5G Hakkında Görüşler

Clancy

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese selamlar.

Bildiğiniz üzere, kısa bir süre içerisinde 5G teknolojisinin ülke genelinde kullanıma sunulması planlanıyor.

Sosyal medyada birkaç gündür çeşitli platformlarda bu konuyla ilgili farklı görüşler dikkatimi çekti. Özellikle 5G’nin yayacağı radyasyon nedeniyle kanser vakalarında artışa yol açabileceğini iddia eden azımsanmayacak bir kitle var.

Bu konuda sizin düşünceleriniz neler? Özellikle bu konunun bilimsel bir açıklaması var mı bununla ilgili herhangi bir bilgi edinemedim internette.

kardom anadolu irfanı diye bi şey var kardom ve hiç yanılmadılar kardom inan dedikleri olacak

Herkese selamlar.

Bildiğiniz üzere, kısa bir süre içerisinde 5G teknolojisinin ülke genelinde kullanıma sunulması planlanıyor.

Sosyal medyada birkaç gündür çeşitli platformlarda bu konuyla ilgili farklı görüşler dikkatimi çekti. Özellikle 5G’nin yayacağı radyasyon nedeniyle kanser vakalarında artışa yol açabileceğini iddia eden azımsanmayacak bir kitle var.

Bu konuda sizin düşünceleriniz neler? Özellikle bu konunun bilimsel bir açıklaması var mı bununla ilgili herhangi bir bilgi edinemedim internette.
İlk izlenim olarak hızlar güzel görüyor, ama şebekeye yük binince sonuçlar ne olur göreceğiz. Beni korkutan şey operatörlerin veriyi bol kepçeden işleyerek tüketimi yüksek göstermeleri ve fahiş paket fiyatları. Sağlığa zararlı olduğunu kanıtlayan hiç bir bilimsel araştırma ve kanıt yok şuana kadar. Enerji seviyesi düşük 5g'nin, dna ya zarar verecek bir sinyal gücü değil.

Arkadaşım senin için hiçbir şey değişmeyecek neden biliyor musun? 5G teknolojisinin ne olduğunu araştırdın mı hiç?

Screenshot_1.webp

Sen zaten 4G'yi tam veriminde kullanamıyordun ki? 5G'ye geçtiğinde neden bir fark oluşsun? Bu ülkedeki hiçbir refah artırıcı gelişme halkın alt tabanı için değildir bunu öğrenemediniz mi hala?

4.5G kullanıyorum hayatımda bu kadar çekmeyen bir internet görmedim. Vodafone 5 metre tepeye çıkınca kesiliyor, Turkcell tarifelerde fiyatlarıyla arka kapını çalar, Turk Telekom da keyfine göre hız keser. Kendi evimde bile basit bir web sayfasının yüklenmesi için çok rahat 4-5 saniye bekliyorum. Ülkede verilen internet adamakıllı değilken 5G gelse ne olur? 5G gelsin de bari bekleme sürem 5'ten 3'e düşsün :D Turkcell gibi operatörler zaten sundukları tarifede verdikleri GBları lıkır lıkır içercesine harcatıyor. Eskiden yabancı bir kaynakta görmüştüm: Turkcell'in de bulunduğu bir operatör testinde belli bir YouTube videosu oynatılıyor, yabancı operatörler 300MB harcıyorken Turkcell Reis nedense 1GB'a yakın harcıyordu :D Zaten X'te de birçok Turkcell kullanan kişi bu durumdan şikayetçi: hem yavaş hem de hızlı bitiyor. İnternetimiz böyle olduğu sürece afedersiniz ama bir bok olmaz. Hatta 5G'yi pazarlama "stratejisine" çevirip farzımisal 4.5G pakette aynı GB 300 lira olacaksa 5G'de 500 lira yapabilirler :D Hem de normalde 4.5G'nin rafa kaldırılması gerekiyorken.

