Neler Yeni

56 BİN TL'ye bu sistem alınır mı

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mustafa
1739426494063.png

GG12 ye göre 5k daha ucuza geliyor.OC ile falan işim olmayacağı için bu anakartla bu işlemci uyuşur mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ana amaç CS2 oynamak o yüzden X3D şart.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
berhan
hocam anakarti degistirmeniz iyi olur. hardware unboxed kanali b650 satin alma rehberinde msi pro b650m-b icin kotu anakart notu dusmus. kullanacaginiz islemci 7500f olsa neyse ama tepe modelle kullanacaksiniz.

videoda ryzen 9 ile kullanilacaksa baska modellere bakilmasi tavsiye ediliyor. benim tavsiyem, bu tavsiyeyi biraz daha genisletip 7700x'e kadar uygun diye olur.

Son düzenleme:

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Can Ömer
İmzamda ki sistemi 56k ya topladım, oturup indirim bekleyin adam gibi sistem toplayın, paranızı sokağa atmayın. Ek olarak X3D şart falan değil yeni nesil işlemciler bilmem farkında mısınız ama zaten çok fazla önbelleğe sahip, ayrıca daha uygun fiyata paylaştığınız sistemle aynı parçalara sahip başka hazır sistemler var.

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam anakarti degistirmeniz iyi olur. hardware unboxed kanali b650 satin alma rehberinde msi pro b650m-b icin kotu anakart notu dusmus. kullanacaginiz islemci 7500f olsa neyse ama tepe modelle kullanacaksiniz.

videoda ryzen 9 ile kullanilacaksa baska modellere bakilmasi tavsiye ediliyor. benim tavsiyem, bu tavsiyeyi biraz daha genisletip 7700x'e kadar uygun diye olur.

Vallahi değiştirmede değisemiyorum ki bi üstünü almaya kalksam +9000 TL oynuyor

İmzamda ki sistemi 56k ya topladım, oturup indirim bekleyin adam gibi sistem toplayın, paranızı sokağa atmayın. Ek olarak X3D şart falan değil yeni nesil işlemciler bilmem farkında mısınız ama zaten çok fazla önbelleğe sahip, ayrıca daha uygun fiyata paylaştığınız sistemle aynı parçalara sahip başka hazır sistemler var.
Daha uygun fiyata aynı parçalara sahip o sistemi bana atar mısın dostum bekliyorum.

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
burak
arkadaşın sorduğu sistem seninkinden anakart harici daha iyi yalnız. yani kıyası senin sistemle yapmak çok doğru olmaz

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mustafa
Youtube dan X3D olmayan son model amd işlemcilerle 7800x3d 9800x3d cs2 karşılaştırmalarınıda izleyebilirsin.540HZ için X3D şart

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Youtube dan X3D olmayan son model amd işlemcilerle 7800x3d 9800x3d cs2 karşılaştırmalarınıda izleyebilirsin.540HZ için X3D şart
Esporcu adamlar bile ciddili 540 kullanmıyor ben anlamıyorum bu gereksiz arayışı

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mustafa
Ayrıyetten senin imzandaki ekran kartı ve işlemcini ben 56kya tercih etmem dostum :)

Esporcu adamlar bile ciddili 540 kullanmıyor ben anlamıyorum bu gereksiz arayışı
3300 eloyum hocam.Resmi olarak esporcu değilim ama yüksek elo oynuyorum napalım teknolojiye ayak uydurmak şart ya

arkadaşın sorduğu sistem seninkinden anakart harici daha iyi yalnız. yani kıyası senin sistemle yapmak çok doğru olmaz
Dostum son olarak sana şunu soracağım hadi diyelim ben bu işlemci anakart ikilemini kullandım ne gibi sorunlar yaşarım ? Fps olarak bi sorun yaşar mıyım ?

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
burak
Ayrıyetten senin imzandaki ekran kartı ve işlemcini ben 56kya tercih etmem dostum :)

3300 eloyum hocam.Resmi olarak esporcu değilim ama yüksek elo oynuyorum napalım teknolojiye ayak uydurmak şart ya

Dostum son olarak sana şunu soracağım hadi diyelim ben bu işlemci anakart ikilemini kullandım ne gibi sorunlar yaşarım ? Fps olarak bi sorun yaşar mıyım ?
ben yaşayacağını düşünmüyorum işini görür.

YazılımKafa

80+ Gold
Anladım teşekkür ederim.Diğer parçalarımda bi problem yok galiba idealdir ram ssd falan
Ram kötü. En düşük 6000 mhz cl 30 bir model olmalı. Ssd de zevk meselesi. Ben 990 proyu tercih ediyorum . Hızlı olmasının yanında uzun ömürlü bir model

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mustafa
Ram kötü. En düşük 6000 mhz cl 30 bir model olmalı. Ssd de zevk meselesi. Ben 990 proyu tercih ediyorum . Hızlı olmasının yanında uzun ömürlü bir model
Ramin 5.6 dan 6 ya çıkması bana 2 fpsten fazla bişey katacağını düşünüyo musun ? Bide anakart konusunda sizin fikriniz var mı ? 7800x3d yanında sırıtıyor evet ama bana problem yaşatır mı sizce?

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Can Ömer
RAM kötü falan diyenler insan üstü güçlere sahip galiba 30CL ram 6000 MHz için kötü değil, adam burada oyun oynayacak, üst düzey mühendislik işi yapmayacak. Birileri gelip bu kötü bu iyi diyor diye o parçalara takılıyorsunuz. Evet CL değerinin düşük olması iyi ama bu senin oyun oynarken farkedebileceğin bir fark değil.

56 K ya 12 çekirdek işlemci + 64 GB rami oyun oynamak için dizmedim zaten hocam, amacın oyun oynamaksa bir zahmet ram ve işlemciden kısıp (örn. 7700x + 16/32GB) ekran kartına yatırım yap. Zira ben bu sistemi 5-6 adet sanal makineyi aynı anda çalıştırmak için kullanıyorum.

Ha şu var ki 3440x1440 ekranda en yüksek grafiklerde zaten Elden Ring gibi bir oyunu 60 FPS de oynayabiliyorum ki oyunun konfigürasyonlarını değiştirmediğin sürece zaten 60 FPS üstü alamıyorsun. Başka bir örnek için PUBG de ultrada 110-120 FPS alıyorum. Sebebi ne dersen sistem uyumluluğu, soğutma, yazılımsal stabilite.

Top Bottom