Neler Yeni

5080 16G SUPRIM LIQUID SOC vs Asus ROG Astral GeForce RTX 5080

Aquinas

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhaba! RTX 5080 ekran kartı almak istiyorum ve beni hem performans hem de ömürlük bakımından uzunca yıllar götürmesini hedefliyorum. Araştırmam sonucu ROG Astral 5080'i 1. sıraya koymuşlar. Araştırmaya devam ettiğimde 5.000TL daha düşük olmakla birlikte dahili sıvı soğutucusuyla gelen RTX 5080 Suprim Liquid SOC gördüm. Bu ikisinin arasında ne tür fark var, soğutucuyla gelmesinin ne önemi oluyor. Detaylı veya özetle, açıklayabilecek ve bilgilenmem konusunda yardımcı olabilecek hocalarımı bekliyorum

Bahsettiğim iki ekran kartı:
ROG Astral GeForce RTX 5080 ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING 16GB GDDR7 OC Edition 256 Bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

MSI GeForce RTX 5080 16G SUPRIM LIQUID SOC 16GB GDDR7 512 Bit DLSS 4 Sıvı Soğutuculu Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İnternetten aradaki performans ve sıcaklık farklarına bakın. (Gainward ile palit aynı tasarım. Bazen gainward olmuyor incelemelerde) gördüğünüz fark için astral serisine 20-30k fark vermek değer derseniz size kalmış
Şu videoda Palit RTX 5080 Gaming Pro ekran kartının Astral ile neredeyse 2-3fps farkı olduğunu gördüm.

İnternet üzerinde bu ekran kartına baktığımda da fiyatının 56K civarı olduğunu gördüm.
Öncelikle doğru mu değil mi diye internetteki bulduğum yerin linkini atayım:

Bu kadar küçük bir FPS farkı var ise bunu alayım diyorum ama bir yandan da şu ön yargım var.
Şu anda bilgisayarımda Palit Gamerock RTX 3070 kullanıyorum fakat bu ekran kartımın belleklerinde sorun var. Bazen yarısını kullanamıyorum yani Bellek hatası veriyor oyun içerisinde. Bu 5080'de de böyle bir sorun yaşar mıyım açıkçası korkuyorum.

Şu videoda Palit RTX 5080 Gaming Pro ekran kartının Astral ile neredeyse 2-3fps farkı olduğunu gördüm.

İnternet üzerinde bu ekran kartına baktığımda da fiyatının 56K civarı olduğunu gördüm.
Öncelikle doğru mu değil mi diye internetteki bulduğum yerin linkini atayım:

Bu kadar küçük bir FPS farkı var ise bunu alayım diyorum ama bir yandan da şu ön yargım var.
Şu anda bilgisayarımda Palit Gamerock RTX 3070 kullanıyorum fakat bu ekran kartımın belleklerinde sorun var. Bazen yarısını kullanamıyorum yani Bellek hatası veriyor oyun içerisinde. Bu 5080'de de böyle bir sorun yaşar mıyım açıkçası korkuyorum.
Paliti detaylı bilmiyorum ama gainward palit aynı diye her yerde yazdığı için en azından 5000 serisinde samsung chip kullandıklarını biliyorum. Gainward phoenix de bakabilirsiniz.

Paliti detaylı bilmiyorum ama gainward palit aynı diye her yerde yazdığı için en azından 5000 serisinde samsung chip kullandıklarını biliyorum. Gainward phoenix de bakabilirsiniz.
Gainward alırsam Phantom alırım gibi görünüyor ama işte sırf hepsinden daha uygun diye bir ürün almayı istemiyorum. Parası neyse alayım ama gerçekten beni hem soğutmasıyla, hem kalitesiyle, hem performansıyla minimum 5 yılımı rahatlıkla götürsün istiyorum o yüzden gerçek bir öneriye ihtiyacım var

Bu iki kartında çok yüksek OC potansiyeli var. Aslında fiyatları o yüzden yüksek. Ülkemizde insanlar ucuzu tercih ediyor olsa da iş kullanıcı da bitiyor. Ben en az 5 yıl kart değiştirmeyeceksem kesinlikle üst segment alır geçerdim. O fiyat farkına da üzülmezdim ki zaten kullandığın süreye baktığında aslında uzun vadede daha doğru bir tercih olmuş oluyor.

Bu iki kartında çok yüksek OC potansiyeli var. Aslında fiyatları o yüzden yüksek. Ülkemizde insanlar ucuzu tercih ediyor olsa da iş kullanıcı da bitiyor. Ben en az 5 yıl kart değiştirmeyeceksem kesinlikle üst segment alır geçerdim. O fiyat farkına da üzülmezdim ki zaten kullandığın süreye baktığında aslında uzun vadede daha doğru bir tercih olmuş oluyor.
Evet işte o yüzden ne yapmalıyım, hangisini almalıyım

S
Evet işte o yüzden ne yapmalıyım, hangisini almalıyım
Sıvı soğutuculu alırsanız kasanızda radyatör için uygun yerin olduğuna emin olun o şekilde alın. Yoksa hava soğutmalı tercih edin.

S

Sıvı soğutuculu alırsanız kasanızda radyatör için uygun yerin olduğuna emin olun o şekilde alın. Yoksa hava soğutmalı tercih edin.
Sıvı soğutuculu ekran kartı almayacağım. Zaten sıvı soğutucu alacağım. Düşündüğüm 2 adet kasa var, ikisinde de zaten PSU kısmı kasanın yan tarafında olacak. Bu sebeple kasanın alt kısmına 3 adet fana daha takabileceğim. Toplamda egzoz fanıyla beraber 10 fan olacak zaten ama dediğim gibi gerçekten en az 5 yıl değiştirmeme gerek kalmayacak, hem soğutma kalitesi hem performansı gibi şeylerin gerçekten üstün olduğu bir 5080 istiyorum ama ne alacağımı bilmiyorum.

Hiçbiri

Hocam o zaman neden "hiçbiri" diye yorum yapıyorsunuz. Dalga geçtiğinizi düşünmeye başlıyorum.
''Sadece fiyatına göre bir şey söyleyebilirim'' aynı şekil'de ben'de sizin dalga geçtiğinizi düşünüyorum

Geri