Çözüldü✓ 4060 lı laptop önerisi

Sadece i5-12450HX işlemcili Hindistan üretimli Lenevo loq laptoplarda anakart sorunu var. Diğerlerinde bu sorun yok. Monster ın Alman markasi Deputy önermeniz de komik olmuş.
Hayır dostum hindistana özel bir durum değil. Türkiyede de 13650HX - 12450HX olan modellerde sorun yaşayanlar var. (Google'da LOQ anakart yandı - kapandı - açılmıyor diye arattığında önüne bir sürü konu çıkıyor diğer forumlardan.). Şu an içi ryzenli modellerde daha az geri bildirim var fakat redditte araştırdığında i7 13650HX den tut Ryzen 7 8845HS'e kadar sorun yaşayanları bulabilirsin.

Garanti olduğu sürece servis anakartı değiştirebilir. Garanti bitmeden hemen önce böyle bir sorun olursa veya tekrar olursa da servis para iadesi yapıyor mu bir fikrim yok. Anakart yanma sorunu yaşayan çoğu kullanıcı ya anakartı değiştirip kullanmaya devam etmiş ya da elden çıkarmaya çalışmış gibi görünüyor. Sorun yaşanırsa muhtemelen iade edilebilir.
hocam siz bu fiyat bandında ne önerirsiniz(28-35) 4060 zor sanirim buyuk ihtimalle riskli olur hepsi aslinda loq almayı düşünüyorum nede olsa cok fp biraz kisitlayarak yada bilgisayarların soğutucu fanları oluyor altina yerleştirilen onlarla sogutulabilir ama genede bu en son seçenek olmasi daha sağlıklı olur ikinci el de alabilirim sadece en kötü ihtimalle 2 3 yil beni götürmesi iyi olur// iyi akşamlar

Tüm LOQ modellerinde olabilir. Intel veya Ryzen fark etmeksizin LOQ serisinde anakart yanma sorunu vardır.

Deputy'ler ısınır, limitle kullanmak gerekir. Garanti bittikten sonra termal macun/ped yenilemesi yapılırsa sıcaklıklar yerine oturabilir. 85 derece veya üstü sıcaklıklar sorun teşkil ediyorsa buna göre düşünülebilir Deputy P60'lar.

Nitro 16'larda da sıvı metal bulunuyor. En iyi ısılar bu macun türüyle elde edilir. Kullanıma, taşımaya bağlı olarak akma yapabilir, diğer laptopların sorunlarına göre olasılığı en düşük olaylardan birisidir.

Sıcaklığı daha düşük seyredecek ürünler için bütçeyi epey yükseltmek gerekiyor ya da riskli ürünleri almak gerekiyor. LOQ veya Victus 16 kadar termal performansı iyi olan model bu fiyat bareminde şu anlık yoktur ancak LOQ'un sorunu yukarıda yazıldığı gibi, Victus 16'larda da sensör bozulabiliyor.

Deputy P60'la Nitro 16 düşünülebilir.
ilk önerilen erazer mi

ilk önerilen erazer mi
Anakart problemi yaşamanız o modelde düşük ihtimal hadi yaşadınız diyelim para iadesi istersiniz veya anakart değişimi istersiniz sorun çözülüyor.Erazer plastik kasa kullaniyor ısınan bir cihaz tavsiye edilmez.O bütçelerde en ideal ürün loq dur gördüğün gibi arkadaşlar loq harici sana 4050 kart tavsiye ediyor başka önerecekleri cihaz yok çünkü o paralar 4050 bir laptopa verilmez.Gunumuz için 6vram yetersiz.

Son düzenleme:
Anakart problemi yaşamanız o modelde düşük ihtimal hadi yaşadınız diyelim para iadesi istersiniz veya anakart değişimi istersiniz sorun çözülüyor.Erazer plastik kasa kullaniyor ısınan bir cihaz tavsiye edilmez.
Anakartın değişmesi sorunu kökünden çözmüyor. 2-3 defa anakart değiştirilen bir sürü cihaz var.

