QCerberusQ
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 558
- İsim
- Furkan Enes Kaplan
8 Şubat 2024 tarihinde E Kuralkan sitesinden Kanuni Trodon XS50 modelini satın aldım. Satın almadan önce Yetkili Bayi olan Motokamp bayisine, motorla ilgili bilgiler almak için gittim. Motorun 50 cc olduğunu, trafik sigortası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden (MTV) muaf olduğunu söylediler. Zaten 50 cc motor almamdaki sebep de buydu. 'İsterseniz internet sitesinden sipariş oluşturabilirsiniz' dediler. Ben de akşam eve gelip sipariş oluşturdum. 16 Şubat günü motorun tescil işlemleri için mesaj atıldı. Atılan linkten kimlik bilgileri ve poliçe numarası isteyen kısımlar vardı; ancak ben bu motoru zaten trafik sigortası ve MTV'si olmadığı için almıştım. Ne yapacağımı bilmediğim için Motokamp bayisine gidip durumu anlattım ve poliçe kısmına '1' yazarak bilgileri doldurup gönderdik. Bana, sorun olmayacağını ve 50 cc motorların sigortadan muaf olduğunu söylediler ve eve döndüm. Akşama doğru WhatsApp'tan mesaj geldi ve poliçe numarasının yanlış olduğunu, tescil işlemleri için poliçe numarasını doğru girerek yeniden kayıt yapmam gerektiğini söylediler. Ben de '50 cc motorlarda sigorta şartı yok' dedim. 'Bu yüzden poliçe kısmını doldurmadım' dedikten sonra motorun 50 cc değil, 72 cc olduğu söylendi. Şok oldum. Sitesinde motor adı Trodon XS50 olan bir motor nasıl 72 cc olabiliyordu? Üstelik kullanım kılavuzunda motor hacminin 49.6 cc olduğu gözüktüğü halde, siparişimi iptal etmek istediğimi belirttim; çünkü ben bu motoru vergiden ve sigortadan muaf olduğu için alıyordum. İptal için siteden müşteri formu doldurmak gerekiyormuş doldurdum ve gönderdim ama motor kargoya verildiği için siparişi iptal edemeyiz dediler. Bu bilgilere zaten sipariş kargoya verildikten sonra ulaşabildim yani bilerek iptalin önünü kapamış oldular. Bugün telefon çaldı ve yetkili servise motorun geldiğini söylediler bende motora bakamaya ve birde yetkili servise sorayım dedim. Yetkili servise gittim ve abiye sordum bu motor kaç cc diye bana 50cc olduğunu söyledi bende bana 72 cc olduğunu söylediler dedim. Bu motoru 50cc olduğunu söyledikleri için almıştım ne yapıcam dedim adam benimle alakalı değil falan diyip geçiştirdi. Anlayacağınız durum arapsaçına döndü, bayi ve yetkili servis 50cc olduğunu söylerken tescil işlemi yapacak kişi 72cc olduğunu söylüyor ve en kötüsü ulaşabileceğim bilgi alabileceğim müşteri hizmetleri bile yok. İnternetten aldığım için 14 gün iade hakkım var ama ulaşıp nasıl durumu izah edicem bilmiyorum. Müşteri iletişim formuna yazdım bakalım sonuç ne olacak