4560 tl ile Pc toplama

Kemal Efe

80+
Reaksiyon skoru
13
Herkese selamlar arkadaşlar.Yakın zamanda bir pc toplama kararı aldım ve 4560 tl bütçem var.Aşağıya özelliklerini yazacağım lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
Ryzen5 1600
Rx580 Sapphire 8Gb
MSI B-450M-A Pro Anakart
1TB Seagate Harddisk
XPG Gammix 8Gb Ram
Corsair Carbidge Spec-Delta kasa
Işlemci ve ram sıkıntı çıkar mı çünkü bazı ramler ve işlemciler aynı sistemde olmuyorumuş sanırım.Ve sistem genel olarak anakart ve birbiri ile uyumlu olur mu?Bu sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.

Herkese selamlar arkadaşlar.Yakın zamanda bir pc toplama kararı aldım ve 4560 tl bütçem var.Aşağıya özelliklerini yazacağım lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
Ryzen5 1600
Rx580 Sapphire 8Gb
MSI B-450M-A Pro Anakart
1TB Seagate Harddisk
XPG Gammix 8Gb Ram
Corsair Carbidge Spec-Delta kasa
Işlemci ve ram sıkıntı çıkar mı çünkü bazı ramler ve işlemciler aynı sistemde olmuyorumuş sanırım.Ve sistem genel olarak anakart ve birbiri ile uyumlu olur mu?Bu sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.
her şey uyumlu kardeşim.HDD yerine 240 gb bi ssd alsan daha iyi. Piyasada bi sürü ikinci el HDD var 500gb alsan sana yeterli fiyatta gayet uygun.

Parçalar uyumlu sıkıntı çıkmaz. Ancak ilerde bir 8 GB daha ram almanı öneririm.

Rainbow six siege , gta 5 gibi oyunlar yüksek kapasite istiyo ve bildigin uzere rainbow six siege hem cok fazla alan kaplıyo hem de güncellemeler yüksek boyutlu 240Gb bi SSD sıkıntı çıkartmaz mı?

Sistemin güzel. Uyum konusunda bişey diyemiyeceğim. Ama unlost v2 ye baksan ek bir fikir olur.

#Sinerji / Benim önerim böyle olacaktır. HDD almak yerine ekran kartını 1660 almaya zorlayabilirsiniz.
1585247065805.png

Ekran kartını 8GB düşünüyorum fark ettirmez mi 4GB ye göre?
Ben 4GB RX570 kullanıyorum. Henüz ekran kartı belleği nedeniyle yaşadığım bir sorun olmadı. Bir oyun olur ve kartımın gücü yetse de dokular yüzünden texture ayarını açamam diyelim, Ultra yerine high veya mediuma alırım texture kalitesini devam ederim. Ben kişisel önerimi sundum, tercih sizin. Dediğim gibi GTX 1660 (super olmayan model) zorlayabilirsiniz o bütçe ile 50-100TL daha artırırsanız ve HDD almazsanız.

Geri