Neler Yeni

5600x oyunda 70 derece

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
5600x soğutucu Silverstone pf 240mm.

Odam 29-30 derece arkadaşlar.

Oyunlarda 1-2 saat içinde 70 75 derece arasında gidip geliyor.Normal mi bu yeni alındı pc

Aida64 testinde 10dk da 77 oldu maksimum

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
r5 5600 stok ayarlardayken dört ısı borulu kule tipi soğutucuyla 55-60 derece arası değişiyordu. Eğer 240mm sıvı soğutucu alsam 50yi geçse canım sıkılırdı. Hadi 5600x 200mhz daha hızlı olduğu için 60derece olsun 75nedir. Orda bi sıkıntı var gibi bence. Soğutucu montajını kendiniz mi yaptınız?

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
r5 5600 stok ayarlardayken dört ısı borulu kule tipi soğutucuyla 55-60 derece arası değişiyordu. Eğer 240mm sıvı soğutucu alsam 50yi geçse canım sıkılırdı. Hadi 5600x 200mhz daha hızlı olduğu için 60derece olsun 75nedir. Orda bi sıkıntı var gibi bence. Soğutucu montajını kendiniz mi yaptınız?
Evet kendim yaptım hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dün odam 30 dereceydi 1 2 saatlik oyun sonunda 70 75 arasında değişiyordu dün yağmur yağdığı için odam biraz daha serin 1 2 saatlik oyun sonucunda 60 70 arasında seyretti garantiye göndersem mi bilemedim

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Montaj sorunu gibi görünüyor. Soğutucu bloğun altındaki etiketi falan çıkardınız depil mi? Ve vidaları dördünü de eşit olacak şekilde sıkıp metal yüzeyin bir tarafa kastırma yapmadan işlemciye tamamen temas ettiğinden emin misiniz? 1 vidayı fazl sıktıysanız o tarafın sıkı olması diğer tarafların tam oturmasını engeller çünkü.

Artarof

80+ Bronze
Evet kendim yaptım hocam

Dün odam 30 dereceydi 1 2 saatlik oyun sonunda 70 75 arasında değişiyordu dün yağmur yağdığı için odam biraz daha serin 1 2 saatlik oyun sonucunda 60 70 arasında seyretti garantiye göndersem mi bilemedim
macunu nasıl sürdün dostum?
bende de öyle bir durum olmuştu, macunu ince şekilde işlemci üzerine yayıp montajı yapmıştım 360mm sıvı soğutma var bende ona rağmen boşta bile 75 derece falandı.
Sonra artık kendin ne tanesi kadar koymak istersen o kadar daha üzerine macun sık (zaten biliyorsundur diye öyle yazdım) tekrar montaj yap bende şuan 2 saatlik tam yük testinde 59,6 dereceyi geçmiyor işlemcilerimiz aynı bu arada

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
Sıvı soğutucudan su sesi geliyor aktığını duyuyorum başlatırken özellikle fanları da dönüyor sanırım bir sıkıntı yok gibi yani cihaz düzgün çalışıyor gibi

Montaj sorunu gibi görünüyor. Soğutucu bloğun altındaki etiketi falan çıkardınız depil mi? Ve vidaları dördünü de eşit olacak şekilde sıkıp metal yüzeyin bir tarafa kastırma yapmadan işlemciye tamamen temas ettiğinden emin misiniz? 1 vidayı fazl sıktıysanız o tarafın sıkı olması diğer tarafların tam oturmasını engeller çünkü.
2 vida var hocam evet her iki tarafı da eşit sıktım

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
bende de öyle bir durum olmuştu, macunu ince şekilde işlemci üzerine yayıp montajı yapmıştım 360mm sıvı soğutma var bende ona rağmen boşta bile 75 derece falandı.
Sonra artık kendin ne tanesi kadar koymak istersen o kadar daha üzerine macun sık (zaten biliyorsundur diye öyle yazdım) tekrar montaj yap bende şuan 2 saatlik tam yük testinde 59,6 dereceyi geçmiyor işlemcilerimiz aynı bu arada
aynen 5600x 360mm sıvı soğutucuyla yük testinde 59dereceyse oyunlarda 50yi geçmiyodur. Bu arkadaşta da 240mm soğutucuyla maksimum 55 falan olması lazım oyunlarda. 70leri görmesi bi sıkıntı olduğunu kanıtlıyor.

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
Hmm macunun bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim hocam ben de x şeklinde yapıp bastırmıştım bugün tekrar montaj yapayım çıkartıp ortaya bezelye kadar süreyim umarım işe yarar

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Hmm macunun bu kadar etki edeceğini düşünmemiştim hocam ben de x şeklinde yapıp bastırmıştım bugün tekrar montaj yapayım çıkartıp ortaya bezelye kadar süreyim umarım işe yarar
vidaları da 1er tur olacak şekilde 4 vidayı sırayla
1.vida 1tur
2.vida 1tur
3.vida 1tur
4.vida 1tur
vidalar sıkılmayacak hal egelene kadar tekrarla

mythrowib

80+ Silver
Sıcaklıklar sorun yaratacak derecede değil 80-85 den sonrasında korkabilirsin. Ama sıvı soğutucu için nasıl bilmiyorum birde prime 95 yap

Papağan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ahmet Ali
vidaları da 1er tur olacak şekilde 4 vidayı sırayla
1.vida 1tur
2.vida 1tur
3.vida 1tur
4.vida 1tur
vidalar sıkılmayacak hal egelene kadar tekrarla
Yukarda bir arkadaş yazmış macun konusunda x şeklinde sıkmıştım şimdi hepsini silip ortaya bir bezelye tanesi kadar sıkmayo düşünüyorum sonra da dediğinizi yapmayı

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Tahminimce montaj sıkıntısı değil çünkü montaj olsa böyle olmaz daha fazla olur gibi. Macunu sürerken hata yapmış olman daha olası geldi.

FOXN FOR WİN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,153
İsim
Adnan Eren
Arkadaşlar Oyun'da 70 derece çok normal ? bi sorun yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular