Neler Yeni

4060 ve ryzen 5600 almayı düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz?

erdem13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem
Bütçe
27000
Merhabalar öncelikle, gamin gen trden bütçeme göre hazır bir sistem buldum linkini aşağıya bırakıyorum normal hayatimda hikaye oyunları oynayan biri değilim genelde valorant ve fortnite benzeri fps oyunları oynamak istiyorum ve amd işlemcilerin daha fazla önerildiğini duydum bu sistem beni üzer mi veya neleri yükseltmeliyim bunları belirtirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Akman55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Hakan Akman
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, İşlemci, Hazır Sistem
hocam atıığınız sistem kazık. ve işlemci 5600 değil 5500
bu fiyata 4060 Ti sistem toplayabilirsin. 4060 sistemler her hafta 20K ya üşüyor onlardan birini bekle.
4060Ti istiyorsan yeni konu açabilirsin

erdem13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam atıığınız sistem kazık. ve işlemci 5600 değil 5500
bu fiyata 4060 Ti sistem toplayabilirsin. 4060 sistemler her hafta 20K ya üşüyor onlardan birini bekle.
4060Ti istiyorsan yeni konu açabilirsin
Teşekkürler 4060 ve ti versiyonun arasındaki farklar nedir ve 25-27 arasına 4060ti alabilir miyim acaba ilk bilgisayarim olacak pek bilgim yok

Akman55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Hakan Akman
İlgilendiği Kategoriler
Teşekkürler 4060 ve ti versiyonun arasındaki farklar nedir ve 25-27 arasına 4060ti alabilir miyim acaba ilk bilgisayarim olacak pek bilgim yok
hocam kısaca önce bir kart piyasaya sürülür sonrasında o kart dahada güçlendirilerek Ti verisiyonu yeni ürün olarak satışa sürülür

erdem13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam kısaca önce bir kart piyasaya sürülür sonrasında o kart dahada güçlendirilerek Ti verisiyonu yeni ürün olarak satışa sürülür
Teşekkürler yeni başlık açıp öneri isteyeyim en iyisi tekrardan sağolun

Akman55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Hakan Akman
İlgilendiği Kategoriler
evet hocam genelde o fiyatlara Ti düşüyor

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
Görkem
Merhabalar öncelikle, gamin gen trden bütçeme göre hazır bir sistem buldum linkini aşağıya bırakıyorum normal hayatimda hikaye oyunları oynayan biri değilim genelde valorant ve fortnite benzeri fps oyunları oynamak istiyorum ve amd işlemcilerin daha fazla önerildiğini duydum bu sistem beni üzer mi veya neleri yükseltmeliyim bunları belirtirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

şu an piyasa geçen haftakine göre biraz yüksek
ama bu ürün çok pahalı
linkteki ürün fiyat performans olarak çok çok daha iyi
hatta kioxia 1 tb m2 nvme ssd güncellemesi ile birlikte
21539,86 tl ye gelir
geçen hafta fiyatlarına göre yine bir tık yüksek ama bu hafta için iyi (geçen haftadan kastım 11 11 e kadar olan süreç)

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
844
İsim
SEFA KAYA
Denk gelir kesin. Şansına ddr5li sistem bile olur sistem görürsem etiketlerim seni forumu ara, ara kontrol et

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Merhabalar öncelikle, gamin gen trden bütçeme göre hazır bir sistem buldum linkini aşağıya
Hocam bunu dün başka bir konudaki arkadaşa yazmıştım tekrar yazmaya üşendigim için kopyala yapıştır yaptım tavsiyeler ile birlikte yazdım siz kendiniz seçin
(Yazdığım arkadaş 32GB ram istediği için tavsiye ettim o yüzden ram hakkında yazdıklarıma takılmayın)

Ben olsam 1'ci olanı seçerdim Hem güncel hemde satacağın zaman fiyatı çok düşmez (muhtemelen fps'de daha yüksek)

-DDR5 Ryzen 5 8400F-RTX 4060
(Kasa'yı Özelleştirmeler kısmından +223TL ile XPG yapın)
(Sakın Ram özellestirmesi yapmayın 3.200TL'ye İnternetten DDR5 32GB ram alın sistemle gelen ramleri'de Satın bu sayede 1.500TL'ye falan gelecek ram'ler Ama eğer Özelleştirme'den seçerseniz +3200 TL ödiyeceksiniz)

