Neler Yeni

5070 TI Sistem Toplama Parçalar Hakkında Yardım

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
ahmet
Anladım ustam sağolun valla ücretli destek olsa bu kadar olur şak cevap geliyor Allah razı olsun.

sonuçta bu bilgileri başka insanlarda görüp faydalanıyor ilerde bu yazıları okuyarak başka insanlarda konu açmasına gerek kalmadan bilgilenmis oluyorlar... dediğim gibi mid tower tercih et kasan ferah geniş olsun bir kaç arama yap ölçülerine bakarak al

bilalshnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Bilal
Anladım ustam sağolun valla ücretli destek olsa bu kadar olur şak cevap geliyor Allah razı olsun.

sonuçta bu bilgileri başka insanlarda görüp faydalanıyor ilerde bu yazıları okuyarak başka insanlarda konu açmasına gerek kalmadan bilgilenmis oluyorlar... dediğim gibi mid tower tercih et kasan ferah geniş olsun bir kaç arama yap ölçülerine bakarak al
Hocam işlemci olarak biraz önce R9 9900X sipariş ettim. PSU olarak 5070 TI & R9 9900X ikilisini 850 WATT PSU rahatlıkla besleyebilir mi?

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,068
İsim
efe araci
Biraz önce İncehesap üzerinden GAINWARD GeForce RTX5070 Ti gaming gecesi indirimlerinden aldım. Bu ekran kartıyla kurabileceğim bir sistem için aşağıdaki parçaları kullanmak istiyorum. Yanlış bir seçim veya farklı bir konu hakkında öneriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum. Bütçe bu parçalar için 50K Monitör içinse ayrı şekilde 10K kadar bir bütçe ayırabilirim.

Benim seçtiklerim toplam 47300 TL yapıyor.
12k ya x670e ana kart alabilirsin , psu olarak fsp vita öneririm , sıvı soğutucu olarak enermax liqmaxflo 360mm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam işlemci olarak biraz önce R9 9900X sipariş ettim. PSU olarak 5070 TI & R9 9900X ikilisini 850 WATT PSU rahatlıkla besleyebilir mi?
hocam sistemi render için mi kullanacaksınız ?

bilalshnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Bilal
r
12k ya x670e ana kart alabilirsin , psu olarak fsp vita öneririm , sıvı soğutucu olarak enermax liqmaxflo 360mm.

hocam sistemi render için mi kullanacaksınız ?
Hayır genel olarak oyun oynayacağım ama ne olur ne olmaz diye daha güçlü bir işlemci tercih etmek istedim. Sıvı soğutucu olarak ARCTIC Liquid Freezer III 360 sipariş ettim. PSU olarak aklımda FSP vita var ama anakart konusunda hiç bir fikrim yok dediğiniz modeli inceleyeceğim.

hayırlı olsun
Sağ olun hocam.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,068
İsim
efe araci
r

Hayır genel olarak oyun oynayacağım ama ne olur ne olmaz diye daha güçlü bir işlemci tercih etmek istedim. Sıvı soğutucu olarak ARCTIC Liquid Freezer III 360 sipariş ettim. PSU olarak aklımda FSP vita var ama anakart konusunda hiç bir fikrim yok dediğiniz modeli inceleyeceğim.

Sağ olun hocam.
hocam 7800x3d alın 9900x genel olarak iş için kullanılan bir işlemci 7800x3d alırsanız oyunlarda daha yüksek özellikle fps oyunlarında çok yüksek fps alırsın.

r

Sağ olun hocam.
https://www.epey.com/anakart/msi-x670e-gaming-plus-wifi.html ana kart olarak bunu öneririm çok daha iyi.

r

Sağ olun hocam.
arctic çok daha iyi hocam hayırlı olsun bu dediğim değişiklikler ile çok daha iyi olur.

bilalshnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Bilal
hocam 7800x3d alın 9900x genel olarak iş için kullanılan bir işlemci 7800x3d alırsanız oyunlarda daha yüksek özellikle fps oyunlarında çok yüksek fps alırsın.

https://www.epey.com/anakart/msi-x670e-gaming-plus-wifi.html ana kart olarak bunu öneririm çok daha iyi.

arctic çok daha iyi hocam hayırlı olsun bu dediğim değişiklikler ile çok daha iyi olur.
Hocam öncelikle sırf oyun oynamak için bir sistem toplamak istemiyorum hem daha güncel bir işlemci olduğu için onu tercih ettim sayılır arada en fazla ne kadar fark olabilir ki? Tavsiye ettiğiniz anakartı inceliyorum satıcısının amazon olması da hoşuma gitti benim tercih ettiğim anakart tarafında satıcılar pek güvenilir değildi ayrıca güvenilir olanlar biraz daha tuzlu. X670E B850'ye göre daha mı iyi ustam? Ayrıca 1000 Watt PSU'ya çıkmak abartı mı olur?

