Arkadaşlar sistemim böyle;
AMD Ryzen 7 7800X3D - 8 Cekirdek, 4.2 GHz
Gainward GeForce RTX 5090 Phantom
Gigabyte B850 Gaming X WIFI6E AMD AM5 DDR5 ATX
Patriot 32GB (2x16) Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Moduler
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB
MSI MAG PANO 100R PZ ARGB Mid Tower
Kingston KC3000 1TB PCIe 4.0 M.2 SS
Kasada hava soğutucu hariç 4 fan mevcut, ekran kartının altında fan yok ve almayı düşünüyorum. ( ayrıca fan önerilerinizi de bekliyorum)
Yaptığım testler 4K ve oyunun en üst verdiği grafiklerle yapılmıştır.
Cyberpunk oyununda rt path tracing ayarında dahil ekran kartı kullanımı %100 sıcaklığı ise 77-80 arasında.
İşlemci sıcaklığı ise 75-77 civarında tüm oyunlarda.
Until dawn oyununda da aynı sıcaklıklar mevcut. Oynadığım 10 oyunun 9’unda sıcaklıklar bu civarda. Bu sıcaklıklar normal mi yoksa anormal bir durum mevcut mu? Odamın sıcaklığını ölçebilecek bir alete sahip değilim ama Tekirdağ Saray bölgesinde oturuyorum ve havalar genelde 30-35 derece.
Bilgisayarı yeni aldım ve bir fan ayarı yapmadım hem ekran kartının hem kasa içerisindeki fanları hiç ellemedim. Varsa bunların fan ayarlarını da atabilirseniz çok iyi olur.
Konumuza gelirsek bu sıcaklık değerleri normal mi? Ve ekran kartının altına 3 adet fan alsam etkisi ne olur sıcaklıklar için?
Bu konuda bilen kişinin yorumlarına ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.
AMD Ryzen 7 7800X3D - 8 Cekirdek, 4.2 GHz
Gainward GeForce RTX 5090 Phantom
Gigabyte B850 Gaming X WIFI6E AMD AM5 DDR5 ATX
Patriot 32GB (2x16) Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
Enermax Revolution D.F. X 1200W 80+ Gold Full Moduler
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB
MSI MAG PANO 100R PZ ARGB Mid Tower
Kingston KC3000 1TB PCIe 4.0 M.2 SS
Kasada hava soğutucu hariç 4 fan mevcut, ekran kartının altında fan yok ve almayı düşünüyorum. ( ayrıca fan önerilerinizi de bekliyorum)
Yaptığım testler 4K ve oyunun en üst verdiği grafiklerle yapılmıştır.
Cyberpunk oyununda rt path tracing ayarında dahil ekran kartı kullanımı %100 sıcaklığı ise 77-80 arasında.
İşlemci sıcaklığı ise 75-77 civarında tüm oyunlarda.
Until dawn oyununda da aynı sıcaklıklar mevcut. Oynadığım 10 oyunun 9’unda sıcaklıklar bu civarda. Bu sıcaklıklar normal mi yoksa anormal bir durum mevcut mu? Odamın sıcaklığını ölçebilecek bir alete sahip değilim ama Tekirdağ Saray bölgesinde oturuyorum ve havalar genelde 30-35 derece.
Bilgisayarı yeni aldım ve bir fan ayarı yapmadım hem ekran kartının hem kasa içerisindeki fanları hiç ellemedim. Varsa bunların fan ayarlarını da atabilirseniz çok iyi olur.
Konumuza gelirsek bu sıcaklık değerleri normal mi? Ve ekran kartının altına 3 adet fan alsam etkisi ne olur sıcaklıklar için?
Bu konuda bilen kişinin yorumlarına ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.