5600x işlemci Overclock Geri Alabilir miyim?

Reaksiyon skoru
28
Asus all suite'i yükledim bugün ve sistemi optimize et seçeneğine tıklayınca işlemciyi 4.2 ghz olarak ayarladı. Bios ayarlarını defaulta getirdim ve bios ekranında yeniden 3.7 ghz olarak düzeldi. yalnız Ctrl+shift+delete yaptığımda Gpu performans göstergesi devamlı 4 ghz'lerde dolanıyo bu durum beni rahatsız etti. Overclok işlemini geri almayı mı beceremedim yoksa durumda herhangi bir terslik yok bana mı öyle geliyo?
1614779836069.png

1614779850391.png

En İyi Cevap
BIOS sıfırladığınızda otomatik CBP açılıyor bu sebepten dolayı siz bu saat hızını görüyorsunuz. CBP kapatarak bu sorunu çözebilirsiniz.
CBP kapatmak için BIOS'da F7 basıp ardından Advenced kısmına girin ardından AMD CBS kısmından Core Performance Boost'u Disable yapın.
F10 basıp kaydedip çıkın.
yani hiç bir işlem yapmıyorken 4ghz'lerde dolaşması saçma değil mi sizce bu işlem normal seyirde tutuyo gibi geldi bana eğer yanlışsa tabi geri alabilirim.
İşlemci yaptığı işlemlerin yüküne göre frekansı arttırıp azaltıyor. CBP açık olduğunda temel frekansı aşıp turbo frekansa doğru yol alır. Eğer ısınma problemi yoksa kapatmanızı önermem CBP ayarını.

İşlemci yaptığı işlemlerin yüküne göre frekansı arttırıp azaltıyor. CBP açık olduğunda temel frekansı aşıp turbo frekansa doğru yol alır. Eğer ısınma problemi yoksa kapatmanızı önermem CBP ayarını.
açıkası ısınma sorunu yoktu sadece bana anormal bir durum gibi geldiği için burdan yardım almak istedim.

açıkası ısınma sorunu yoktu sadece bana anormal bir durum gibi geldiği için burdan yardım almak istedim.
Anormal bir durum yok. CBP'den dolayı yüksek hızlara çıkıyor. Çok ısınmıyorsa kapatmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,095
Üyeler
183,948
Son üye
Espadahg
Geri