Yardım 5060 yerine 3080/3080ti alınır mı?

Kullandığım kart da miningli hocam
Sökme takmak işlerinden anlayan bir arkadaşıma söktürüp macunlarını yenilettim 65 derece görüyor maksimum

Kart çürümediyse miningli olması önemli değil (bir tek olası vram arızası riski var)
Ben,arıza,bakım ve onarım derdi olan bir ekran kartını almazdım, ayrıca bu yapılan yenileme ne kadar işe yarayacak?Temiz yeni çıkım ekran kartı almak bana kalsa daha mantıklı.

Bana kalsa,ekran kartının eski olmasından dolayı mining'in mahiyeti hakkında bilgi alınamayacağı için Rtx 3080/ti almak yerine yine ikinci elden RX 9060 XT almak daha mantıklı.
İşlemci tarafında güvenim sonsuz ancak ekran kartı tarafında amd'ye güvenmiyorum hocam.
Çok ucuza dahi bulsam seçenek olarak görmüyorum.

Düşünüyorum hocam da 2K çözünürlükte performans açısından ciddi fark yok artısı 2GB VRAM fazla olacağı için kartın ömrü biraz daha uzun olur diye niyetlendim. Ama piyasa da temiz kart bulmak biraz zor. 3080 i şansa kutulu tertemiz buldum şansıma içi açılmamış 0 korozyon 1 yıldır problemsiz kullanıyorum. Alırken 4060 ile takasladım 4060 dan geçtiğim için fazlasıyla memnunum.
4060dan 3080 bence de iyi olmuş. 3080ti'da iyi bi geçiş olucaktır bence ama niye 3080ti'dan daha üstünü aramıyosunuz yükseltmenin acelesi yoksa eğer

Sarı sitede 12k ya 3080 8gb 16 18k arasına 3080ti 12 gb modeller var. Satıcılarla görüşmedim ancak ufak bir pazarlıkla daha da aşağı çekilebilir diye düşünüyorum.

5060 alırsam güç kaynağı değiştirmem gerekmez. Elimde 600w dandik bir psu var. 3080 veya ti alırsam 0 psu alacağım. Sistem komple tamamlanmış olacak.
Dandik bir PSU kullanmaktansa kaliteli en azından sertifikalı bir şeye geçersen ömrünü uzatırsın bilgisayarının hocam, olası elektriksel durumlara karşı da nispeten korumuş olursun.

8250 tl ye gördüm 2070 super msi 3 fanlı
Bilemedim ya, biraz pahalı geliyor 3 jenerasyon geri ve DLSS kısmında son 2 versiyonu 3000 serisinin altı desteklemiyor sanırım.
8-10 arası bütçelerde 3070-3070Ti bulunabiliyor dediğim gibi.

Şahsi tavsiyem saf güçten yana

4060dan 3080 bence de iyi olmuş. 3080ti'da iyi bi geçiş olucaktır bence ama niye 3080ti'dan daha üstünü aramıyosunuz yükseltmenin acelesi yoksa eğer
Mevcut performans fazla bile bana hocam. Her istediğim oyunu 2K da Ultra ayarlarda oynuyorum. Sistemi zaten yatırım maksatlı 1 sene önce AM5 DDR5 platformuna güncelledim ekran kartı değişikliğini yaparken. Bu sistem beni normal şartlarda 5-10 sene bile götürür ihtiyacımı sorunsuz karşılar gibi duruyor da parça eskimesi sebebiyle max 2-3 sene içinde tekrardan değiştiririm gibi duruyor. Komple sistemi değiştirmesem bile SSD lerin değişime ihtiyacı olabilir :)

Dandik bir PSU kullanmaktansa kaliteli en azından sertifikalı bir şeye geçersen ömrünü uzatırsın bilgisayarının hocam, olası elektriksel durumlara karşı da nispeten korumuş olursun.

Bilemedim ya, biraz pahalı geliyor 3 jenerasyon geri ve DLSS kısmında son 2 versiyonu 3000 serisinin altı desteklemiyor sanırım.
8-10 arası bütçelerde 3070-3070Ti bulunabiliyor dediğim gibi.
Benim bildiğim dlss kısmının son teknolojisini rtx2050 bile destekliyor, desteklenmeyen şey frame generation.