İlk başta aşamalı şekilde kullanıma açılacak, halihazırda sahip olduğunuz tarife ile kullanabileceksiniz, taahhütünüz bitince 5G tarifesi almazsan kullanılamayacağı söyleniyor.
5G'nin kanser açısından bir etki edeceğini düşünmüyorum, sadece telefonlar fazla ısınıp şarjınızı hızlı tüketebilir, diğer ülkelerde de zaten bu yüzden 5G kapalı kullanan büyük topluluklar var, 4.5G'nin zaten her işe yettiğini düşünüyorlar ki yetiyor da zaten, bu yüzden telefonun şarjını ön planda tutuyorlar, nesnelerin interneti açısından güzel bir gelişme, son kullanıcıların çok bir ihtiyacı olacağını düşünmüyorum, 4.5G zaten fazlasıyla yetiyor.

İlk başta aşamalı şekilde kullanıma açılacak, halihazırda sahip olduğunuz tarife ile kullanabileceksiniz, taahhütünüz bitince 5G tarifesi almazsan kullanılamayacağı söyleniyor.
5G'nin kanser açısından bir etki edeceğini düşünmüyorum, sadece telefonlar fazla ısınıp şarjınızı hızlı tüketebilir, diğer ülkelerde de zaten bu yüzden 5G kapalı kullanan büyük topluluklar var, 4.5G'nin zaten her işe yettiğini düşünüyorlar ki yetiyor da zaten, bu yüzden telefonun şarjını ön planda tutuyorlar, nesnelerin interneti açısından güzel bir gelişme, son kullanıcıların çok bir ihtiyacı olacağını düşünmüyorum, 4.5G zaten fazlasıyla yetiyor.
Evet sabit olarak 5G kullanmak cihazın pil performansını fark edilecek düzeyde etkileyebiliyor. O yüzden telefonların ayarlarında otomatik olarak LTE ile 5G arasında geçiş seçeneği oluyor.

Evet sabit olarak 5G kullanmak cihazın pil performansını fark edilecek düzeyde etkileyebiliyor. O yüzden telefon ayarlarında otomatik olarak LTE ile 5G arasında geçiş seçeneği oluyor.
Onu diyorum zaten, insanlar 5G kapalı kullanıyorlar.
Ben de ilk aşamada İstanbul'da nerelerde kullanıma açılır bilmiyorum ama 5G açık gezeceğim, bir süre test etmiş olurum, denilen kadar fark olursa ben de 5G'yi kapatmayı düşünüyorum.

Ankaradayim ve bulunduğum bölgede hâlâ fiber yok VDSL var. Bu 5gnin fiber altyapı ile bir alakası var mı yoksa tamamen farklı şeyler mi 5g olup fiber olmaması garip geliyor çünkü en azından evinde fiber hızında alamıyorken mobilde aldığım yüksek hız ne kadar fark ettirecek ya da ben mi yanlış anladım hızla alakalı değil mi birisi açıklayabilir mi

Ankaradayim ve bulunduğum bölgede hâlâ fiber yok VDSL var. Bu 5gnin fiber altyapı ile bir alakası var mı yoksa tamamen farklı şeyler mi 5g olup fiber olmaması garip geliyor çünkü en azından evinde fiber hızında alamıyorken mobilde aldığım yüksek hız ne kadar fark ettirecek ya da ben mi yanlış anladım hızla alakalı değil mi birisi açıklayabilir mi
Sorunu doğru mu anladım bilmiyorum ama kesin konuşmamakla birlikte bildiğimi aktarayım.

Bildiğim kadarıyla 5G ile fiber aynı şey değil. Fiber kablolu internet, 5G ise kablosuz bir teknoloji. Ama yanılmıyorsam aralarında şöyle bir bağlantı var: 5G baz istasyonları genelde fiber altyapıya bağlı çalışıyor. Yani sen telefonda 5G ile yüksek hız görüyorsun diye o bölgede evlere fiber çekilmiş olması gerekmiyor.

Mesela evinde halâ VDSL varsa bu yaşadığın binaya kadar fiber gelmediği anlamına gelir. Ama yakınındaki baz istasyonuna fiber çekilmiş olabilir, o yüzden mobilde hızın yüksek çıkması normal.

Bir de 5G teoride çok hızlı olsa da fiber kadar stabil olmayabilir. Sinyal gücü, yoğunluk vs. etkiliyor. Fiberde ise hız daha sabit ve ping daha düşük oluyor. O yüzden telefonda yüksek hız görmen, ev internetinin de aynı seviyede olacağı anlamına gelmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,329
Üyeler
190,548
Son üye
muneccin
Geri