Neler Yeni

40K kaliteye dayalı sistem toplama

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ryzen 9 5900x = 5000 tl

Msi x570 tomahawk = 2000 tl

4x8 crucial ballistix rgb 3600mhz cl16 = 2250 tl

Corsair rm850x = 1350 tl

Asus tuf Rtx 3080 ti = 22.500 tl

samsung 980 pro 1 tb = 2000 tl

crucial p5 1 tb = 1150 tl

Lian li pc-o11 dynamic xl gümüş = 2500 tl

6x lian li sl120 fan = 1300 tl

msi mpg coreliquid k360 = 2350 tl

Restorgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yusuf
anakartın bu kadar pahalı olmasının avantajı nedir ? zaten şuanki sistemle aynı perfromansı vericektir diye düşünüyorum.
kanka attığın sistem 40.000, hâlâ anakartın fiyatına mı takılıyorsun cidden?

Bura.K

80+ Silver
Normal bir oyuncuyum ama uzun yıllar kullanmak istediğim için böyle bir sistem diziyorum yani 1 kere dizip daha sonra uğraşmamak için
Hocam 17,000 TL'ye de sizi uzun yıllar götürecek bir PC toplanılabilir. Açık bir şekilde ve kesin bir tespit ile söylüyorum 25,000 TL adam gibi bilgisayarları genellikle render yapanlar veya ağır işlerle uğraşanlar tercih ediyor. Günümüzde çıkan oyunları bile RTX 2060 ile rahat oynarsınız.

Normal bir oyuncu için kesinlikle 17,000 TL üstü PC önermiyorum ki 17,000 TL'ye zaten piyasada ki oyunları oynamayı bırak oyunları yaparsınız
:D Ama tabii sizin kararınız.

Sisteme gelecek olursak normal bir oyuncu için 32 GB belleğin üstü tamamen gereksiz. Çoğu oyunda RTX açık iken bile belleği maksimum 30 GB falan kullanıyor. 4x16 = 64 yaparsanız geri kalan 32 GB boşta kalacak ve öylece duracak, bir işe yaramayacak. Anakart olarak daha kalitelisini bulabilirsin ve ben olsam 12. Nesil işlemcinin çıkışını beklerdim. 4 TB HDD yerine Samsung SSD tercih edebilirsin. Mesela 1 TB M.2 NVme SSD, 2 TB SSD, yanına 1 TB HDD alırsanız gayet iyi bir depolama olur. Monitör HZ olarak daha yüksek seçin. Ne bileyim 265 ve üstü olursa iyi olur. Eğer bu sistemi almayı düşünürseniz çoğu oyunda 165 FPS üstünü görebilirsiniz. Hele rekabetçi (Valorant, CS:GO) gibi oyunlar için mükemmel olur.

Benim eleştirim bu şekilde, bir yanlışım varsa gelin birlikte düzeltelim :)

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sistemde gereksiz olan çok şey var 4tb hdd mesela yada 64gb ram günümüz oyunları için çok fazla min 16gb öneriyoruz ama 64gb nedir ileriye dönük olması açısından 32gb bile işinizi görür

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Anakartı aşırı dandik seçmişsin onun dışında sistem iyi ancak olması gerektiğinden çok daha pahalı

LiptoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Meriç Sadıç
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Hocam 17,000 TL'ye de sizi uzun yıllar götürecek bir PC toplanılabilir. Açık bir şekilde ve kesin bir tespit ile söylüyorum 25,000 TL adam gibi bilgisayarları genellikle render yapanlar veya ağır işlerle uğraşanlar tercih ediyor. Günümüzde çıkan oyunları bile RTX 2060 ile rahat oynarsınız.

Normal bir oyuncu için kesinlikle 17,000 TL üstü PC önermiyorum ki 17,000 TL'ye zaten piyasada ki oyunları oynamayı bırak oyunları yaparsınız
:D Ama tabii sizin kararınız.

Sisteme gelecek olursak normal bir oyuncu için 32 GB belleğin üstü tamamen gereksiz. Çoğu oyunda RTX açık iken bile belleği maksimum 30 GB falan kullanıyor. 4x16 = 64 yaparsanız geri kalan 32 GB boşta kalacak ve öylece duracak, bir işe yaramayacak. Anakart olarak daha kalitelisini bulabilirsin ve ben olsam 12. Nesil işlemcinin çıkışını beklerdim. 4 TB HDD yerine Samsung SSD tercih edebilirsin. Mesela 1 TB M.2 NVme SSD, 2 TB SSD, yanına 1 TB HDD alırsanız gayet iyi bir depolama olur. Monitör HZ olarak daha yüksek seçin. Ne bileyim 265 ve üstü olursa iyi olur. Eğer bu sistemi almayı düşünürseniz çoğu oyunda 165 FPS üstünü görebilirsiniz. Hele rekabetçi (Valorant, CS:GO) gibi oyunlar için mükemmel olur.

Benim eleştirim bu şekilde, bir yanlışım varsa gelin birlikte düzeltelim :)
Şimdi öncelikle sadece oyun için bu pcyi toplamadığımı belirtmek isterim . Kullandığım programları söylemek gerekirse "Ansys , Solidworks , premier pro , After effect , Photoshop , Matlab , Altium Designer" vb. programlar kullandığımdan Yüksek Ram'e ihtiyaç duyuyorum . Çoğu zaman 64gb ram bile yetmiyor. Kullandığım workstation 64GB ramli pclerde bile yetmiyorken ben 16gb ram takarsam hiçbir ihtiyacımı görmez . Ben oyuncu değilim fakat oyunlarda yüksek performans ve grafik görmek isterim . Benim için depolama önemli ondan dolayı 4TB disk yazdım zaten harici olarak ssd ve Nvme mevcut onları kasaya bağlayacagım tekrar almamın bir mantığı yok .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartı aşırı dandik seçmişsin onun dışında sistem iyi ancak olması gerektiğinden çok daha pahalı
Ne önerebilirsin anakartı ?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Arasındaki fark nedir benim taktığım ile yani neden bu bir açıklayabilir misiniz ?
Sizin seçtiniz anakartın güç iletimi çok kötü. Güç iletimi çok kötü olduğu için hem overclock yapmaya çalışırsanız anakart zorlanır hem de overclock yapmaya çalışmasanız bile 5900X stok halde bile çok güç çektiği için anakartın VRM denen güç iletim üniteleri epey ısınır. Ayrıca 2900 liraya zaten çok daha iyi anakartlar var.

Dolar

80+ Silver
4 TB harddiski çıkar 2k monitörü sat 4k uhd al

Top Bottom