Performansı iyi aslında ama Vram sınırlı takılmalar yapması konusunda kaygılıyımÖnemli olan kartın ham gücü. Kart ne kadar güçlüyse o kapasiteye uygun vram kullanımı oluyor zaten. Kart güçlü olsun isterse 4 gb olsun ama veriyolu, bant genişliği gibi özellikleri güçlü olsun işin üstesinden gelir. Bahsettiğin seri kartlarını tam bilmiyorum ama Youtube'da test veya karşılaştırma videolarını izleyerek daha iyi karar verebilirsin.
Zaten ekran kartı kendi yetmezse ramlerden de destek alır. Tek başına ekran kartım iyi diğer bileşenler giriş seviye olsa da olur deme. Vram fazladan olsa iyi olur tabi ama tek başına performans etkeni değil işte.Performansı iyi aslında ama Vram sınırlı takılmalar yapması konusunda kaygılıyım
Fiyatına göre değişir, 1080p de özellikle orta yüksek grafiklerde 8 GB ram'e çoğu oyun kolaylıkla çıkabiliyor.Arkadaşlar rtx 2060 fiyat performans olarak iyi gorunuyor ama tek sıkıntı 6gb vram olmasi 1080p oyunculuğu için düşünüyorum üzer mi sizce
Kanka tamam ramdan alirda vram öyle dolarsa takılma olabilir, fps düşürebilir oyun zevkini bozar diye düşünüyorum performans açısından çok iyi değil yaniZaten ekran kartı kendi yetmezse ramlerden de destek alır. Tek başına ekran kartım iyi diğer bileşenler giriş seviye olsa da olur deme. Vram fazladan olsa iyi olur tabi ama tek başına performans etkeni değil işte.
Hangi oyunları oynamak istediğine de bağlı. Örnek veriyorum ultra ayarlarda God of War oynamak isterim diyorsan ona göre kart bakarsın. Yok ben Lol, Cs2 tarzı rekabetçi oyunlar oynarım dersen farklı. Bir de işlemci ve anakartın 2060'ı destekliyorsa ve istediğin oyunları istediğin ayarlarda kaldırıyorsa dediğim gibi test videoları az çok kafandaki soru işaretini giderir.Kanka tamam ramdan alirda vram öyle dolarsa takılma olabilir, fps düşürebilir oyun zevkini bozar diye düşünüyorum performans açısından çok iyi değil yani
Eğer 2. el alacaksanız ve daha almadıysanız ARC A750 8GB modele yönelmenizi tavsiye ederim 5K TL bandında bulabilirsiniz indirimle vs her türlü alırsınız. 2060 modası geçmiş bir kart ve A750 her türlü daha iyi iş çıkaracaktır. Bir süre kullandım A750 yaşadığım tek sorun minecraftta Shader açınca sular lavlar falan çıldırıyodu haricinde hiçbir sorunu yok. dümdüz ekran kartı misler gibi.Full ayarlarda yetmez. 12 gb vram artık yeni standart oldu.
Hocam şöyle söyleyeyim, 4060ti 8gb kullanıyorum ama artık yeni oyunlarda VRAM yetmemesi yüzünden sıkıntı çektiğim oluyor. Mecbur grafikleri bir tık düşürüyorum bu durumlarda. 8gb bile sıkıntıyken artık 6gb bence çok da yetmez gibi. Tabi kullanıcıdan kullanıcıya de değişir. Hangi oyunu oynadığınıza göre değişir.Arkadaşlar rtx 2060 fiyat performans olarak iyi gorunuyor ama tek sıkıntı 6gb vram olmasi 1080p oyunculuğu için düşünüyorum üzer mi sizce