5070 vs 9070xt. Hangisi tercih edilmeli?

Çok teşekkür ediyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

g

geçmiş olsun hocam, dert valla
teşekkürler hocam, yakın zamanda kurtuluyorum
1762626644819.webp

valla 5070ti'a çıkamam bütçe konusunda, ondan 5070 ve 9070xt arasındayım. Edit vs işlere aslında boş zamanlarımda girmek istiyorum ama tabi aralarındaki farkı hissetmem konusunda profesyonel olmam gerek sanırım. Oyunlardaki gecikme konususunda bir bilginiz var mı? Bir yerde Nvidia teknolojilerinin o konuda da bayağı önde olduğunu duymuştum ama emin değilim.
Bu kez sistem toplarken bir ara 5070 Ti alıyordum ben de :) Gigabyte Aero modeli. 10 Bin TL farkı gözden çıkarmıştım. ( Beyaz GPU da en uygunuydu ) Ama onda da Termal macun akıyor diye çok konu okuyunca yabancı forumlarda yine Amd aldım.
Rx 580 ile başladım, RX 6600, RX 7900 GRE ve 9070 XT. Hiç pişman etmedi. Sadece oyun oynuyorum. Ne mavi ekran hatası aldım, ne de Hata raporu. Belki benim şansım :)

9070xt nin anlık peak değeri 600w civarlarında olabiliyor ve Kaliteli olmayan 750w psularda Milisaniyelik bu peak değerlerini veremediği durumlarda AMD yazılımı genellikle ya çöküyor yada PC reset atıyor AMD yazılımları donanım sorunları konusunda aşırı hassas bir yapıya sahip 9070xt kullanılan sistemlerde en az 80+gold sertifikalı 750 W ve üzeri PSU kullanmakta fayda var aksi taktirde Çok sık Çökme kitlenme gibi sorunlar yaşanıyor Bu konuda çok fazla tecrübem oldu.

Arkadaşlar selam, ekran kartı konusunda kafam karıştı biraz. işlemcim 7800x3d o yüzden ona yakışır bir kart arayışındayım. en başta 5060ti 16gb düşünmüştüm çünkü 1080p için yeterli olacağını düşünüyordum ama fiyatına göre çok mantıklı olmayacağının farkına vardım çünkü 5070 ile aralarında 100 euro gibi bir fark var. Bazıları 9070xt öneriyor, daha güçlü olduğunu biliyorum ama sizce nvidia nimetlerinden vazgeçmeye değer mi? Sırf kas gücü için. (Almanya'da alacağım ve 9070xt 30-40 euro farkla daha pahalı). Muhtemelen 390 hz monitör alacağım ve genelde fps oyunları oynarım. Farklarını ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
olabilecek her konuda 9070xt daha üstün pek düşünmene gerek yok. 9070xt nin rakibi 5070 Tİ modelidir. Nvidia nimetleri dediğin tam olarak ne ? ona göre değişir dlss 4 karşıtı fsr 4 var , amd softwarede kullanabileceğin yine tonlarca özellik var gecikme engelleme , görüntü ayarları gibi gibi.

Ben 5070 alırım 26k ya düşüyor vatanda.

olabilecek her konuda 9070xt daha üstün pek düşünmene gerek yok. 9070xt nin rakibi 5070 Tİ modelidir. Nvidia nimetleri dediğin tam olarak ne ? ona göre değişir dlss 4 karşıtı fsr 4 var , amd softwarede kullanabileceğin yine tonlarca özellik var gecikme engelleme , görüntü ayarları gibi gibi.
ama tabii kaliteli bir psu da şart onu diyeyim.

Bu kez sistem toplarken bir ara 5070 Ti alıyordum ben de :) Gigabyte Aero modeli. 10 Bin TL farkı gözden çıkarmıştım. ( Beyaz GPU da en uygunuydu ) Ama onda da Termal macun akıyor diye çok konu okuyunca yabancı forumlarda yine Amd aldım.
Rx 580 ile başladım, RX 6600, RX 7900 GRE ve 9070 XT. Hiç pişman etmedi. Sadece oyun oynuyorum. Ne mavi ekran hatası aldım, ne de Hata raporu. Belki benim şansım :)
Gerçekten şanslı olabilirsiniz hocam :) maşallah diyelim nazar değmesin.

Şahsen 9070xt derim yazılım ve coil whine gibi sıkıntı yaşatabilse de kas gücü olarak beni tatmin etti. Ama son karar yine de sizde (9070xt Soğutma konusunda çok daha iyi olduğu düşüncesindeyim)

9070xt nin anlık peak değeri 600w civarlarında olabiliyor ve Kaliteli olmayan 750w psularda Milisaniyelik bu peak değerlerini veremediği durumlarda AMD yazılımı genellikle ya çöküyor yada PC reset atıyor AMD yazılımları donanım sorunları konusunda aşırı hassas bir yapıya sahip 9070xt kullanılan sistemlerde en az 80+gold sertifikalı 750 W ve üzeri PSU kullanmakta fayda var aksi taktirde Çok sık Çökme kitlenme gibi sorunlar yaşanıyor Bu konuda çok fazla tecrübem oldu.
Psu 1000w hocam

Gerçekten şanslı olabilirsiniz hocam :) maşallah diyelim nazar değmesin.
Amd de hep Sapphire kullandım. Hem Pulse hem Nitro+ hem de şu an Pure. Gayet memnun edici. Geçenlerde Vatan da XFX 9070 xt indirimleri vardı. MErcury serisi. Ona denk gelseydim Sapphire e ihanet ederdim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,938
Üyeler
184,245
Son üye
hsngnc
Geri