5060/5060Tİ/9060/9060XT Sistem Toplamak İsteyenler için AM5 Parça Tavsiyeleri

https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,131989302.html
anakart olarak şunu ekle derim attığın tüm modellerden çok daha iyi vrm sıcaklık değerleri var. 9800x3d'yi bile rahat besler.
Sıcaklık bakımından haklısın faz sayısından dolayı gayet iyi dağılım gösteriyor ama benzer seviyedeki muadillerine göre baya aşağıda port sayısı sunuyor buda alınır mı? konusunu tartışmalı bir hale getiriyor.

Şu konu resmen rehber niteliğinde olmuş, eline emeğine sağlık. @jombo kardeşimin de dediği gibi arada bir üste taşımalı konuyu.

Sıcaklık bakımından haklısın faz sayısından dolayı gayet iyi dağılım gösteriyor ama benzer seviyedeki muadillerine göre baya aşağıda port sayısı sunuyor buda alınır mı? konusunu tartışmalı bir hale getiriyor.
msi b650m gaming plus'a göre port sayıları aynı hatta bir tık daha fazla. bence onun yerine tercih edilebilir. 7-8k arasında rakibi yok bu anakartın. 10-11k lara çıkınca farklı modeller çıkıyor elbette.

Hayır sadece project zero için değil normal micro atx leride destekler normalde daha fazla model eklerdim ama gözüme çarpan alınabilir F/P skalasındaki ürünleri ekledim Hyte Y görünüş olarak güzel ama soğutma olarak pekte iyi değil ve fiyatıda herkes tarafından ulaşılabilir değil. A31 içinde F/P olmadığı düşüncesindeyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram konusunda herkesin isteği farklı olabilir ne kadar dediğin doğru olsada herkes patriot tasarımını beğenmeyebilir şahsen gidip görüntüsü güzel bir sistem toplayacaksam Patriot almam.
Hocam 5060 5060ti alan adamın pek görüntü düşünceğini sanmıyorum direkt üstüne vereceğin parayı ekran kartına katıp daha iyi bir soğumta veya daha üst segment bir kart alınabilir ama bu dedikleriniz 5070 üzeri için geçerli seviyede

Bir de bu tarz sisteme sahip olmak için ne kadar harcamak lazım onu da iliştirseydin bir tararflara tadından yenmezdi o zaman işte. Ki teker teker yazmışsın dikkat etmemişim. Evet şu anda bu konunun tadından yenmiyor. 🤭

Hocam 5060 5060ti alan adamın pek görüntü düşünceğini sanmıyorum direkt üstüne vereceğin parayı ekran kartına katıp daha iyi bir soğumta veya daha üst segment bir kart alınabilir ama bu dedikleriniz 5070 üzeri için geçerli seviyede
Öyle deme daha geçen hafta bir arkadaşa toplamasına yardımcı oldum iki sistem kullanıyor ve yan sistemde 4060 ve 7500F olmasına rağmen 360mm sıvı soğutma B850 anakart ve rgb ram var. Baya kişi gördüm görüntü amacıyla sistemden kısanlar var onun için karşı değilim.

Bir de bu tarz sisteme sahip olmak için ne kadar harcamak lazım onu da iliştirseydin bir tararflara tadından yenmezdi o zaman işte. Ki teker teker yazmışsın dikkat etmemişim. Evet şu anda bu konunun tadından yenmiyor. 🤭
Eyvallah rica ederim yorumun için ne kadar harcanmalı sorusuna gelecek olursam bence maks 45K harcanmalı daha üzerine çıkılırsa 5060 Tİ değil 5070 almak daha mantıklı olur.

Öyle deme daha geçen hafta bir arkadaşa toplamasına yardımcı oldum iki sistem kullanıyor ve yan sistemde 4060 ve 7500F olmasına rağmen 360mm sıvı soğutma B850 anakart ve rgb ram var. Baya kişi gördüm görüntü amacıyla sistemden kısanlar var onun için karşı değilim.

Eyvallah rica ederim yorumun için ne kadar harcanmalı sorusuna gelecek olursam bence maks 45K harcanmalı daha üzerine çıkılırsa 5060 Tİ değil 5070 almak daha mantıklı olur.
ileride yeni nesil ekran kartı ve am 5 son nesil işlemci alırım diyenler olabilir ona bir şey diyemem hocam

@HuseyinBy01 Kendi çapımda ortalama bir pc topluyorum parçalar aşşağıdaki şekilde Daha alınmamış olan parçalardan olabilecek en ucuz parça tavsiyesi yapar ve destek olursanız çok sevinirim bu akşam incehesap gaming gecesinden de ucuz olursa birkaç parça almak istiyorum

ALINANLAR
Kasa: GamePower Warcry TopGlass 4xARGB Temperli Cam ATX Beyaz Gaming (Oyuncu) Kasa
Sıvı soğutma: GamePower Skadi Square 360 ARGB Beyaz (RGB Borulu) 360mm Cpu Sıvı Soğutma
Power : MSI MAG A650BNL WHITE 650W 80 Plus Bronze 120mm Fan Power Supply
işlemci: r7 7800x3d

DAHA ALINMAMISLAR
Ekran kartı: 5070 düz veya 5060ti ndivia olması şart
Anakart: Tavsiyelerinizi bekliyorum ram 64gb olsun istiyorum
Ram: 64gb istiyorum
Ssd: 1TB m2 olması yeterli sanırım

@HuseyinBy01 Kendi çapımda ortalama bir pc topluyorum parçalar aşşağıdaki şekilde Daha alınmamış olan parçalardan olabilecek en ucuz parça tavsiyesi yapar ve destek olursanız çok sevinirim bu akşam incehesap gaming gecesinden de ucuz olursa birkaç parça almak istiyorum

ALINANLAR
Kasa: GamePower Warcry TopGlass 4xARGB Temperli Cam ATX Beyaz Gaming (Oyuncu) Kasa
Sıvı soğutma: GamePower Skadi Square 360 ARGB Beyaz (RGB Borulu) 360mm Cpu Sıvı Soğutma
Power : MSI MAG A650BNL WHITE 650W 80 Plus Bronze 120mm Fan Power Supply
işlemci: r7 7800x3d

DAHA ALINMAMISLAR
Ekran kartı: 5070 düz veya 5060ti ndivia olması şart
Anakart: Tavsiyelerinizi bekliyorum ram 64gb olsun istiyorum
Ram: 64gb istiyorum
Ssd: 1TB m2 olması yeterli sanırım
5070 olması mantıklı olur bu modele bakabilirsin forumda bir arkadaş incelemesini yaptı hem taksit imkanıda var 5060 Tİ dan daha mantıklı bir seçim olur
Ram olarak bu modelden 2 tane alarak 64 GB yapabilirsin eğer bütçe kısıtlıysa tekli alıp ileride bir tane daha alarak ekleyebilirsin
SSD olarak bu modeli tavsiye ederim önerim eğer bütçe varsa 5.5K ya 2 TB modelini almanı isterim günümüzde 1 TB artık yetersiz kalıyor 3-5 oyun indirince bile doluyor

Hatta yönetici kısmıyla konuşup toplama bilgisayar konusuna sabitlemeli anasını satayım.

Hatta yönetici kısmıyla konuşup toplama bilgisayar konusuna sabitlemeli anasını satayım.
Güzel Yorumun için teşekkürler bu konuda önceden bir talebim oldu ama pekte olası bir şey değil 😅

Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde 9060/9060 XT ve 5060 kartlarıda geleceği için konuyu yukarı taşımanın vakti geldi

Geri