Neler Yeni

5070ti ile sistem toplayacağım, görüşleriniz nedir

Nava

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Saffet
5000 serisinde pcie 5.0 senin anakart 4.0 büyük fark yok ama yeni sistem topluyorsun anakart pcie 5.0 olanı seç
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ram cl30 olanı al
O zaman project zero işi yatacak gibi bunu bilmiyordum teşekkürler, ramleri araştırmaya devam ediyorum

Tkoc1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ali taha
https://www.gaming.gen.tr/urun/4461...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
sıvı soğutma için bunu tercih edebilirsiniz
kasa olarak bu daha iyi soğutma sağlar hemde kaliteli ayrıca Project zero anakart destekli
bende beyaz sistem toplayacam Project zero anakartlı bu kasayı kullanacam

Nava

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Saffet
https://www.gaming.gen.tr/urun/4461...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
sıvı soğutma için bunu tercih edebilirsiniz
kasa olarak bu daha iyi soğutma sağlar hemde kaliteli ayrıca Project zero anakart destekli
Sıvı soğutma çok güzel duruyormuş ancak kasada akvaryum gönlümden geçiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kemal Atasoy
O zaman project zero işi yatacak gibi bunu bilmiyordum teşekkürler, ramleri araştırmaya devam ediyorum
Kanka pcie 3.0 ve 4.0 arasında 3% fark belki 4.0 ve 5.0 aynı olacak o yüzden bilmiyorum, ama haberin olsun diye yazdım

Ayın sonunda b850 anakart serisi satışa çıkacak onu alırsın

• Beğen
Reaksiyonlar: Nava
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Merlin
Herkese iyi akşamlar, 5000 serisi çıkmaya yaklaşmışken yıllar sonra hayalini kurduğum beyaz sistemi toplamak istiyorum. Bu aşamada şöyle bir sorum var internet üzerinde Galax firmasının beyaz olarak gözüken 5070ti modeli hem diğer markalara göre uygun fiyatlı olacağını düşündüğümden hem de beyaz renk olmasından dolayı ilgimi çekti, bu markanın beyaz 5070ti modeli ülkemize lansmanda gelmiş olur mu acaba? Bunun dışında sistem için düşündüğüm parçaları yazıyorum üst düzey bir bilgim yok o yüzden uyumsuz parça olur mu bilmiyorum tavsiyelerinize de açığım sistem tabiiki performans için olacak ancak estetik olarak da benim için önemli.

Ekran Kartı: GALAX Geforce RTX 5070ti EX Gamer 1-Click OC White 16GB
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI B650M Project Zero Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Ram: G.Skill 32GB(2x16) Trident Z5 RGB Beyaz 6000mhz CL36 DDR5 Ram (Ramleri 2x32 yapıp daha yüksek hızda seçmek istiyorum ancak bu şekilde estetik görünümlü bulamadım tavsiyelerinizi bekliyorum)
Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ ARGB
Sıvı Soğutma: Corsair iCUE H150i Elite LCD XT CW-9060077-WW 360 mm
Psu: MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply
SSD: Kingston Fury Renegade SFYRD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD 7300/7000 MB/s
Kasanın orjinal fanları yerine kullanılacak fanlar: Asiahorse COSMIQ (Reverse blade olayına dikkat ederek alacağım)

Bu kasa 20 yıldır hayalini kurduğum bir kasa olacak, yıllardır hep yeni seri kartlar çıkar ancak ben 2 nesil 3 nesil öncesini ancak toplardım, bu yüzden beni uzun süre keyifli şekilde götürmesini istiyorum. Bütçe aşağı yukarı 120.000
Hocam aynı kasayı demişiz aslında m100r yazmışsınız ondan dedim

• Beğen

Nava

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Saffet
Kanka pcie 3.0 ve 4.0 arasında 3% fark belki 4.0 ve 5.0 aynı olacak o yüzden bilmiyorum, ama haberin olsun diye yazdım

b850 çıkacağını bilmiyordum o zaman onu almak daha mantıklı

Bi karıştı beynim parça araştırmaktan kusura bakmayın :D

Tkoc1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ali taha
reis konudan bağımsız sıvı soğutma mmemnun musunuz ? oyunlarda full ayarlarda maks kaçı gördü sıcaklık? kasa sıcaklık konusunda nasıl? ben pro zero anakar ile uyumlu bu kasayı düşünüyorum özeldende yazabilirsiniz tşkler

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
ulaş dursun
bence 9700x işlemcisini tercih etmelisin. hikayeli oyunlarda zaten aynı performansı veriyor. valo cs2de ms değerleri çok daha düşük arada 100fps var ki ikiside zaten 400 üstü veriyor aşırı pahalı x3d kesinlikle tercih etme derim. 9700x iyidir