Toplam=25.022TL (ram hesaplamadım çünkü alacağın ve satacağın ram fiyatlarına bağlı ama ortalama +1.5K ödersin en fazla)

-DDR4 Ryzen 5 5600X- RTX 4060 Tİ
(İşlemciyi özelleştirmeden +65TL ile Ryzen 5 5600X yapın)
(Anakartı +900TL ile B550M-K yapın)
(Rami +595TL ile Kingston 16GB olanı yap orda 16 seçtiğinde 2 tane 16GB seçmiş oluyorsun yani 32GB oluyor)

Toplam=27.652TL

erdem13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem
Denk gelir kesin. Şansına ddr5li sistem bile olur sistem görürsem etiketlerim seni forumu ara, ara kontrol et
Tamamdır hocam aralığın başında almayı düşünüyorum sistemi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bunu dün başka bir konudaki arkadaşa yazmıştım tekrar yazmaya üşendigim için kopyala yapıştır yaptım tavsiyeler ile birlikte yazdım siz kendiniz seçin
(Yazdığım arkadaş 32GB ram istediği için tavsiye ettim o yüzden ram hakkında yazdıklarıma takılmayın)

Ben olsam 1'ci olanı seçerdim Hem güncel hemde satacağın zaman fiyatı çok düşmez (muhtemelen fps'de daha yüksek)

-DDR5 Ryzen 5 8400F-RTX 4060
(Kasa'yı Özelleştirmeler kısmından +223TL ile XPG yapın)
(Sakın Ram özellestirmesi yapmayın 3.200TL'ye İnternetten DDR5 32GB ram alın sistemle gelen ramleri'de Satın bu sayede 1.500TL'ye falan gelecek ram'ler Ama eğer Özelleştirme'den seçerseniz +3200 TL ödiyeceksiniz)

Toplam=25.022TL (ram hesaplamadım çünkü alacağın ve satacağın ram fiyatlarına bağlı ama ortalama +1.5K ödersin en fazla)

-DDR4 Ryzen 5 5600X- RTX 4060 Tİ
(İşlemciyi özelleştirmeden +65TL ile Ryzen 5 5600X yapın)
(Anakartı +900TL ile B550M-K yapın)
(Rami +595TL ile Kingston 16GB olanı yap orda 16 seçtiğinde 2 tane 16GB seçmiş oluyorsun yani 32GB oluyor)

Toplam=27.652TL
Hocam ikinci sanki daha iyi gibi hem 4060ti ve bütçem için de tam uygun ramlerin yüksek olması ne gibi bir artı sağlıyor belirtebilir misiniz acaba dediğim gibi muhtemelen ikinci attığınızı alacağım 2 haftaya

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Tamamdır hocam aralığın başında almayı düşünüyorum sistemi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ikinci sanki daha iyi gibi hem 4060ti ve bütçem için de tam uygun ramlerin yüksek olması ne gibi bir artı sağlıyor belirtebilir misiniz acaba dediğim gibi muhtemelen ikinci attığınızı alacağım 2 haftaya
Daha iyi FPS veriyor daha hızlı oluyor ve arka planda daha fazla programı aynı anda çalıştırabilirsiniz ve render'da daha hızlı falan
(Dediğim gibi 32GB Rami O arkadaş istediği için yazdım sizin almanıza çok gerek yok eğer 2'ci olanı alacaksanız ama 1'ci olanı alırsanız 32GB çok iyi olur 2K'da hiç sorun olmadan ultra ayarlarda oyunları oynarsınız)

Hocam siz bilirsiniz ama geleceğe yönelik olarak 1'ci çok daha iyi şimdi 2'ci yi alırsanız ve ilerde yükseltmek güncellemek istediğinizde yeni bir anakart yeni işlemci yeni ram falan almanız gerekecek yada direk sisteminizi satacaksanız üstüne ekleyi AM5 alırsınız ama AM4 oldugu için sisteminizin fiyatı çok düşmüş olacak

+1'ci olanı alırsanız yükseltmek istediğinizde Sadece ekran kartını Satar az üstüne ekler 4060Tİ veya 4070 süper falan alırsınız

AM5'de 16GB ram ,AM4'deki 32GB ram gücünde bu sayede daha avantajlı performansı daha iyi vs.

erdem13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Erdem
Daha iyi FPS veriyor daha hızlı oluyor ve arka planda daha fazla programı aynı anda çalıştırabilirsiniz ve render'da daha hızlı falan
(Dediğim gibi 32GB Rami O arkadaş istediği için yazdım sizin almanıza çok gerek yok eğer 2'ci olanı alacaksanız ama 1'ci olanı alırsanız 32GB çok iyi olur 2K'da hiç sorun olmadan ultra ayarlarda oyunları oynarsınız)

Hocam siz bilirsiniz ama geleceğe yönelik olarak 1'ci çok daha iyi şimdi 2'ci yi alırsanız ve ilerde yükseltmek güncellemek istediğinizde yeni bir anakart yeni işlemci yeni ram falan almanız gerekecek yada direk sisteminizi satacaksanız üstüne ekleyi AM5 alırsınız ama AM4 oldugu için sisteminizin fiyatı çok düşmüş olacak

+1'ci olanı alırsanız yükseltmek istediğinizde Sadece ekran kartını Satar az üstüne ekler 4060Tİ veya 4070 süper falan alırsınız

AM5'de 16GB ram ,AM4'deki 32GB ram gücünde bu sayede daha avantajlı performansı daha iyi vs.
Anladim hocam tesekkurler vaktinizi ayirdiginiz icin bende arada kaldim cok bir bilgim olmadigi icin ozelliklerden cok fiyatlara gore hazir sistemlere bakiyorum ve neleri ekleyip cikaracagimi bilmiyorum o yuzden baya bi arada kaldim, ddr5 vs gibi kullandiginiz terimlere de uzak olmam beni burda sizlere danismaya itti acikcasi

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Anladim hocam tesekkurler vaktinizi ayirdiginiz icin bende arada kaldim cok bir bilgim olmadigi icin ozelliklerden cok fiyatlara gore hazir sistemlere bakiyorum ve neleri ekleyip cikaracagimi bilmiyorum o yuzden baya bi arada kaldim, ddr5 vs gibi kullandiginiz terimlere de uzak olmam beni burda sizlere danismaya itti acikcasi
Hocam valla nasıl açıklasam yani cok uzun olur bu yüzden youtub'dan araştırırsanız daha iyi olur.

Ama ben yinede en basit şekilde anlatmaya çalışacam

AM5 chipset'dir yani anakartın üzerinde islemciyi koyduğumuz kısımdır ve işlemcilerin tasarımı değişince oda degişiyor bu yüzden günceller için eniyisi gübcel bir chipset'dir AMD nerdeyse 10 yıldır aynı chipset kullanıyordu ve 1 sene önce güncelledi artık işlemciler değişti bu yüzden artık yeni ćikan islemcileri aldığında AM4'e yani 5600x destekleyen karta takamazsın
İnteli hiç söylemiyorum bile her yıl chipset değistiriyor bu yüzden AMD daha iyi
(Kısaca en iyisi güncel olan AM5)

-DDR5 ise ram slotudur anakrt'da Rami taktığın yer bunuda AM5 gibi düsünebilirsin daha yeni bir teknoloji bu yüzden artık ram'ler DDR5 üretiliyor ve DDR 5 ram'ler çok daha yüksek hız sunuyor buda performansı artırıyor
Mesela DDR4 ram'ler 4000mhz falan en fazla desteklerken DDR5 olanlar 8000mhz falan destekliyor ve DDR4 sokete DDR5 ram takamazsın

Vs. Kısaca Bilgisayarını yükseltmek istediğinde yeni çıkan İşlemci ve ram'leri kullanamassın vs. yani kısaca AM5 ve DDR5 anakart'daki en son teknoloji AM4 ve DDR4 artık geride kaldı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,405
Üyeler
160,844
Son üye
Alparslan00
Top Bottom