4070 Ti Super Sistem Toplama yardımı

ArcaneO2

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
50000
Merhaba arkadaşlar elimde asusun 16 oc 4070 ti Super kartı var. Buna uygun işlemci, anakart, ram, PSU vb şeyler için tavsiyelerinize ihtiyacım var ileride yükseltmeye müsait olmalı. PC iki kişi kullanıcaz, kardeşim epey oyun oynuyor gün içinde, benimde işim müzikle ilgili ses düzenlemeleri vb işlemler için ihtiyaç duyabiliyordum bazen, konulardan okuduğum ve anladığım kadarıyla bu işlemciler en çok tercih edilenler
7800x3d, i5-14600k, i7-13700k, anakart konusunda çok fikrim yok

full oyunsa işin 7800x3d net tercihin olsun muzik vs uygulamalari da fazlasiyla halleder sana sorun yapmaz. am5 platformu uzun sure gider ama intel soket degisimi vs ugrastirir.

full oyunsa işin 7800x3d net tercihin olsun muzik vs uygulamalari da fazlasiyla halleder sana sorun yapmaz. am5 platformu uzun sure gider ama intel soket degisimi vs ugrastirir.
Evet full oyunda diyebiliriz işle ilgili haftada 3-4 kere bazen ihtiyacım oluyor. Anakart ve PSU tavsiyeniz varmı?

Merhaba 7800X3D 9800X3D Oyunlar icin optimal. Zaten cogu Oyunlar 8 cekirdek den fazlasini kullanmiyor. ama Oyun harici müsik foto Streamen Video Calismasi yapacaksan. intel Ultra 256K yada AMD 9950X3D Mesela

senin kardeşin hangi oyun oyniyor rekabetçi ise L3 önbelleği iyi olan işlemcilere yönel daha çok AAA oyniyorsa ekran kartını yükselt ve bance AMD al intel den daha ucuz fala işlem yapa biliyor potoshop gibi konulrda daha iyi ve ses katı al daha fazla 5.1 jakları var am4 alacaksan bu iyi olabilir DDR kaç alacaksın onları belirtirsen iyi olabilir

Rekabetçi oyunlar oynuyor, lol-valo vb. Am5 ddr5 Ekran kartı tavsiyeniz varsa merak ettim. Full oyun odaklı bir PC düşünüyorum artık iş odaklı hiç değiş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba 7800X3D 9800X3D Oyunlar icin optimal. Zaten cogu Oyunlar 8 cekirdek den fazlasini kullanmiyor. ama Oyun harici müsik foto Streamen Video Calismasi yapacaksan. intel Ultra 256K yada AMD 9950X3D Mesela
Yok sadece oyun için yapmaya karar verdim. En iyi işlemci 9800x3d mi oluyor ? Uygun bir anakartta tavsiye edebilir misiniz teşekkürler

en iyi olmasini istiyor isen 9800X3D icini Ferah tutacaksa harici 7800X3D de kafi gelecektir.Bu islemcilerde RAM Bellegide o kadar önem teskil etmez X3D Cache sayesinde aralarinda ki fark 9800X3D %8 ila % 15 arasi Fazla Performansa sahip 7800X3D den. bu kadar hissetmezsin bile fazla

Aralarında 6K fark gözüküyor. Peki anakart, ram ve PSU için ne önerirsiniz ?
en iyi olmasini istiyor isen 9800X3D icini Ferah tutacaksa harici 7800X3D de kafi gelecektir.Bu islemcilerde RAM Bellegide o kadar önem teskil etmez X3D Cache sayesinde aralarinda ki fark 9800X3D %8 ila % 15 arasi Fazla Performansa sahip 7800X3D den. bu kadar hissetmezsin bile fazla

PSU FSP Vita 850 Watt ATX 3.1

harici az önce ben bir kac ANAKART önerilerinde bulundum. bir oraya göz at istersen..

TIKLA

RAM Kingston Fury Beast Siyah 32GB DDR5-6000 CL30-36-36,RX8

PSU FSP Vita 850 Watt ATX 3.1

harici az önce ben bir kac ANAKART önerilerinde bulundum. bir oraya göz at istersen..

TIKLA

RAM Kingston Fury Beast Siyah 32GB DDR5-6000 CL30-36-36,RX8
Teşekkür ederim.. Ekran kartı konusunda düşünceniz nedir peki? İlerde yükseltmek istersem geçebileceğim seçenekler için soruyorum. 5090, 5080 ve 4090 nın en iyileri olduğunu biliyorum sadece

Teşekkür ederim.. Ekran kartı konusunda düşünceniz nedir peki? İlerde yükseltmek istersem geçebileceğim seçenekler için soruyorum. 5090, 5080 ve 4090 nın en iyileri olduğunu biliyorum sadece
Suan elinde bulunan kart QHD icin birebir.önerebilecegim kart belki oda en fazla normal 5080 degil (5080 Super) olurdu. söylenimlere göre 24GB kadar VRAM I cikaracaklardi ama hicbirsey suan icin söylemek mümkün degil.RAM Fiyatlari patladi. Nvidia eger cikarsa bile 6000 serisine yakin bir zamanda cikarirsa bir sonraki generation yani 6000 lik serileri cikana kadar elinde olan Karti kullanman Ve beklemen mantiki olur.

Geri