5080 Aldım Ama Doğru mu Yaptım acaba?

Ben ürünü iptal ettim buaradaki yorumlardan dolayı. daha ucuza düşer diye düşünmüştüm çünkü. (Ama sanırım 5080 hep 60-65k bandında satılacak anladığım kadarıyla) Düşmese bile 5070ti her türlü 5080'den daha ucuz olacak. Gider onu alırım diye düşünüyorum. Zaten aslında belki buna bile ihtiyacım yoktur. Ben genellikle sadece yarış ve dövüş oyunları oynuyorum. Ara sıra Silent Hill 2, Cyberpunk gibi oyunlara giriyorum sadece.
arasıra indirime giriyor 50k civarına . takip edebilirseniz düşürebilirsiniz. ayrıca 5000 serisi yazılım üzerine değilmi. 5070 ve 5070ti bile yeter bence .
 
Ben ürünü iptal ettim buradaki yorumlardan dolayı. daha ucuza düşer diye düşünmüştüm çünkü. (Ama sanırım 5080 hep 60-65k bandında satılacak anladığım kadarıyla) Düşmese bile 5070ti her türlü 5080'den daha ucuz olacak. Gider onu alırım diye düşünüyorum. Zaten aslında belki buna bile ihtiyacım yoktur. Ben genellikle sadece yarış ve dövüş oyunları oynuyorum. Ara sıra Silent Hill 2, Cyberpunk gibi oyunlara giriyorum sadece.
yani şöyle senin amacın rtx 4090 performansı almaksa 5080 evet mantıklı. fakat bütçede de yormamak istiyorsan bence super ekran kartını bekle superler de çıkacak. mart ayında 5070 ekran kartı ve laptoplar çıkacak piyasaya. şimdi malum ilk çıktığında fiyat ya düşük olur saçmasapan ya da çok yüksek olur. o yüzden nisan ayını bekleyip almak daha mantıklı derim. ha siz uygun fiyat yakalarsanız ilk gün çöküp alın orası ayrı. 45 bine satılan kartların hepsi sponsorlu adet ürünleriydi. ürünün buraya gelişi 50 55k bandına geliyor. aracısı komisyoncusu derken kartlar 60 bin den aşağı satılmıyor. hesabınızı buna göre yaparsınız :)
 
ben 2k'da her oyunda (Alan Wake 2, Cyberpunk, Black Myth gibi tepe oyunlar dahil) en yüksek ayarlarda 90-100 fps almak istiyorum önümüzdeki 3 sene boyunca. (Bu FPS'in hangi yolla sağlandığı benim için önemli değil. Fake Frames olayına takılmıyorum yani) Böyle bir kart arıyorum yani.
 
valla 3080 kart gördüm senin imzada canavar gibi kart bence hiç gerek yoktu en son toplu bi kasa alırdın elindekini satıp
 
ben 2k'da her oyunda (Alan Wake 2, Cyberpunk, Black Myth gibi tepe oyunlar dahil) en yüksek ayarlarda 90-100 fps almak istiyorum önümüzdeki 3 sene boyunca. (Bu FPS'in hangi yolla sağlandığı benim için önemli değil. Fake Frames olayına takılmıyorum yani) Böyle bir kart arıyorum yani.
bence super bekle. tüketim değerleri de düşük olacağı için 5070 ti ile aynı performansı verir zaten. nisana kadar çıkacağını düşünüyorum. ilk etapta 5070 ve 5070 ti gelecek sadece.
 
bence super bekle. tüketim değerleri de düşük olacağı için 5070 ti ile aynı performansı verir zaten. nisana kadar çıkacağını düşünüyorum. ilk etapta 5070 ve 5070 ti gelecek sadece.
5080'in super imi yoksa 5070 ti'ın mı?

Ve bu superler normal versiyonlarından daha mı pahalı oluyor daha mı ucuz. Piyasayı hiç bilmiyorum ben.
 
yani bence gereksiz olmuş 3080ti var zaten hali hazırda yatırım tavsiyesi olmasın ama ekran kartına vereceğin parayla altın alsan(yatırım tavsiyesi değildir, micazen kullanılmıştır) 2 sene sonra o altınlarla 6090 alırsın. gereksiz bir masrafa girdiğini düşünüyorum.

şöyle bir örnek vereyim 2 sene önce imzadaki sistemi 24k aldım 24k parayla o dönem için ortalama 30gr altın alabiliyordum bugün 30 gram altın ortalama 100k bu parayla nasıl sistem dizilir sen düşün. örnek amaçlı verdim.
 
İmzam Vardı. Silinmiş. Geri yükleyemiyorum. Sınırı aşıyormuşum. Sistemim bu şekilde:

Sistemim
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC | Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi | GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D | RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz | SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2 | PSU: Corsair RM1000X | Soğutma: Corsair H150 360 | Kasa: Xigmatek Zest | Klavye: Corsair K60 Viola | Kulaklık: Razer BlackShark V2 X | Mouse: Razer Viper Mini | Pad: Sony DualSense | Koltuk: xDrive 15'LI | Kamera: Everest SC-HD03
bu sisteme upgrade 2 3 sene gerek yok bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence iade et çok gereksiz ve pahalıya almışsın. Palit genelde ucuz ama kalitesizdir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:


Nasıl kar yapsın 70k liraya kim alsın o ekran kartını?
gamerock mu kalitesiz :D kaliteli sandığın markaların tepe modellerini parçalıyor genelde bu seri :kekw:
 
Kardeşim, yorumları okudukça canın sıkılıyordur eminim. Ama olayı şöyle değerlendirirsek daha doğru olur;
-Öncelikle sistemini upgrade yapman güzel bir şey. Ama mantık çerçevesinde yaparsan daha uygun olur.
-Sadece ekran kartını yükseltmen eski ekran kartına göre biraz gereksiz(kime göre, neye göre?) olabilir. Fakat ilerleyen zamanda adım adım sistemi komple upgrade etmen senin açından daha verimli olur diye düşünüyorum.
Olumsuz yorumlara canını sıkmasın boşver. (y)
 
Merhaba herkese. Palit Gamerock 5080 OC modelini 64k'ya satın aldım. İmzamda'ki sistemi değiştirmeden aldım. Sadece İmzamdaki ekran kartı yerine 5080'i koyduğumu düşünün yani. Monitörüm 165hz 2k. Kartı aldım almasına ama hata mı ettim diye hala düşünüyorum. Önümdeki 4-5 sene Ekran kartı derdim olmasın diye aldım. Güncel sistemimde bottleneck yiyeceğimin farkındayım. Temmuz'da maaş zammı alacağım. O vakit Gen5'e geçmeyi düşünüyorum. Sadece yorumlarınızı merak ettim.

Güncel sistemimde 5080 ile upgrade yapmak ne kadar mantıklı sizce? Bottleneck yiyeceğimi biliyorum ama ne kadar yerim? Daha mantıklı bir seçenek olabilir miydi? (Muhtemelen olurdu ama en güncel teknolojiye sahip olmak için hızlı davranmış bulundum biraz)
Bende 4000 serisinden geçmek istiyorum ama amacım 4k geçiş bir hedefim var güncellik seven birisiyim. Ama 5080 lansman fiyatından alamadım ve beklemeye karar verdim 64000 gamerock daha ucuz fiyatlara satıldı cok vermişsin sanki. Harici PNY xlr8 kullanmıştım memnun kalmıştım. Gamerock da tepe model palitin üzmez giriş seviyesi değil sonuçta.
 
Kardeşim, yorumları okudukça canın sıkılıyordur eminim. Ama olayı şöyle değerlendirirsek daha doğru olur;
-Öncelikle sistemini upgrade yapman güzel bir şey. Ama mantık çerçevesinde yaparsan daha uygun olur.
-Sadece ekran kartını yükseltmen eski ekran kartına göre biraz gereksiz(kime göre, neye göre?) olabilir. Fakat ilerleyen zamanda adım adım sistemi komple upgrade etmen senin açından daha verimli olur diye düşünüyorum.
Olumsuz yorumlara canını sıkmasın boşver. (y)
İade ettim zaten. Olumsuz yorumlar can sıkıyor. Bu doğru bir şey ama en azından şunu öğrendim yorumlardan. Güncel sistemim gayet iyiymiş. daha makul fiyata aynı performansı alabileceğim seçenekler ilerde çıkacaktır diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5080 super pahalı oluyor :) 5070 super alırsın 5070 ti ile aynı performansı verir aşağı yukarı daha ucuz olur ve güç tüketimi daha düşük olur
Teşekkür ederim. Ya 5070 ti yada 5070 super alacağım o halde.
 
Geri
Top