kaç watt psunuz var?
850w PSU var hocam. Ben genelde FPS oynuyorum ama Forza da full ayarlarda 120 Yi falan rahat geçiyordu diye hatırlıyorum. Monitör 165 hz olduğu için genelde sabitliyorum ben oyunlarda

hocam bugün 9060 xt'nin bencmark testleri düştü durum pek beklediğim gibi değil 5060ti dan kötü gözüküyor şuanlık eğer driver problemleri felan yok ise
türkçe incelemeler daha gelmedi sanırsam burdan 3080 ilede karşılaştırabilirsiniz bi tık hayal kırıklığına uğradım 9060xt hakkında sizin yerinizde olsam rt performansına önem veriyorsanız 3080ti temiz bulunabilirseniz almanız yoksa 7800xt arkasında kalmayacaktır tek farkı rt olmaları bana kalırsa detaya inilirse 7800xt daha yeni bir kart sıcaklık değerleri daha iyi aralarında bi 10 derece var tam yükte 3080 ti (2021) 7800xt (2023)

witcher için değil genel olarak 3 4 sene içinde çıkacak tüm oyunlar için lazım. güncel olarak oyun piyasasını takip eden ve oynayan biriyim.

2k da oyun oynatacağını sanmıyorum bu cihazının.
5060ti ile sizin 2k da oynatmaz dediğiniz kart arasında %10 falan fark var. Zaten bu kartlarla 2k da rtx açmayı günümüzde bile düşünmeyin dolaysıyla tavsiyem 2. ele yönelmeniz olur çünkü 5060ti 5 sene önce çıkmış cyberpunk'ta ve günümüzün iyi oyunlarında 60 fps barajını zor geçiyor dolayısıyla 3-4 senede 2k da medium-low ekran kartına dönüşecek. Bütçenizi biraz zorlar, indirim kovalar ve bazı parçaları ikinci el alırsanız 2. el bir 4070ti almanızı öneririm, öbür türlü 1-2 seneye çıkacak oyunlarda kasmalar gördüğünüzde hayal kırıklığına uğrarsınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,126
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri