Neler Yeni

500-700 FPS Valorant takılma sorunu

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Merhabalar, sistemimle ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
500-700 fps arası Valorant oyunuyorum fakat oyunda çok sık takılmalar oluyor kasma hissi gibi çözümünü bir türlü bulamadım yardımcı olabilcek varmı
İşlemci: Amd Ryzen 7 5800x3d
Ekran kartı: Rx 6800
Monitör: Asus VG259QM 24.5" 280Hz 1ms
bence çok takılıyosun ondan

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,154
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Valo`da dikey eşitlemeyi açın diyenlerin banlanması lazım bence.
Şaka gibi yorumlar komedi cidden biri çok takıyorsun demiş diğeri göz doktoruna git demiş o arkadaşda bi checkup yaptırsın genel.
Sorun basit kasma hissi dediği FPS düşükmüş gibi ekran da kasma oluyor bunun sebebini bir kişi çözmüş binde bir ya da yüzde bir FPS`i düşüyor arkadaşın, dikey senkronizasyon açarak düzelmez bu sorun. Sisteme darboğaz yapan bir şey var kaynağı bulunmalı. Ya ram 8`dir ya sıcaklıklar anormal yüksektir ısınan parça thorttle yapıp güç kesiyordur ya da arkada çalışan bir uygulama var belki trojan. Anakart modelin soğutucu modelin ve oyun içi ısı değerlerin neler. Bunları kontrol et, bunlardan biri sorun.

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Şaka gibi yorumlar komedi cidden biri çok takıyorsun demiş diğeri göz doktoruna git demiş o arkadaşda bi checkup yaptırsın genel.
Sorun basit kasma hissi dediği FPS düşükmüş gibi ekran da kasma oluyor bunun sebebini bir kişi çözmüş binde bir ya da yüzde bir FPS`i düşüyor arkadaşın, dikey senkronizasyon açarak düzelmez bu sorun. Sisteme darboğaz yapan bir şey var kaynağı bulunmalı. Ya ram 8`dir ya sıcaklıklar anormal yüksektir ısınan parça thorttle yapıp güç kesiyordur ya da arkada çalışan bir uygulama var belki trojan. Anakart modelin soğutucu modelin ve oyun içi ısı değerlerin neler. Bunları kontrol et, bunlardan biri sorun.
700-800 fps alıyorum diyo. darboğaz ne alaka.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,154
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
700-800 fps alıyorum diyo. darboğaz ne alaka.
Ufkunu küçük abicim, darboğaz dan anladığınız tek şey işlemci E.kartı darboğazı heralde. Average FPS`i o, %1 ve ‰1 FPS`in de düşüş yaşıyor normalde bu sistemde böyle bir düşüş yaşamaması lazım. Türkçe yazmışım deme biraz okursan sorunu anlarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şşş karıştırma orasını, çocuk tespitleri yaptı kendince işte
Hadi abicim toxic liğini başka yerde yap boş yorum yapma.

an0maLYYY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Çağatay Yılmaz
Ufkunu küçük abicim, darboğaz dan anladığınız tek şey işlemci E.kartı darboğazı heralde. Average FPS`i o, %1 ve ‰1 FPS`in de düşüş yaşıyor normalde bu sistemde böyle bir düşüş yaşamaması lazım. Türkçe yazmışım deme biraz okursan sorunu anlarsın.

ya kanka bi kere avg fpsi 700 olan bi sistemde donma kasma sorununun darboğazla alakası olmaz. darboğaz olsa sistem zaten o fpslere çıkmaz. +8gb rami vardır belki dedin beni kopardın. 8gb ramle 600-700 fps mümkün mü sence

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
ya kanka bi kere avg fpsi 700 olan bi sistemde donma kasma sorununun darboğazla alakası olmaz. darboğaz olsa sistem zaten o fpslere çıkmaz. +8gb rami vardır belki dedin beni kopardın. 8gb ramle 600-700 fps mümkün mü sence
Boşuna yoruyorsun kendini.Konu sahibi zaten sistem özelliklerini belirtmiş.Bu valo tayfa her soruna ''valo işlemci oyunu knksss dar boğaaaaz'' demeye alıştığı için otomatik aynı yorumu yapıyor hepsi

