quistin
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 610
- İsim
- Fırat divitci
Yani vatandaki sistemi 13400f yapıp aldığınızda diğer arkadaşın bahsettiğinin aksine geride kalacağınız bir durum olmaz. Yüksek fps sayma ihtiyacınız varsa işlemcinizi güçlü tutarsınız yüksek grafiklere ve çözünürlüğe ihtiyacınız varsa ekran kartını yüksek tutarsınız. Benim gibi 360hz bir monitörünüz olsa 13400f yetersiz kalacaktır çünkü oyunlarda stabil bir şekilde 450fps civarı almanız lazım ki anlık düşüşler ile 360'ın altına düşmesin. Benim size önerim 4070ti superli sistemi alıp 13-14k'ya önereceğim bir 4k 144hz bir monitör olacak o monitörü almanız olur. Oyunlarda stabil 180fps almanız yeterli olacaktır böylece fps'iniz 144'ün altına düşmeyecektir ve 13400f'in tekli çekirdek skoru (oyunlarda önemli olan) bunu yapmak için gayet yeterlidir. 4070ti super de 4K çözünürlükte ultra ayarlarda dlss ve frame generation sayesinde yüksek fps'lerde oyun oynatmaya gayet müsaittir. Şöyle örneklendireyim bende 4080 Super var ghost of tsushimada tüm ayarlar maksimum 4K çözünürlükte dlss kalite modunda (1440p yerel çözünürlük, yukarıdaki kıyaslama dlss performans moduyla çekilmitir yani 1080p yerel çözünürlük) ve frame generation açık şekilde 120fps alabiliyorum. Aşağıda gördüğünüz gibi 4070ti super 4080 superin gücünün %85'ine sahip. Yani benim 120 fps aldığım oyunda siz benden 18 fps daha az alacaksınız bu da oyunu 102fps'de oynamanız anlamına gelmektedir ki bu da single player bir oyun için hayli hayli yeterlidir. Daha dlss ayarı düşürebilirsiniz çünkü 4K 27inch için yüksek bir yoğunluğa sahiptir yani dlss ayarı düşürseniz de görüntünüz çok etikenlenmez. 1-2 grafik ayarı da kısabilirsiniz ve isterseniz oyunu 144fps bile oynayabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dostum daha iyi bir deneyim yaşamak için 4K bir monitör alacak yukarıda gösterdiğim gibi 4K monitör sahibi birisi dlss'i performans modunda açtığı zaman senin dlss açmadığın haldekinden çok daha net bir görüntüye sahip olurken senden de daha yüksek fps alacak peki neden bunun yerine gidip 2k bir monitör alsın ? 144hz monitör ile fps oyunu oynanmıyor mu peki ? 1 kere bile 13400f 7800x3d'den daha iyidir gibi bir ifade kullanmadım sadece 4K çözünürlüğe yönelirse arada Hiç bir fark görmeyeceğini söylüyorum ki bunun da arkasındayım.ilk olarak başta dediğim gibi belki fps oyunları oynayacak. 2. olarak neden dünyanın en iyi oyun işlemcisini almak varken i5 13400f alsın. 3. olarak 4070 superin 2kda vram yetmeyeceği oyunları saysana bi. 4. olarak 4070 super zaten 2kmonitör için uygun neden 4kmonitör alıp hem daha çok monitör masrafına hemde daha düşük bir işlemci alsın. 5.olarak 2k monitör arkadaşı yeterince tatmin edicektir. tek haklı olduğun konu ileride çıkan oyunlarda vram yetmeme problemi var oda hem dlss açsa hemde ayarlarda küçük bir oynama yapsa yine yeter.