4K OYUN OYNAMAK İÇİN MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMİ NE OLMALI ?

Valla 5080 super in fiyatına bağlı olaraktan bakıcam durumlara işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkür ederim bu kadar vram kullanımını bilmiyordum dikkat edicem kesinlikle.
5080 super şu anki 5080 gibi yine fp olmayacak bence. 5070ti daha mantıklı. Direkt 5070ti'a vram eklenmesi yeterli.

Valla 5080 super in fiyatına bağlı olaraktan bakıcam durumlara işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok teşekkür ederim bu kadar vram kullanımını bilmiyordum dikkat edicem kesinlikle.
Mesela rdr2 de 2k max 7,5gb vram. Bazı oyunlarda da böyle oluyor ama maxta oynama imkanın varken vram yüzünden ayar kısmak saçma.
1760169245729.webp

Bu kadar para verdikten sonra bende full+full grafiklerde oytnamak isterim ayar kısmak üzer beni sallıyorum 120k para verdikten sonra sisteme.
Yukarıda 9800x3d falan gördüm. 4k'da oynayacaksan 7500f bile yeterli. 2k'da da yeterli ama nadiren küçük darboğazlar olabiliyor. İşlemciyi bir tık düşük tutup 4090 çekilebilir ama iyi de bir psu gerekecektir.

Yukarıda 9800x3d falan gördüm. 4k'da oynayacaksan 7500f bile yeterli. 2k'da da yeterli ama nadiren küçük darboğazlar olabiliyor. İşlemciyi bir tık düşük tutup 4090 çekilebilir ama iyi de bir psu gerekecektir.
Ya valla o işlemcinin sebebi tamamen arkadaşlarımla valo ve cs2 oynamamdan kaynaklı değiştirmek istemiyorum çok darboğaz oluyor yoksa. Onları da 1080p de oynadığım için

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Benim konuya bir bakabilirsin. 5070 Ti ile 4K birçok ekran görüntüsü aldım.

En az RX 9070'li ekran kartlı bir sistem. İşlemci olarak da AMD Ryzen 7 serisi bir işlemci.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bende 7900gre var, 2k oled mi alsam yoksa 4k normal yoksa oled mi alsam diye arada kaldım imkanım olursa zaten ekran kartı upgrade edeceğim ne diyorsunuz bu duruma ? İmzamda yazan bileşenlerim var yakın zamanda B50 vey X870 Chipsetli bir anakart alacağım gigabye veya rog, 32gb ramim de var.

hocam bende 9070xt almayı düşünüyorum, oyun oynarken ekran kaydı alıyorum, amd'nin ekran kaydı performansı nasıl? kayıt sırasında fps düşüşü yaşadınız mı?

Gayette alıyorum hiç bir sorun çıkmıyor. AV1 codec decode ve encode artık 7000 serisinden beridir AMD'de var. Aklınız o konuda rahat olsun.

Bu arada o fiyatlar nedir öyle yahu...Ben 33K'ya RX 9070 XT'yi aldım. Tamam benimki XFX markasının giriş seviyesi bir kartı ama en ucuz 5070 Ti bugün 41K para...Yani nvidia severler kusura bakmasın ama cidden oha diyorum. AMD candır güzel kardeşim. Nvidia isteyende gitsin bayıla bayıla alsın ne istiyorsa...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,559
Üyeler
183,446
Son üye
kerem_36
Geri