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Dinçer
bu forum eskiden böyle değildi çoluk çocuk dadanmış

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,154
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Boşuna yoruyorsun kendini.Konu sahibi zaten sistem özelliklerini belirtmiş.Bu valo tayfa her soruna ''valo işlemci oyunu knksss dar boğaaaaz'' demeye alıştığı için otomatik aynı yorumu yapıyor hepsi
İşlemci yetmiyor diyen oldu mu sen daha okuduğunu anlayacak yaşta değilsin benimle ilgili yorumda bulunma cehaletle mücadele edecek havam yok şuan.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Dinçer
bu forumda yetkililer fln yokmu ? bu toxic insanları uzaklaştırabilcek biri fln ?

hocam teşekkür ederim değerli yorumun için gaming genden sistemi almıştım onlarla iletişime geçtim sistemi göndertip kontrol ettireceğim daha önce bazı arakdaşlarda da aynı sorun olmuş

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,154
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Darboğaz'dan kastım işlemci ya da ekran kartının birbirini kısması değildi ama siz sadece darboğazdan bu kadar şey anlıyorsunuz ben diyorum sistem de oluşan bir sorundan kaynaklı sistem kendi gücünü anlık kısıyor siz işlemci yeterli diyorsunuz onu biz de biliyoruz zaten sorun da bu bu kadar güçlü bir işlemci varken kasma yaşamasının sebebini siz bulun o zaman bende öğrenmiş olayım, ben bilmiyorum ya hani siz çok biliyorsunuz 10 yıldır bilgisayar işindesiniz sanırım çözünüz.

bu forumda yetkililer fln yokmu ? bu toxic insanları uzaklaştırabilcek biri fln ?

hocam teşekkür ederim değerli yorumun için gaming genden sistemi almıştım onlarla iletişime geçtim sistemi göndertip kontrol ettireceğim daha önce bazı arakdaşlarda da aynı sorun olmuş
Hayırlısı inş onlar sorununu kolayca çözerler.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
Darboğaz'dan kastım işlemci ya da ekran kartının birbirini kısması değildi ama siz sadece darboğazdan bu kadar şey anlıyorsunuz ben diyorum sistem de oluşan bir sorundan kaynaklı sistem kendi gücünü anlık kısıyor siz işlemci yeterli diyorsunuz onu biz de biliyoruz zaten sorun da bu bu kadar güçlü bir işlemci varken kasma yaşamasının sebebini siz bulun o zaman bende öğrenmiş olayım, ben bilmiyorum ya hani siz çok biliyorsunuz 10 yıldır bilgisayar işindesiniz sanırım çözünüz.

Hayırlısı inş onlar sorununu kolayca çözerler.
Sana ufak bir soru yöneltelim.Cpu ve Gpu yeterliyken psu problemi belirtilmemişken başka ne üzerinde dar boğaz olabilir? Ramler monitöre dar boğaz yapıyor herhalde. Bu sorunun darboğazla herhangi bir ilgisi yok.Ezbere konuşmayı bırakmalısın.Sorun olsa olsa sıcaklık kaynaklı olabilir.Konu sahibi soğutucu bilgisi vermediğine göre pek fazla seçenek kalmıyor elimizde.Cpu 700 fps verebilmek için kendini gereğinden fazla yoruyordur.Stok soğutucu yetmiyordur ve cpu frekans kıstığı için performans kaybı yaşanıyordur.Eğer ki sorun sıcaklık kaynaklı değilse monitör hz'si kontrol edilmeli.Burdan da bir sonuç çıkmazsa göz doktoruna gidilmeli evet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,280
Üyeler
161,261
Son üye
Karl_Heinz_Schneider
Top Bottom