4050 bence benim için yeterli bece gereksiz yere 4060 alip ugraşmayayim

hocam siz bu fiyat bandında ne önerirsiniz(28-35) 4060 zor sanirim buyuk ihtimalle riskli olur hepsi aslinda loq almayı düşünüyorum nede olsa cok fp biraz kisitlayarak yada bilgisayarların soğutucu fanları oluyor altina yerleştirilen onlarla sogutulabilir ama genede bu en son seçenek olmasi daha sağlıklı olur ikinci el de alabilirim sadece en kötü ihtimalle 2 3 yil beni götürmesi iyi olur// iyi akşamlar
35k altında ya termal performansı iyi olan 4050 GPU'lu laptop ya termal performansı pek iyi olmayan 4060 GPU'lu laptop ya da termal performansı iyi ancak şaibeli olan 4060 GPU'lu laptop alınabilir, şu an piyasa bu şekilde.

2. elde alınacak daha kaliteli modeller de ısınıyor. 2. el tarafına fazla göz atmıyorum açıkçası. 38-40k fiyata satıldığı sürece Nitro 5 4060 i7-12650H dışında bir model mantıklı gelmiyor Nitro 5 yerine. 35k altında da muhtemelen Nitro 16 modelini 2. elden almaya çalışmak iyi olur (olabildiğince ucuza).

Anakartın değişmesi sorunu kökünden çözmüyor. 2-3 defa anakart değiştirilen bir sürü cihaz var.
Tamam bilader gidip kronik isinma sorunu olan önerdiğin 2 cihazdan birini alsın daha iyi. Anakart yanma yaşama ihtimali çok düşük olan amd li modeli gidip 2 kullanıcının yaşadığı sorunu genelleyip kalıcı sorun yapmışsın. Ama önerdiğin 2 cihaz kalıcı ısınma sorunu olarak gelecek 4050 önermis birde 1.5 sene sonra ölecek kart :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam iyi akşamlar ben AMD li loq aldım birkaç güne gelecek anakart yanarsa param yanıyor mu böyle bir durumda ne yapabilirim
Para iadesi yaparlar merak etmeyin.Ama sorun yasama ihtimaliniz %1 .Türkiye'de bu sorunu yaşayan hiç kullanıcı olmadi alternatif forum sitelerinde loq model çokça oneriliyor ve aliniyor arkadaşın attığı 1-2 reddit kullanıcısının yaşadığı sorunu tüm laptoplar ayni diye genellemis.

Tamam bilader gidip kronik isinma sorunu olan önerdiğin 2 cihazdan birini alsın daha iyi. Anakart yanma yaşama ihtimali çok düşük gidip 2-3 kullanıcının yaşadığı sorunu genelleyip kalıcı sorun yapmışsın. Ama önerdiğin 2 cihaz kalıcı ısınma sorunu olarak gelecek 4050 önermis birde 1.5 sene sonra ölecek kart :D
Linkini attığım Asus tuf'u 2 sene kullandım dostum öyle abartılacak bir sıcaklığı yok. Zaten crossloadda 150w çekip ısınmayacak laptop yok piyasada olanların da fiyatı oldukça yüksek.

acer nitro v16 karşıma çıktı az önce 4060 ryzen 7 8845hs 165hz 32gb ekipmanlari ile veriliyor 35 bine param güvende ile alınır mı

ikinci elde btane daha huldum 4060 75 w bu elden alabilirim hp victus 17 13.nesil demiş 16 gb ddr4 ram demiş ben hp victus cok isinamiyorum ama fiyati cok düşük Alınır mı? 27 bine yada pazarlik la 25 e falan

birde 32 30 arasi asus tuf a15 4050 modeli var 140w ryzen7 7435hs islemcili bu 3unden birini alacam herseyi goze alarak loq ta almak istiyorum ama gerek yok bence 4050 de yeter bana bu ikinci eleri de alabilirim de ikinci ele bilgisayar almadim nelere dikat wtmem gerekiyor eger onerecekseniz onermeyecekseniz direk bunu alacam

bu üçünde hangisini önerirsiniz

ikinci elde btane daha huldum 4060 75 w bu elden alabilirim hp victus 17 13.nesil demiş 16 gb ddr4 ram demiş ben hp victus cok isinamiyorum ama fiyati cok düşük Alınır mı? 27 bine yada pazarlik la 25 e falan
neyse bunu yok sayın bu birwz fazla şüpheli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,796
Üyeler
183,468
Son üye
Enginar06
Geri