Neler Yeni

45.000TL sistem tavsiyesi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Mevzu bu işte , ucuz etin yahnisi yavan olur.
Senin ihtiyacın şu an nedir, ve gelecekte ne olabilir. Bunu ölç tart. Kafan rahat olsun. Sistem toplarken şöyle düşün. Arada ne kadar var 5.000 TL. 5 yıl / 5000 TL gibi düşün. Nitro + aldığın zaman kafan rahat gibi düşün. Sen kaliteye para veriyorsun. Kimse ucuz mal alacak kadar zengin değildir diye düşünüyorum 😄
Evet. Alacak kişi için performansı son raddeye kadar sıkmak önemli değil açıkcası. 7700XT 1080P'de uzun süre Ultra'da götürür diye düşünüyorum. 4060TI'dan bile güçlü sonuçta. Sorunsuz olması ve uzun süreler sıkıntı çıkarmaması önemli. Bu yüzden +5000 verip kaliteli bileşenler almayı yeğlerim.
650 tarz anakart için pahalı geldi bana
Tavsiyenizi nedir peki?

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,499
İsim
Emir
Öncelikle ben nasıl Nitro+ 77000XT'yi gözden kaçırmışım o fiyatta bilmiyorum. Teşekkürler. (Yine de beyaz sistem olsun diye Pure alabiliriz belki :ROFLMAO:)
Ekran kartı ve sizde RAM 32GB + CL30. Soğutucular arasındaki fark ihmal edilebilir geldi. Onun dışında benim sistemde anakart çok daha iyi. Kalan parçalar da aynı sayılır. Açıkcası kullanacak kişinin 32 RAM'e ihtiyacı olacağını düşünmüyorum, sonradan ekleyebilir. Dolayısıyla daha iyi anakartı ve beyaz sistemi tercih ederim. Öneriler için teşekkürler yine de.

Peki hazır sistem öneriniz var mı? Asıl sorum o idi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de ikinci el taraftarıyım bazı parçalar için ama şu an ne zaman ne de mekan var ikinci el için. Sıfır ile sınırlıyız.

Bunu da düşünürseniz hala 7700XT sistem için pahalı mı?

Ne kadar süreceğine bağlı. Maksimum 2 hafta falan bekleyebilir.
Zaman siniriniz niye var ki?Facebook kısmında ucuza rahatca ekran karti bulabilirsiniz.En son 16k ya 7800xt satiliyordu.Stokta epey fazlaydi.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Zaman siniriniz niye var ki?Facebook kısmında ucuza rahatca ekran karti bulabilirsiniz.En son 16k ya 7800xt satiliyordu.Stokta epey fazlaydi.
Pek çok nedenden. Herkesin hayatı aynı değil. Sonuç olarak sadece sıfır alabiliriz.

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
109
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
Pek çok nedenden. Herkesin hayatı aynı değil. Sonuç olarak sadece sıfır alabiliriz.
rx 7900 gre yi 18 almıştım kutu ve garantisi ile beraber biraz araştırırsanız iyi fiyatlar çıkar ortaya

Evet. Alacak kişi için performansı son raddeye kadar sıkmak önemli değil açıkcası. 7700XT 1080P'de uzun süre Ultra'da götürür diye düşünüyorum. 4060TI'dan bile güçlü sonuçta. Sorunsuz olması ve uzun süreler sıkıntı çıkarmaması önemli. Bu yüzden +5000 verip kaliteli bileşenler almayı yeğlerim.

Tavsiyenizi nedir peki?
colorful battle b650 ve b850 uygun fiyatlıdır ve iyi bir markadır

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hazır sistemlerde ki parçalar dediğiniz gibi pek güzel değil yeni yıla girdik gireli, 2024'de bir nebze daha iyiydi. Bence de kesinlikle bütçe var ise tek tek toplamalısınız. Eğer 7700xt sistem için fiyatı pahalı geliyor ise ki bence bileşenler güzel olduğu için göz ardı edilebilir. Fiyatı biraz aşşağıya çekmek istiyorsanız da ssd dramli değil de dramsiz alıp, biosu ise bilgisayar ilk kurulduğun da ayar yapmak için kullanıcaksanız Colorful markasını, ram ise rgb istemiyorsanız da Patriot markasını tercih edebilirsiniz.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
rx 7900 gre yi 18 almıştım kutu ve garantisi ile beraber biraz araştırırsanız iyi fiyatlar çıkar ortaya

colorful battle b650 ve b850 uygun fiyatlıdır ve iyi bir markadır
Colorful anakart bulamadım bile ama açıkcası en son benim zamanımda önermiyorduk bunları.

Hazır sistemlerde ki parçalar dediğiniz gibi pek güzel değil yeni yıla girdik gireli, 2024'de bir nebze daha iyiydi. Bence de kesinlikle bütçe var ise tek tek toplamalısınız. Eğer 7700xt sistem için fiyatı pahalı geliyor ise ki bence bileşenler güzel olduğu için göz ardı edilebilir. Fiyatı biraz aşşağıya çekmek istiyorsanız da ssd dramli değil de dramsiz alıp, biosu ise bilgisayar ilk kurulduğun da ayar yapmak için kullanıcaksanız Colorful markasını, ram ise rgb istemiyorsanız da Patriot markasını tercih edebilirsiniz.
Tavsiye için teşekkürler. SSD DRAM'siz olmasın. Malum ömürlük ve satılamayan (veri güvenliği dolayısıyla) bir mal. Almışken iyisi olsun. Yukarıdaki arkadaş da Colorful anakart önermiş. Hangi anakarttan bahsediyorsunuz link alabilir miyim? RAM RGB olsun. O kadar beyaz sistem dizmişiz, 300TL için RGB'den kaçmaya gerek yok gibi.

