4K oyun için işlemci değişmem yeter mi?

pcmeraklisi34

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,313
RX 6800XT ekran kartı 16GB RAM ve i3 8300K işlemcim var ama 4K oyunlarda donma yaşıyorum. Acaba bir şekilde parasını biriktirip i5 14600K alsam sorun komple çözülür denebilir mi yoksa yine belirsiz mi olur?

İşlemci degişirde ekran kartı ile ne oynamayı düşünüyorsunuz 4k 3080 dengi ekran kartı günümüzde 5080 ler 2k oynuyor 10 yıllık eskiyen bir ekran kartı saf güç filanda kalmadı rdr2 bile 4k oynatmaz oldu o 6800xt günümüzde 5080 li adam 5070 ti lı 5070 li adam mahçup olmamak için 2k oynuyor
Bende 4K monitör var mecbur 4K açabilmesi lazım. Olmayacaksa hiç masrafa girmeden satayım sistemi.

Neden bu kadar istiyorsun anlamış değilim bende 4 k için bu kadar para harcamaya değmez 2 K da hoşuna gidecektir diye düşünüyorum tabi monitörü 4 k alman seni oraya itmesin film fln izlerken daha keyif alırsın
Monitörü 4K aldım ve memnunum da şimdi sırf sistem oyun oynatamıyor diye de 4K monitörü satıp 2K yapmakla uğraşmak istemiyorum ayarları düşürürüm ama 4K olması lazım monitörden dolayı.

Oyunlarda 1080p hadi en eski oyunları oynuyorsan sistem gereksinimi istemeyen oyunu 2k açarsın 4k yıda film izlerken kullanırsın oldu bitti işlemciyide degiştirmeye masraf yok
Eski 1080P monitörümü satacağım sadece 4K monitörü kullanmak istiyorum 2 monitör uğraştırır. O yüzden her şeyi 4K yapmak istiyorum başka monitörle uğraşmadan.

Eski 1080P monitörümü satacağım sadece 4K monitörü kullanmak istiyorum 2 monitör uğraştırır. O yüzden her şeyi 4K yapmak istiyorum başka monitörle uğraşmadan.
Tek monitörle de yapabilirsin bunları tabi bir yandan film izleyip diğer yandan oyun oynamıcaksan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4k tamamda ayarlardan hatta oyun içi ayarlarda kısabiliyorsun ya 4k dan 1080p ye çekebiliyorsun ya
Bırak ayarları oyunlar kendisi yapsın sen filmini fln 4 k da izle

Tek monitörle de yapabilirsin bunları tabi bir yandan film izleyip diğer yandan oyun oynamıcaksan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bırak ayarları oyunlar kendisi yapsın sen filmini fln 4 k da izle
Şuan öyle yapmayı deniyorum zaten ama monitör 4K olduğu için oyunlar donuyor kasıyor. Forumda işlemci yüzünden dediler bilmiyorum 4K yı kaldırmıyor sistem bir şekilde.

Ben 4k monitörle 3060ti kullanıyordum, 9070'e geçtim çok rahatladım. Şimdi 4kda da olsa akıyor

Ben 4k monitörle 3060ti kullanıyordum, 9070'e geçtim çok rahatladım. Şimdi 4kda da olsa akıyor
Acaba 8GB den dolayı mı sorun oluyor? Bir sorun var ama çözemedim çok fazla donma oluyor 4K monitörle. Ayarları en düşüğe alıyorum ama donma devam ediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,889
Üyeler
192,541
Son üye
tarık2914
Geri