Zor bir soru çünkü frame generation gerçekten önemli bir özellik. Saf güç olarak tabii ki önemli ama frame generation gerçekten önemli bir özellik mesele örnek vermem gerekiyorsa geçen nfs most wanted 2012 oynuyordum ve oyun sabit 60fps e kilitli ve bende lossless scaling programı ile 240fps yaptım oyunu ve garip birşekilde görüntü kalitesi çok fazla düşmedi ama akıcılık acayip arttı. Size tavsiyem şuanki ekran kartınızla 3x 4x frame generation ı biraz deneyin ve bakın detaylıca, eğer bu görüntü kalitesi düşmesine okeyseniz rtx 5060 ı tercih edebilirsiniz ama ben bu görüntü kalitesi ile oyun oynayamam diyorsanız tercihinizi saf güçten yana kullanın bence
Dip not: evet rtx3080ti ilede frame generation kullanabilirsiniz, tercih meselesi.
AMD sağolsun bu konuda bizleri destekliyor zaten hocam. Mevcut sistemimle (imza dan görebilirsiniz) Cyberpunk 2077 de 2K çözünürlük ultra yüksek ayarlar da DLSS FG(frame generation) vs. kapalı 70-80 civarı çok rahat alıyorum. DLSS i Kalite modunda açıp AMD'nin sağladığı FG(frame generation) u da açtığımda 140-170 arası FPS değerlerine ulaşıyorum. Görüntü kalitesi bozulmadan yüksek FPS rahat rahat oynayabiliyorum.

Şahsen yüksek FPS ile akıcı oynamak tercih meselesi. Monitörün Hz yüksek ise düşük FPS oynamak akıcılığı oldukça düşürüyor. Ama 60Hz monitörde veyahut 144Hz monitörde bahsettiğim FPS değerlerini alarak oynandığında akıcılıkta hissedilir dezavantaj olmuyor. Günümüzde dünya da bir çok konsol oyuncusu 60Hz de oynuyorlar :D

Acelem yok ancak çok para harcamak istemiyorum. Yoğun çalıştığım için bilgisayara pek vakit ayıramıyorum. 5090 bile alsam ben kullanamadan tozlanmaya mahkum olacak. En azından hem bütçemi sarsmadan alabileceğim hem de bilgisayarı açma isteğimi canlandıracak bir kart bakıyorum. Piyasayı 7 8 aydır takip etmiyorum. Birkaç gündür tekrar bakınca fiyat olarak 5060 2. El ile 3080ti 2. El fiyatlarının yakın olduğunu görerek sizlerin fikrine danışmak istedim.

ya objektif bakarsanız 3060 kart bile günümüz oyunları için fazla fazla yeterli . ama eski kartlar cok güc tüketiyor ve 5060 güncel bir kart. bu iş artık kas gücünden çıktı bunu kabul etmek lazım. yarın adamlar bir yazlılım çıkarıp sadece 5000 serisine veriyoruz deseler 3080 kartla ne yapacaksın? ve sıfırdan kart alan adam 3000 serisi neden alsın mantıksız yani.

Mevcut performans fazla bile bana hocam. Her istediğim oyunu 2K da Ultra ayarlarda oynuyorum. Sistemi zaten yatırım maksatlı 1 sene önce AM5 DDR5 platformuna güncelledim ekran kartı değişikliğini yaparken. Bu sistem beni normal şartlarda 5-10 sene bile götürür ihtiyacımı sorunsuz karşılar gibi duruyor da parça eskimesi sebebiyle max 2-3 sene içinde tekrardan değiştiririm gibi duruyor. Komple sistemi değiştirmesem bile SSD lerin değişime ihtiyacı olabilir :)
4k monitörüm varken saf güce dönüp bazı ayarları kısarak 60 fps hedeflemek mantıklı geliyor.

Neden 43 inç monitör diye sorarsanız hem televizyon hem monitör olarak kullanıyoruz.
İkisini ayrı ayrı alacak bütçe yoktu.

Geri