Neler Yeni

5600 clock hızı sürekli 4450mhz de

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Oğuzhan Nadir Yılmaz
Merhaba,5600 işlemci kullanıyorum ve bu akşam dikkatimi çekti masaüstünde hiçbirşey açık olmadığı halde load-yüküm %5-15 arası iken clock hızı sürekli 4450mhzde sabit çalışıyor,sıvı soğutucunun motorunun sesini duyuyorum eğer gidip güç seçeneklerinden güç modu veya dengeliye alırsam clock düştüğü için sıvı soğutmanın motorunun seside gidiyor,yabancı forumlara baktım ama net bir şey bulamadım,bu sorunu yaşayan veya benzeri başına gelen varmı daha önce ?

birde şunu farkettim bi kaç gündür,mesela chromeda takılıyorum işlemci loadım %5-15 arası ama ısı değerlerim 60-65 arası gidip geliyor,oyuna girip çıktıktan sonra ısı değerlerim 40-45 lere kadar düşüyor normal olması gereken yerlere,bunada bi mantık veremedim zaten boşta iken niye 60-65 derece çalışıp yüke sokup çıktıktan sonra kendinini boşta algılayıp dereceyi düşürebiliyor ?

Güç seçenekleri: Performans Modunda

İşlemci: Ryzen 5-5600--- Anakart: B550 AORUS Elite V2--- Ekran Kartı: Colorful 4070 NB EX-V ---RAM: Corsair Vengeance RGB 3600Mhz 4x8GB--- --Soğutucu:Gamebooster Infınıty 360MM

Top Bottom