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,068
İsim
efe araci
Hocam öncelikle sırf oyun oynamak için bir sistem toplamak istemiyorum hem daha güncel bir işlemci olduğu için onu tercih ettim sayılır arada en fazla ne kadar fark olabilir ki? Tavsiye ettiğiniz anakartı inceliyorum satıcısının amazon olması da hoşuma gitti benim tercih ettiğim anakart tarafında satıcılar pek güvenilir değildi ayrıca güvenilir olanlar biraz daha tuzlu. X670E B850'ye göre daha mı iyi ustam? Ayrıca 1000 Watt PSU'ya çıkmak abartı mı olur?
hocma şöyle a620 > b650 > b850 > x670 > x670e > x870 > x870e diye gidiyor
marka ve modele göre bazı x670e ler x870 lerden güzel olabiliyor.
1000w almak istiyorsanız size yok demem geleceğe yatırım olmuş olur 750w bile çok çok yeter.
sırf oyun için olmayacaksa 9900x çok daha iyi bir tercih olur ama x3d işlemciler özellikle fps oyunlarında tokatlıyor hocam 9900x'in render gücüde fena değildir.

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
ahmet
1000w ilerde 5090 almicaksan gerek yok 850w güzel bir psu sana yetiyor 105+400 750 bile hayli hayli yetiyor.. anakart konusunda x670 serisi vram olsun kapasitörleri olsun daha verimli ve kaliteli yapilir nesile gore eski b850den iyi mi dersen b850 kaliteli guncel yeni nesil ürün bulursan kesinlikle 670 den iyidir

vram yazmışım vrm dicektim

bilalshnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Bilal
hocma şöyle a620 > b650 > b850 > x670 > x670e > x870 > x870e diye gidiyor
marka ve modele göre bazı x670e ler x870 lerden güzel olabiliyor.
1000w almak istiyorsanız size yok demem geleceğe yatırım olmuş olur 750w bile çok çok yeter.
sırf oyun için olmayacaksa 9900x çok daha iyi bir tercih olur ama x3d işlemciler özellikle fps oyunlarında tokatlıyor hocam 9900x'in render gücüde fena değildir.
Hocam çok teşekkür ederim oyun için bir alt seriye geçmek istemiyorum zaten oynayacağım oyunlar az çok belli ve çokta yüksek ayarlarda oynamıyorum etrafta fazla karmaşa olmasın diye anakart tarafında yarın işteyken dediğiniz modeli araştıracağım şimdilik kafama yattı sadece seçtiğim ram konusunda tereddütlerim var Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 forumda çok önerildiği için seçtim ama bu zaman kadar pek adını duymadığım bir marka

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
ahmet
gidip 10 vrm almak var 20 vrm almak var diyelim sistemin 100w çekiyor her vrm 10w geçer 20 vrm olandan 5w geçer doğal olarak daha az yorgun olur ısı daha az olur o yüzden anakartta kapasitor vrm en önemli yerlerinden biridir

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,068
İsim
efe araci
Hocam çok teşekkür ederim oyun için bir alt seriye geçmek istemiyorum zaten oynayacağım oyunlar az çok belli ve çokta yüksek ayarlarda oynamıyorum etrafta fazla karmaşa olmasın diye anakart tarafında yarın işteyken dediğiniz modeli araştıracağım şimdilik kafama yattı sadece seçtiğim ram konusunda tereddütlerim var Patriot Viper Venom RGB 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 forumda çok önerildiği için seçtim ama bu zaman kadar pek adını duymadığım bir marka
patriot iyi markadır hali hazırda kendi pcim de sizdekinin aynı modelini kullanıyorum expo açık şu ana kadar hiç bir sorun çekmedim.

shankar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
ahmet
f/p kralı paranın hakkını veren ürün

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,572
Üyeler
171,947
Son üye
Emrecv1
Top Bottom