5070Tİ sistem önerisi lazım.

Baiter

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhaba iyi forumlar başlıktada yazdığım gibi 5070ti sistem alacağım hazır sistem düşünüyorum fazla vaktim yok tek tek alıp toplamakla uğraşamam maalesef şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Not: bütçe ortalama 60-75k arası diyebiliriz

Toplama olmayacak demiştim ama siteden toplayıp da öneride yapabilirsiniz montaj yapılıyor nasıl olsa ben şöyle bir sistem topladım bir inceler misiniz iyi mi ?

Bu paraya çok dengesiz oluyor 5070 ti sistemler git 9070xt veya 5070 sistem bak

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
Merhaba iyi forumlar başlıktada yazdığım gibi 5070ti sistem alacağım hazır sistem düşünüyorum fazla vaktim yok tek tek alıp toplamakla uğraşamam maalesef şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Not: bütçe ortalama 60-75k arası diyebiliriz
Hazır sistem olursa parçalar çok kaliteli olmaz 7500fli sistem falan olur. Tek tek gece fırsatları cuma indirimlerine bakarak kendin topla maksimum süre 2 hafta

Adam doğru söylüyor o fiyata 5070 ti 7500 f giriş seviyesi anakart alıcağına krallar gibi 9070 xt veya 5070. 7800x3d b serisi anakart kat kat daha iyi
ben 74e imzadakini aldım 7800x3d olmaz 9600x/9700x olur,2tb ssd olmaz 1tb olur, b650m plus olmaz b650m p olur. Gaming gecesinde çok rahat 75e iyi parçalarla 5070ti 9700x sistem alınabiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

60-75k demiş 9070xt veya 5070 dedim 60 küsür bütçeyide varsayarak neden cımbızlıyorsun?
60a da 5070 önerilmez

9070xt istemiyorum ki bilerek 5070ti diye belirttim 5070 istememe sebebim 12 gb vram şuan yeterli olsa da bir süre sonra yetmeyecek ben grafik sever biri olarak kısmak istemiyorum yoksa 5070 sistemi daha uyguna alabilirim doğru elbette kendi topladığım sisteme ne diyorsunuz kötü bir parça varmı işlemci düşük ama 2k 4k da kullanacağım için kartı sorun olmaz yük zaten ekran kartında olacak 1080 kullanmayı düşünmüyorum

bu tavsiye sistemlere bakabilirsin anakart ve kasa senin topladığın sisteme göre kötü olabilir ama işlemci olarak yüksek ben gainwardın 5070ti li modelini kullanıyorum gayet güzel ama şu da aklında bulunsun şanslıyan bu sistemlerden birisi cuma günü indireme de girebilir beklemek istersen bekleyebilirsin

PNY EKRAN KARTLI MODEL (https://www.incehesap.com/nihilstei...081,2082,2601843,2083,620801,2086,414594#tabs)

GAİNWARDLI OLAN MODEL(https://www.incehesap.com/negatron-...04492,2601825,2601828,2604612,2601834,2601840)

75k bütçeye 5070 öneriyor Allah akıl fikir versin
bazen bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorsunuz diyecem
güçlük te çekmiyorsunuz bile isteye tartışma oluşturacak durumlar oluşturuyorsunuz

adam zaten bütçesinin 75k olduğunu biliyor
ama demek istiyor ki

aslında açarsak
ilk önce bu arkadaş özelinde değil genel bir değerlendirme ile
5070 ti vs 9070xt ye bakalım
perakende fiyatları değerlendirildiğinde gündelik kullanıcı ve oyun amaçlı kitle düşünüldüğünde
aradaki 10k fiyat farkına değecek bir performans farkı yok

hazır sistemlerin içinde bu kartlarla konfigrasyon oluşturulduğunda ise yine bu fiyat farkı çoğunlukla olabiliyor
ve fiyat performans anlamında mantıklı olmayabiliyor (profesyonel kullanım seneryolarında ihtiyaca ve bütçeye göre iş değişir)

post özeline dönersek
arkadaş ta her ne akdar geniş bütçe olduğunu görse de
illaki bu bütçeye dayanmanın her zaman için en fiyat performans seçim olmadığını belirtmek adına
öneride bulunmuş

75k bütçesi olan biri için fiyat performans anlamında fiyatı düşürmek için 9070xt tercih edilebilir ama
nvdia için çok özel bir sebep yoksa 5070 e de düşmemek lazım (genel değil post sahibinin özelinde diyorum)

şimdi hiç bir parçayı değiştirmeyelim (aslında fiyat performans anlamında değiştirilse kazançlı olacağı ürünler de var)
nvdia için çok özel bir sebebi yoksa 9070xt ye dönse ne olur

41299 tl lik sçetiği 5070 ti yerine 32499 tl ye 9070xt var

aradaki fiyat farkı ne 8800 tl fiyat farkı

TEKRAR BELİRTE BELİRTE SORUYORUM
Nvdia kullanımı için çok özel bir sebep yoksa 8800 tl ye değecek performans farkı var mı