-
Anakarttan fiyat kısmak istersem ne öneririsiniz?

Son düzenleme:

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Colorful anakart bulamadım bile ama açıkcası en son benim zamanımda önermiyorduk bunları.

Tavsiye için teşekkürler. SSD DRAM'siz olmasın. Malum ömürlük ve satılamayan (veri güvenliği dolayısıyla) bir mal. Almışken iyisi olsun. Yukarıdaki arkadaş da Colorful anakart önermiş. Hangi anakarttan bahsediyorsunuz link alabilir miyim? RAM RGB olsun. O kadar beyaz sistem dizmişiz, 300TL için RGB'den kaçmaya gerek yok gibi.

-
Anakarttan fiyat kısmak istersem ne öneririsiniz?
Valla 7800xt'li bir sistem toplamıştım tek tek 40.466 Tl tuttu. Mesajını okumamıştım ama o yüzden ssd, ram istediğin gibi değil ve beyaz da değil :D. Anakart bu;

Beyaz sistem olması kesinlikle şart mı peki? Ona gööre parça değişikliği yapıcam, güzel bir şey çıkarsa linkleri atarım.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Valla 7800xt'li bir sistem toplamıştım tek tek 40.466 Tl tuttu. Mesajını okumamıştım ama o yüzden ssd, ram istediğin gibi değil ve beyaz da değil :D. Anakart bu;

Beyaz sistem olması kesinlikle şart mı peki? Ona gööre parça değişikliği yapıcam, güzel bir şey çıkarsa linkleri atarım.
Şart değil. Sadece beyaz olmayacaksa arada iyi bir F/P farkı olmalı ki caydırsın :D

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Şart değil. Sadece beyaz olmayacaksa arada iyi bir F/P farkı olmalı ki caydırsın :D
Peki bu kasayı, bu satıcıdan alır mısın :D?

Ooo senin attığın ssd dip fiyat görmüş bu arada, kaçmaz.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki bu kasayı, bu satıcıdan alır mısın :D?

Ooo senin attığın ssd dip fiyat görmüş bu arada, kaçmaz.
PTTAVM olmasın hocam malum. Ayrıca o kasayı görmüştüm arkadaşta, önden çok kısa çirkin biçimsiz bir şey :ROFLMAO:

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O zaman es geçelim onu :D. Zoko Amiral DK431 kasasını biliyor musun peki?
Evet. Şu an ona bakıyordum. 3000D yerine onu önerdiler. Bu bütçede kasaların ne kadar farkı olabilir ki? Neden Zoko Amiral öneriyorsunz?

Yanlış anlaşılmasın, bilmediğimden soruyorum.

-
Edit: Aşağı yukarı tüm hazır sistem sitelerini inceledim. Bir-iki ekran kartı fiyatına değecek sistem dışında kayda değer bir şey bulamadım açıkcası. Ya PSU ya anakart ya SSD ya ekran kartı soğutması ya da hepsinde birden büyük bir kusur var genelde. Çoğunda da aradaki farka değecek bir şey değil. Dolayısıyla toplama son kararım gibi. Yine de haızr sistem önerilerine hala açığım. Gözümden kaçırdığım ya da üstün körü geçtiğim olabilir.

Hayret şaşırdım. Eskiden hazır sistemler daha iyiydi. Ne oldu da piyasa bu hale gelmiş bilmiyorum. Ya da bayram sonrası diye mi acaba?.. Arkadaş çok kötü bir zamanda sordu bana da. Ama maalesef 2 hafta içinde alınması lazım maks.

Son düzenleme:

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Evet. Şu an ona bakıyordum. 3000D yerine onu önerdiler. Bu bütçede kasaların ne kadar farkı olabilir ki? Neden Zoko Amiral öneriyorsunz?

Yanlış anlaşılmasın, bilmediğimden soruyorum.
Valla açıkcası yakından hiç görmedim kasayı. Bir arkadaşıma aldırmıştım ve çok beğenmişti. Fiyatı olsun, büyüklüğü olsun, beyaz olsun :D bir de Epey'e göre 12 tane fan kapasitesi varmış nereye takılıyor bilmem ama en kötü üst tarafa bi 3 tane daha takılabilir duruyor fotoğraflarda. Şuan da anakartı da Asrock'dan dehşet bir modele bakıyorum. Psuyu düşürmemiz lazım bütçeyi dengelemek için. Zaten 850W çok çok fazla.

Ekran kartı: https://www.n11.com/urun/gigabyte-g...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

İşlemci: https://www.idefix.com/amd-ryzen-5-...i-p-3397417?vendorId=3362&ref=akakce&v=1.29.9

Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...UP0gxCZyEOxpmTd2T12Mfq31FKnS-IIgaAhPzEALw_wcB

Ram: https://www.n11.com/urun/kingston-k...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Ssd: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-1tb-m-2-disk-fiyati,1630047559.html

Kasa: https://www.n11.com/urun/zoko-amira...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

Psu: https://www.akakce.com/power-supply...0-bronze-850w-120mm-fan-fiyati,183481324.html

Soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/5664...u-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce

Toplam: 47.753 TL

Yav yeni yıla girdiğimizden beri piyasa çok kötü. İnsanlara hazır sistem öneremediğim ( kötü oldukları için ), toplama sistem de istemedikleri için sistem öneremiyorum kaç zamandır.

Bu arada psulardan pek anlamıyorum. Sistem içine sinerse psuyu fiyattan çıkartalım ve yeni bir konu ile öneriler alalım bence. High Power markasından önerecem şimdi ama işte tam anlamıyom. Hazır sistemlere göz atayım birde belki gözümüzden kaçmıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,263
Üyeler
171,725
Son üye
mealex
Top Bottom