500-600K İlk Araba Önerisi

Cokomit

80+
Reaksiyon skoru
5
500 600k bütce var ilk arabamız olacak şuan i20 falan almayı düşünüyoruz ilk araba olduğu icin bütceyi yükseltip 0 almayı düşünmüyoruz

İ20 iyidir. Clio 4, celysee, fluence de iyidir manuel alıncaksa

eğer sorunsuz uzun kullanım bakıyorsanız ayrıca tasarım derdiniz yoksa corolla üzmez

Araçta aranılan özellikler nedir? Mesela otomatik mi yoksa manuel mi isteniyor, yakıt tüketimi, sorunsuzluk, hızlı olup olmaması, kasa tipi vesaire önemli mi?

Araçta aranılan özellikler nedir? Mesela otomatik mi yoksa manuel mi isteniyor, yakıt tüketimi, sorunsuzluk, hızlı olup olmaması, kasa tipi vesaire önemli mi?
ilk araba olduğu icin sorunsuz olması önemli acemiliğimizi atacağız cünkü manuel otomatik farketmez

ilk araba olduğu icin sorunsuz olması önemli acemiliğimizi atacağız cünkü manuel otomatik farketmez
O halde düşündüğünüz gibi i20 güzel bir tercih olur. Ekstra masrafsız olmasını istiyorsan benzinlisini (1.2 MPI) alabilirsin. Turbo-enjektör derdin olmaz yani. 1.2 MPI, 1.4 CRDI'ye göre daha fazla yakıt masrafı çıkartır. Dolayısıyla 1.2 MPI alacaksan LPG ile kullanman daha ekonomik olur. Yanlış hatırlamıyorsam 1.2 MPI+LPG kombinasyonu 1.4 CRDI'den daha az yakıyordu. Ayrıca 1.2 motor alırsan 1.4'e göre daha az MTV ödersin. Son olarak bol yokuşlu yerlerde süreceksen 1.2 MPI düz atmosferik bir motor olduğu için 1.4 CRDI'ye göre daha performanssız olur.

O halde düşündüğünüz gibi i20 güzel bir tercih olur. Ekstra masrafsız olmasını istiyorsan benzinlisini (1.2 MPI) alabilirsin. Turbo-enjektör derdin olmaz yani. 1.2 MPI, 1.4 CRDI'ye göre daha fazla yakıt masrafı çıkartır. Dolayısıyla 1.2 MPI alacaksan LPG ile kullanman daha ekonomik olur. Yanlış hatırlamıyorsam 1.2 MPI+LPG kombinasyonu 1.4 CRDI'den daha az yakıyordu. Ayrıca 1.2 motor alırsan 1.4'e göre daha az MTV ödersin. Son olarak bol yokuşlu yerlerde süreceksen 1.2 MPI düz atmosferik bir motor olduğu için 1.4 CRDI'ye göre daha performanssız olur.
hocam peki 0 almaya kalksak 1.5-1.7 bütce koysak ortaya ne önerirsiniz aile arabası yılda 1 uzun yol yapılacak

hocam peki 0 almaya kalksak 1.5-1.7 bütce koysak ortaya ne önerirsiniz aile arabası yılda 1 uzun yol yapılacak
Sıfır araçlara hiç bakmıyorum. Dolayısıyla güncel piyasada o fiyata bandına ne önerilir bilmiyorum. Ek olarak bence acemiliği atana kadar sıfır araçtan uzak durmakta fayda var. En ufak sürtmede bile aracın değeri bir hayli düşecek. Onun yerine ikinci elde bol boyalı bir araç almak bence daha mantıklı. Boyalı olan bir kapıyı sürttüğünde araç değer kaybetmeyecek.

Tecrübeli değilseniz mantıklı düşünüyorsunuz ben de ilk aracımı gecen yıl altım çok dikkatli kullansam bile bilmediğim için tapon kısımlarını hep sürttüm biraz daha öğrenip daha iyi bir şey almayı düşünüyorum iyi ki çok pahalı bir araç almadım diyorum kesinlikle.

O fiyata 1.5 tsi hatasız tiguana bak ful pff kaplama ve ful kasko yaptır düzgün bir sigortacıya bazıları sırf fiyat düşsün diye servis değil dışarıdan yaptırttırıyor yada orijinal parça değil yan sanayi parça olarak seçiyor sistemde .

Düzgün kasko olursa çarpışan araba gibi vur istersen zaten sana değerini ve hasarını karşılamak zorunda ama bilerekte gidip çarpma yani

500-600 bütçeye sorunsuz olarak 1.6 tdi polo önerebilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,867
Üyeler
184,695
Son üye
cJwinx
Geri