5070 vs 9070xt. Hangisi tercih edilmeli?

Şahsen 9070xt derim yazılım ve coil whine gibi sıkıntı yaşatabilse de kas gücü olarak beni tatmin etti. Ama son karar yine de sizde (9070xt Soğutma konusunda çok daha iyi olduğu düşüncesindeyim)
Hocam sonuçta 390hz monitörde cs2 valo tarzı takılacağım. oynayacağım oyunlardan, çok grafik isteyen tek oyun muhtemelen pubg olacaktır. O yüzden güvenli liman nvidiadan devam edebilirim gibi şu anlık.

9070xt nin anlık peak değeri 600w civarlarında olabiliyor ve Kaliteli olmayan 750w psularda Milisaniyelik bu peak değerlerini veremediği durumlarda AMD yazılımı genellikle ya çöküyor yada PC reset atıyor AMD yazılımları donanım sorunları konusunda aşırı hassas bir yapıya sahip 9070xt kullanılan sistemlerde en az 80+gold sertifikalı 750 W ve üzeri PSU kullanmakta fayda var aksi taktirde Çok sık Çökme kitlenme gibi sorunlar yaşanıyor Bu konuda çok fazla tecrübem oldu.
600 w peak değeri nasıl gördün hocam ya :) 5090 bile 600w çekerken .
Max. 400 ü görüyor peak olarak.

Amd de hep Sapphire kullandım. Hem Pulse hem Nitro+ hem de şu an Pure. Gayet memnun edici. Geçenlerde Vatan da XFX 9070 xt indirimleri vardı. MErcury serisi. Ona denk gelseydim Sapphire e ihanet ederdim :)
Söylediğiniz modellerden nitro+ pahalı, diğerleri neredeyse aynı fiyatta Almanya Amazon’da. Hangisi tercih edilmeli sizce?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ozaman Dert edicek bişey yok 2-3 yıl idare etsin sonra RTX 7070 e geçerim dersen 9070 xt Nitro modelini tavsiye ederim :) Yok ben aldımmı en az 10 yıl ellemem dersen Kesinlikle 5070 derim
Valla uzun vade kalması taraftarı olurum sanırım hocam ya. Öğrenci halimizle çok para veriyoruz zaten, upgrade işi sıkıntı.

600 w peak değeri nasıl gördün hocam ya :) 5090 bile 600w çekerken .
Max. 400 ü görüyor peak olarak.
1762627290575.webp

Hocam sonuçta 390hz monitörde cs2 valo tarzı takılacağım. oynayacağım oyunlardan, çok grafik isteyen tek oyun muhtemelen pubg olacaktır. O yüzden güvenli liman nvidiadan devam edebilirim gibi şu anlık.
Tabii ki de seçim sizin bu arada 9070xt nitro+ hakkında bir soru fps değeri veya bilimum soru sormak istersen iletebilirsin.

Söylediğiniz modellerden nitro+ pahalı, diğerleri neredeyse aynı fiyatta Almanya Amazon’da. Hangisi tercih edilmeli sizce?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla uzun vade kalması taraftarı olurum sanırım hocam ya. Öğrenci halimizle çok para veriyoruz zaten, upgrade işi sıkıntı.
Nitro+ Sapphire in en kaslı,en güzel ve en iyi soğutmaya sahip serisi.
Pulse biraz daha tipsiz kalıyor ama çok farketmez. Bütçeniz neye yetiyorsa onu alın.
Bu arada Nitro+ 3 x 8 pin yerine Nvidia gibi tek kablo olayı var.

vatanda saat 10 da nitro 39 fan 33 e. pure ve pulse 33 fen 29 a düşüyor. ben nitro yapıştırdım. güzel indirim

Ha ha valla ilk defa gördüm :) Bak sen şuna, boyundan büyük işlere de kalkarmış :)
Ben en fazla 320 leri falan gördüm.
Pc Hocası Nitro yu Tofaş gibi bağırttı max. 402 falan görmüştü. 600 çok saçma :)
1762627564471.webp

1762627609885.webp

1762627629935.webp

Bunlar yine iyi Müşterimin attığı fotoyu bulamadım 642W Peak değeri bile vardı

olabilecek her konuda 9070xt daha üstün pek düşünmene gerek yok. 9070xt nin rakibi 5070 Tİ modelidir. Nvidia nimetleri dediğin tam olarak ne ? ona göre değişir dlss 4 karşıtı fsr 4 var , amd softwarede kullanabileceğin yine tonlarca özellik var gecikme engelleme , görüntü ayarları gibi gibi.
anti lag vs reflex gibi mesela hocam, dlss e karşı da fsr var mesela ama nvidia yine önde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,864
Üyeler
184,240
Son üye
ilterasilkan
Geri