4k oled monitöre gerek varmı

XmaxxD

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
50000
yeni sistem topladım işlemci 9800x3d ekran kartı rtx 5080.
2k oyun oynayacaktım ama şimdi 4k akıcı oynayabilirmiyim diye düşünüyorum
bence ekran kartları hala saf güçte 4k için yeterli değil.
dlss kalite modunu kullanırız neysede multi frame gen bana çok yapay geliyor.
sistemim 4k için yeterlimi sizce
birde monitör için maks 50k bütçem var oda tüm parami harcarsam

2k oled mi ? 4k oled mi ?

4k da dlss çok başarılı 1080p de küsur bulunur ama 4k da bulamazsın yerinde olsam alırdım 4k oled mükemmel olurdu kartta zaten bayılacak bir kart değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fg yapay gelebilir ancak 4x yaptığın sürece 2x yapsan dlss açsan 4k da kusur bulacağını sanmıyorum

4k da dlss çok başarılı 1080p de küsur bulunur ama 4k da bulamazsın yerinde olsam alırdım 4k oled mükemmel olurdu kartta zaten bayılacak bir kart değil

Fg yapay gelebilir ancak 4x yaptığın sürece 2x yapsan dlss açsan 4k da kusur bulacağını sanmıyorum

hocam bana göre akıcı oyun deneyimi için 70 fps lazım en az ve rtx5080 bile dlss olmadan o performansın yanına bile yaklaşanıyor yeni oyunlarda ultrada
dlss yüksek fps alıyosan dahada yükseltiyor 40 fps alıyosan pek bişey yapamiyor .
izlediğim testlere göre konuşuyorum.
multi frame gen açarsam olur ama oda hile gibi bir şey yapay onu istemiyorum

2k da yeterli 2k monitörde 4k çözünürlüğe yükseltirsen dlss çok başarılı.2k da çok başarılı ama 4k muhteşem. o yüzden multiframe kullanıyorsan 4k daha iyi.ama nvidia 2k monitörde 4k ya izin veriyor.4k monitör alırsan 8k rahat açılıor.

2k da yeterli 2k monitörde 4k çözünürlüğe yükseltirsen dlss çok başarılı.2k da çok başarılı ama 4k muhteşem. o yüzden multiframe kullanıyorsan 4k daha iyi.ama nvidia 2k monitörde 4k ya izin veriyor.4k monitör alırsan 8k rahat açılıor.
2k da 4k çözünürlüğe yükseltmek yapay zeka hocam anladigim kadariyla.
benim öyle şeyler hoşuma gitmiyor her şey gerçek neyse o olmalı

hocam bana göre akıcı oyun deneyimi için 70 fps lazım en az ve rtx5080 bile dlss olmadan o performansın yanına bile yaklaşanıyor yeni oyunlarda ultrada
dlss yüksek fps alıyosan dahada yükseltiyor 40 fps alıyosan pek bişey yapamiyor .
izlediğim testlere göre konuşuyorum.
multi frame gen açarsam olur ama oda hile gibi bir şey yapay onu istemiyorum
Hocam bazı oyunlarda optimize şekil ayar yapmak lazım, hepsi ultra olmaz mesela bazı şeylerde RDR2 için diyorum ultra ve medium arasında goruntu farki olmayan ama performansı baya düşüren ayarlar var, benim uktrada açan PCM vardı 70fps alıyordum ama gittim adam akıllı ayar yaptım 140fpslere çıktı üstüne gidip çözünürlük ölçeğini baya yükselttim kat kat daha güzel oldu yani o testlerde ne var ne yok ultra yapıyorlar ama gerek yok

2k da 4k çözünürlüğe yükseltmek yapay zeka hocam anladigim kadariyla.
benim öyle şeyler hoşuma gitmiyor her şey gerçek neyse o olmalı
Hocam gerçek 4k gibi olmuyor ama, ben bunu 1080p için denedim 2k yaptım çok fark yoktu.

Hocam bazı oyunlarda optimize şekil ayar yapmak lazım, hepsi ultra olmaz mesela bazı şeylerde RDR2 için diyorum ultra ve medium arasında goruntu farki olmayan ama performansı baya düşüren ayarlar var, benim uktrada açan PCM vardı 70fps alıyordum ama gittim adam akıllı ayar yaptım 140fpslere çıktı üstüne gidip çözünürlük ölçeğini baya yükselttim kat kat daha güzel oldu yani o testlerde ne var ne yok ultra yapıyorlar ama gerek yok

Hocam gerçek 4k gibi olmuyor ama, ben bunu 1080p için denedim 2k yaptım çok fark yoktu.

hocam ben piyasada ne kadar oyun varsa hepsini ultrada oynayacam ve en az 2k da oynayacam
takıntılılık buna gerek yok diyebilirsin ama istediğim bu.
o yüzden her ne kadar 4k oled deneyimini yaşamak içimde kalacak olsada galiba tercihim 2k dan yana olacak.
teşekkür ediyorum

Hocam 1080p ve 2k arası fark çok olmayabilir ama 2k ve 4k arası farkı gördüğüm için diyorum, 4k olsun her şey low olsun zerre gözüme çarpmaz 1080p ultradan gönüllü benim için RDR2 oynarken acayip büyümedim lowda oynadım birde rx6700 ile

Hocam 1080p ve 2k arası fark çok olmayabilir ama 2k ve 4k arası farkı gördüğüm için diyorum, 4k olsun her şey low olsun zerre gözüme çarpmaz 1080p ultradan gönüllü benim için RDR2 oynarken acayip büyümedim lowda oynadım birde rx6700 ile

ilk defa oled monitör deneyimleyeceğim için ve 2k olacagi icin bence göze hitap eder ve yeterli olur diye dusunuyorum.
4k ya geçersem harcligim kalmiyor bide bütçeyi sonuna kadr zorlamiş oluyoruz 🙂
sanirim ben kararimi verdim

ilk defa oled monitör deneyimleyeceğim için ve 2k olacagi icin bence göze hitap eder ve yeterli olur diye dusunuyorum.
4k ya geçersem harcligim kalmiyor bide bütçeyi sonuna kadr zorlamiş oluyoruz 🙂
sanirim ben kararimi verdim
Hayırlı olsam hocam güle güle kullanın 2k oledde çok güzeldir elbetki.

Geri