YOK

peki genel olarak biri bütçe belirttiğinde sistem attığında
illaki o bütçe doğrultusunda ürün önermek zorunda mıyız
daha fiyat performansı olduğu sürece hayır

ne yapıyor buradaki arkadaşlarımız
xxxx tl bütçem var şu sistem nasıl
biraz daha bütçe artır şu ürünü al daha iyi olur
YANİ YERİ GELDİĞİNDE BÜTÇE BİLE ARTIRTA BİLİYORUZ

AMA HER DAİM SÖYLENEN BÜTÇENİN DİBİNE KADAR ÜRÜN ÖNERMEK ZORUNLU DEĞİL

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
bu tavsiye sistemlere bakabilirsin anakart ve kasa senin topladığın sisteme göre kötü olabilir ama işlemci olarak yüksek ben gainwardın 5070ti li modelini kullanıyorum gayet güzel ama şu da aklında bulunsun şanslıyan bu sistemlerden birisi cuma günü indireme de girebilir beklemek istersen bekleyebilirsin

PNY EKRAN KARTLI MODEL (https://www.incehesap.com/nihilstei...081,2082,2601843,2083,620801,2086,414594#tabs)

GAİNWARDLI OLAN MODEL(https://www.incehesap.com/negatron-...04492,2601825,2601828,2604612,2601834,2601840)
Yanıt için teşekkür ederim bekleyeceğim olmadı baktım düşmedi şimdiden benim yaptığım gibi site üzerinden toplama tavsiyesi yapan olursa öyle almaya çalışacağım hazır sistemler özelleştirme istiyor yapınca da fiyatı artıyor mecbur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bazen bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorsunuz diyecem
güçlük te çekmiyorsunuz bile isteye tartışma oluşturacak durumlar oluşturuyorsunuz

adam zaten bütçesinin 75k olduğunu biliyor
ama demek istiyor ki

aslında açarsak
ilk önce bu arkadaş özelinde değil genel bir değerlendirme ile
5070 ti vs 9070xt ye bakalım
perakende fiyatları değerlendirildiğinde gündelik kullanıcı ve oyun amaçlı kitle düşünüldüğünde
aradaki 10k fiyat farkına değecek bir performans farkı yok

hazır sistemlerin içinde bu kartlarla konfigrasyon oluşturulduğunda ise yine bu fiyat farkı çoğunlukla olabiliyor
ve fiyat performans anlamında mantıklı olmayabiliyor (profesyonel kullanım seneryolarında ihtiyaca ve bütçeye göre iş değişir)

post özeline dönersek
arkadaş ta her ne akdar geniş bütçe olduğunu görse de
illaki bu bütçeye dayanmanın her zaman için en fiyat performans seçim olmadığını belirtmek adına
öneride bulunmuş

75k bütçesi olan biri için fiyat performans anlamında fiyatı düşürmek için 9070xt tercih edilebilir ama
nvdia için çok özel bir sebep yoksa 5070 e de düşmemek lazım (genel değil post sahibinin özelinde diyorum)

şimdi hiç bir parçayı değiştirmeyelim (aslında fiyat performans anlamında değiştirilse kazançlı olacağı ürünler de var)
nvdia için çok özel bir sebebi yoksa 9070xt ye dönse ne olur

41299 tl lik sçetiği 5070 ti yerine 32499 tl ye 9070xt var

aradaki fiyat farkı ne 8800 tl fiyat farkı

TEKRAR BELİRTE BELİRTE SORUYORUM
Nvdia kullanımı için çok özel bir sebep yoksa 8800 tl ye değecek performans farkı var mı

YOK

peki genel olarak biri bütçe belirttiğinde sistem attığında
illaki o bütçe doğrultusunda ürün önermek zorunda mıyız
daha fiyat performansı olduğu sürece hayır

ne yapıyor buradaki arkadaşlarımız
xxxx tl bütçem var şu sistem nasıl
biraz daha bütçe artır şu ürünü al daha iyi olur
YANİ YERİ GELDİĞİNDE BÜTÇE BİLE ARTIRTA BİLİYORUZ

AMA HER DAİM SÖYLENEN BÜTÇENİN DİBİNE KADAR ÜRÜN ÖNERMEK ZORUNLU DEĞİL
Bazı noktalarda haklısın dostum tabii ki önerilere göre fikirler değişebilir bütçe değişebilir ama işin özü ben nvidia üzerine odaklandım amd işlemcileri severim kullanırım hep kullandım ama ekran kartında nvidia dışında kullanmadım o yüzden değişiklik yapmayacağım birkaç yorum yukarıda 5070 konusunda da fikrimi dile getirmiştim Che'ye şu konuda katılıyorum 60k ve üstüne çıkınca elbette 5070 almak mantıksız olur benim alacağım 5070 sistem maks 55k olurdu daha fazla bütçe de fikir değiştirirdim direkt olarak tartışmaya gerek yok isteklerimi iyi dile getirdiğimi düşünüyorum ve sistem tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar tekrardan iyi forumlar

Son düzenleme:
Geri