• Beğen

Nava

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Saffet
bence 9700x işlemcisini tercih etmelisin. hikayeli oyunlarda zaten aynı performansı veriyor. valo cs2de ms değerleri çok daha düşük arada 100fps var ki ikiside zaten 400 üstü veriyor aşırı pahalı x3d kesinlikle tercih etme derim. 9700x iyidir
İşlemcinin ms değerlerine etki ettiğini bilmiyordum yeni bir şey daha öğrenmiş oldum araştırıp kültürleneyim bu forumda geçirdiğim her saniye birşeyler öğreniyorum çok iyi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Merlin
b850 çıkacağını bilmiyordum o zaman onu almak daha mantıklı

Bi karıştı beynim parça araştırmaktan kusura bakmayın :D
yok hocam bende diyorum ben mi yanlış okudum acaba

reis konudan bağımsız sıvı soğutma mmemnun musunuz ? oyunlarda full ayarlarda maks kaçı gördü sıcaklık? kasa sıcaklık konusunda nasıl? ben pro zero anakar ile uyumlu bu kasayı düşünüyorum özeldende yazabilirsiniz tşkler
sıvı soğutmadan memnunum hocam ama 360mm veya 420mm almak daha mantıklı bence sizin için bi teste sokayım kaç derece görecek maksimum bakalım tam hatırlamıyorum şuan

1737051254497.png

sıvı soğutmadan memnunum hocam ama 360mm veya 420mm almak daha mantıklı bence sizin için bi teste sokayım kaç derece görecek maksimum bakalım tam hatırlamıyorum şuan

1737051254497.png
maks 83 görmüş hocam

Son düzenleme:
  • Beğen

Tkoc1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Ali taha

Alıntıyı görüntüle

maks 83 görmüş hocam
eyvallah çok saol 360mm alırım ozamn

asko56

80+ Silver
Herkese iyi akşamlar, 5000 serisi çıkmaya yaklaşmışken yıllar sonra hayalini kurduğum beyaz sistemi toplamak istiyorum. Bu aşamada şöyle bir sorum var internet üzerinde Galax firmasının beyaz olarak gözüken 5070ti modeli hem diğer markalara göre uygun fiyatlı olacağını düşündüğümden hem de beyaz renk olmasından dolayı ilgimi çekti, bu markanın beyaz 5070ti modeli ülkemize lansmanda gelmiş olur mu acaba? Bunun dışında sistem için düşündüğüm parçaları yazıyorum üst düzey bir bilgim yok o yüzden uyumsuz parça olur mu bilmiyorum tavsiyelerinize de açığım sistem tabiiki performans için olacak ancak estetik olarak da benim için önemli.

Ekran Kartı: GALAX Geforce RTX 5070ti EX Gamer 1-Click OC White 16GB
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI B650M Project Zero Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Ram: G.Skill 32GB(2x16) Trident Z5 RGB Beyaz 6000mhz CL36 DDR5 Ram (Ramleri 2x32 yapıp daha yüksek hızda seçmek istiyorum ancak bu şekilde estetik görünümlü bulamadım tavsiyelerinizi bekliyorum)
Kasa: MSI MAG PANO 100R PZ ARGB
Sıvı Soğutma: Corsair iCUE H150i Elite LCD XT CW-9060077-WW 360 mm
Psu: MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply
SSD: Kingston Fury Renegade SFYRD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD 7300/7000 MB/s
Kasanın orjinal fanları yerine kullanılacak fanlar: Asiahorse COSMIQ (Reverse blade olayına dikkat ederek alacağım)

Bu kasa 20 yıldır hayalini kurduğum bir kasa olacak, yıllardır hep yeni seri kartlar çıkar ancak ben 2 nesil 3 nesil öncesini ancak toplardım, bu yüzden beni uzun süre keyifli şekilde götürmesini istiyorum. Bütçe aşağı yukarı 120.000
eger yeni nesil amd veya nvdia ekran kartı düşünüyor iseniz sadece b850 veya x870 anakart almanız gerekiyor çünkü gelen ekran kartları pci gen 5.0 ile geliyor iken tercih ediceginiz b650 anakartlarda gen 5.0 destegi yok gen 4.0 destegi mevcut ankartta ürünü taktıgınız zaman oyundan oyuna degişmekle beraber minimum 3 maxsimum 10-12 fps arası fps kaybınız olur

• Beğen

Nava

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Saffet
eger yeni nesil amd veya nvdia ekran kartı düşünüyor iseniz sadece b850 veya x870 anakart almanız gerekiyor çünkü gelen ekran kartları pci gen 5.0 ile geliyor iken tercih ediceginiz b650 anakartlarda gen 5.0 destegi yok gen 4.0 destegi mevcut ankartta ürünü taktıgınız zaman oyundan oyuna degişmekle beraber minimum 3 maxsimum 10-12 fps arası fps kaybınız olur
Açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkürler, eğer fps kayıpları bu kadar azsa sorun etmem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,714
Üyeler
165,408
Son üye
sihecate
Top Bottom