Evet kendim yaptım hocamr5 5600 stok ayarlardayken dört ısı borulu kule tipi soğutucuyla 55-60 derece arası değişiyordu. Eğer 240mm sıvı soğutucu alsam 50yi geçse canım sıkılırdı. Hadi 5600x 200mhz daha hızlı olduğu için 60derece olsun 75nedir. Orda bi sıkıntı var gibi bence. Soğutucu montajını kendiniz mi yaptınız?
Dün odam 30 dereceydi 1 2 saatlik oyun sonunda 70 75 arasında değişiyordu dün yağmur yağdığı için odam biraz daha serin 1 2 saatlik oyun sonucunda 60 70 arasında seyretti garantiye göndersem mi bilemedimr5 5600 stok ayarlardayken dört ısı borulu kule tipi soğutucuyla 55-60 derece arası değişiyordu. Eğer 240mm sıvı soğutucu alsam 50yi geçse canım sıkılırdı. Hadi 5600x 200mhz daha hızlı olduğu için 60derece olsun 75nedir. Orda bi sıkıntı var gibi bence. Soğutucu montajını kendiniz mi yaptınız?
macunu nasıl sürdün dostum?Evet kendim yaptım hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dün odam 30 dereceydi 1 2 saatlik oyun sonunda 70 75 arasında değişiyordu dün yağmur yağdığı için odam biraz daha serin 1 2 saatlik oyun sonucunda 60 70 arasında seyretti garantiye göndersem mi bilemedim
Sıvı soğutucudan su sesi geliyor aktığını duyuyorum başlatırken özellikle fanları da dönüyor sanırım bir sıkıntı yok gibi yani cihaz düzgün çalışıyor gibir5 5600 stok ayarlardayken dört ısı borulu kule tipi soğutucuyla 55-60 derece arası değişiyordu. Eğer 240mm sıvı soğutucu alsam 50yi geçse canım sıkılırdı. Hadi 5600x 200mhz daha hızlı olduğu için 60derece olsun 75nedir. Orda bi sıkıntı var gibi bence. Soğutucu montajını kendiniz mi yaptınız?
2 vida var hocam evet her iki tarafı da eşit sıktımMontaj sorunu gibi görünüyor. Soğutucu bloğun altındaki etiketi falan çıkardınız depil mi? Ve vidaları dördünü de eşit olacak şekilde sıkıp metal yüzeyin bir tarafa kastırma yapmadan işlemciye tamamen temas ettiğinden emin misiniz? 1 vidayı fazl sıktıysanız o tarafın sıkı olması diğer tarafların tam oturmasını engeller çünkü.
aynen 5600x 360mm sıvı soğutucuyla yük testinde 59dereceyse oyunlarda 50yi geçmiyodur. Bu arkadaşta da 240mm soğutucuyla maksimum 55 falan olması lazım oyunlarda. 70leri görmesi bi sıkıntı olduğunu kanıtlıyor.macunu nasıl sürdün dostum?
bende de öyle bir durum olmuştu, macunu ince şekilde işlemci üzerine yayıp montajı yapmıştım 360mm sıvı soğutma var bende ona rağmen boşta bile 75 derece falandı.
Sonra artık kendin ne tanesi kadar koymak istersen o kadar daha üzerine macun sık (zaten biliyorsundur diye öyle yazdım) tekrar montaj yap bende şuan 2 saatlik tam yük testinde 59,6 dereceyi geçmiyor işlemcilerimiz aynı bu arada
Hmm macunun bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim hocam ben de x şeklinde yapıp bastırmıştım bugün tekrar montaj yapayım çıkartıp ortaya bezelye kadar süreyim umarım işe yararmacunu nasıl sürdün dostum?
bende de öyle bir durum olmuştu, macunu ince şekilde işlemci üzerine yayıp montajı yapmıştım 360mm sıvı soğutma var bende ona rağmen boşta bile 75 derece falandı.
Sonra artık kendin ne tanesi kadar koymak istersen o kadar daha üzerine macun sık (zaten biliyorsundur diye öyle yazdım) tekrar montaj yap bende şuan 2 saatlik tam yük testinde 59,6 dereceyi geçmiyor işlemcilerimiz aynı bu arada
vidaları da 1er tur olacak şekilde 4 vidayı sıraylaHmm macunun bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim hocam ben de x şeklinde yapıp bastırmıştım bugün tekrar montaj yapayım çıkartıp ortaya bezelye kadar süreyim umarım işe yarar
Yukarda bir arkadaş yazmış macun konusunda x şeklinde sıkmıştım şimdi hepsini silip ortaya bir bezelye tanesi kadar sıkmayo düşünüyorum sonra da dediğinizi yapmayıvidaları da 1er tur olacak şekilde 4 vidayı sırayla
1.vida 1tur
2.vida 1tur
3.vida 1tur
4.vida 1tur
vidalar sıkılmayacak hal egelene kadar tekrarla