60 bin TL'ye mühendislik için laptop önerisi

Om3rDoruk

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba. Bir abimin çocuğuna laptop alacağız; kendisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'ni kazandı. Bu sebeple güçlü bir makine alalım diyoruz. Bütçemiz 50-60 bin TL arasında. Lenovo LOQ serilerinde anakart yanma sorunu nedeniyle eledim. Victus'larda Hall sensörü sorunu var o olmasa bile ekran kartı wattları çok düşük. MSI, ASUS gibi markaların da belirttiğim bütçede güçlü bir laptop ürünleri yok. Olanlarda ekran kartı Watt'ı düşük. GameGaraj ürününü gördüm incelemelerini izledim. Lenovo LOQ'a göre daha çok beğenildiğini düşünüyorum. 2 model var, hangisi daha mantıklı? Ayrıca bu bütçeler arasında başka bir model öneriniz varsa alabilirim. İşlemci en az i7, ekran kartı 4060 5060 tarzı, RAM 32 GB, SSD 1TB olmalı ki uzun vadede değişim gerektirmesin. Ayrıca bir tane de MSI buldum çok hoşuma gitti sizce nasıl ?

Legion 5 rtx5060 bakın.

Bütçe 60-65.000TL olursa Rtx 5070 önerebilirim?

Hocam attığım msi ile fiyatları yakın ama msi da 14650hx 32gb ram ve QHD ekran var o daha mantıklı değil m ?
Normalde yeni kasa olmasa direk önermezdim ama bir bakıyorum bir konuda öneriyorlar bir konuda önermiyorlar o yüzden çözemedim bu yeni 15 serisini bence lenovo kalitesinden şaşma derim legion serisi loqtaki gibi sorunları barındırmıyor mis gibi laptop msi katana konusunda çokta bir fikrim yok maalesef daha fazla bilgisi olan bir arkadaş bakarsa daha iyi olucaktır buna

Hocam bende bunu düşünüyorum ama bu msi da cezbetti açıkçası. Kendime alacak olsam gamegaraj alırım ama başkasına o riske girmek de istemiyorum açıkçası. Sizce nasıl bu ? https://www.amazon.com.tr/MSI-B14WFK-448XTR-Dizüstü-Bilgisayar-I7-14650HX/dp/B0FHWLNTV9
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam attığım msi ile fiyatları yakın ama msi da 14650hx 32gb ram ve QHD ekran var o daha mantıklı değil mi ?

Hocam bende bunu düşünüyorum ama bu msi da cezbetti açıkçası. Kendime alacak olsam gamegaraj alırım ama başkasına o riske girmek de istemiyorum açıkçası. Sizce nasıl bu ? https://www.amazon.com.tr/MSI-B14WFK-448XTR-Dizüstü-Bilgisayar-I7-14650HX/dp/B0FHWLNTV9
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam attığım msi ile fiyatları yakın ama msi da 14650hx 32gb ram ve QHD ekran var o daha mantıklı değil mi ?
Katananin kasa biraz eskilerden kalma gibi. Fena degil alinabilir.Ekstra 2p corea sahip.Kendi adıma yine legion tercih ederdim.

Geri