85k bütçeyle rtx5070, r7 7800x3D toplama sistem nasıl ?

Sadece belki şu ram değiştirilebilir, RGB istiyosunuz belli 5400 liraya XPG lancer var 6000mhz/cl30 o da kaliteli markadır. 2 bin lira fazladan vermeye gerek yok. PSU da güzel ama arkadaşın önerdiği gibi Enermax Revolution D.F.X de uzun soluklu götürür, ismi Türkiyede az duyulmuş ama çok kalitelidir
Ram konusunda haklı olabilirsiniz ama psu için orta segment olduğunu biliyorum ve aradaki fiyat farkı için daha güvenilir bir psudan vazgeçmek mantıklı gelmiyor.

Ram konusunda haklı olabilirsiniz ama psu için orta segment olduğunu biliyorum ve aradaki fiyat farkı için daha güvenilir bir psudan vazgeçmek mantıklı gelmiyor.
Burdan ctrl+F yaparak Enermax Revolution D.F.X ile MSI A1000G (A1000GL de çıkacak, o değil direk sizin modeli) karşlaştırın lütfen.
MSI, Asus vs iyi markalar, bu MSI ve Asus'un bütün ürünlerinin iyi olduğu anlamına gelmiyor malesef. Marka değil de model model değerlendirmek lazım ürünleri. Asus'un Prime serisi (giriş seviye) ürünleri Gigabyte ın orta segment ürünlerinden kesinlikle daha iyi, daha güvenilir değil örneğin.
Hani tekstil, beyaz eşya falan olsa tamam marka bazlı değerlendirilebilir ama bilgisayar donanımında durum farklı. Bi de yani bi Gamepower, James Donkey önermiyoruz biz de :)
Enermax'ın bu ürünü gerçekten çok başarılı ve güvenilir, incelemeler, değerlendirmeler, kullanılan malzemeler, performans, fiyat ve watt (1200) ama seçim sizin tabi.
Ram aloırken de mesela ramde kullanılan chip önemlidir, marka değil.

5070ti için ayar verme olayını düşüneceğim. Ileriye dönükten kastım şu, teknoloji son zamanlarda hızlı ilerliyor yapay zeka desteği ile birlikte, o yüzden o şekilde düşündüm. Elimde 2 yıllık kasa var anakart psu yetersizliğinden yükseltemedim mesela mecbur sıfırdan topluyorum o yüzden bir dahaki sefere sadece ekran kartını yükseltebilmek adına böyle bir yol izlemek istedim. Rami düşürebilirim fakat rami düşürürsem de sıvı soğutmaya çeviresim geliyor. Bu durumda yine 5070ti için bütçe açığı oluşturmak sıkıntı olacak. 5070 ti olacaksa pny olabilir 5 k fark var pny kötü değil diye biliyorum ama bilemedim. Bir tık kararsız kalmadım desem yalan olur.
Yukseltecegin sira 5090-6090 bisey alsan bu sefer de 1000w yetmez dersin,suan bile 5090 falan alan 1200w ve ustu tercih ediyor cogunlukla, duzgun psuda cok yok zaten habire kablo falan degisiyor bide yanma olmasin.

Geri