6000 TL'ye İkinci El İşlemci-Anakart-Ram Önerisi

RagnarLodbrok

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
218
6000 TL'ye ikinci elden işlemci, ram, ve anakart almak istiyorum, nasıl bir şey alabilirim bu bütçede?

6000 TL'ye ikinci elden işlemci, ram, ve anakart almak istiyorum, nasıl bir şey alabilirim bu bütçede?
ddr4 kısmında
3k ya 5600x çekebilirsen (acil satmak için fiyatı öldürüp 2.5k ya satanlar bile bulunabiliyor)
2k civarına am4 anakartlar var en kafana yatan ve temiz duranı alabilirsiniz
2k civarlarına ramler var ddr4 kısmında 2x8 şeklinde

😂😂😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ddr4 kısmında
3k ya 5600x çekebilirsen (acil satmak için fiyatı öldürüp 2.5k ya satanlar bile bulunabiliyor)
2k civarına am4 anakartlar var en kafana yatan ve temiz duranı alabilirsiniz
2k civarlarına ramler var ddr4 kısmında 2x8 şeklinde
Hocam ben de iki gündür falan bakıyorum da 7ye çıkamam maalesef 6da kalmam lazım. Ona göre bir şey de işlemci olarak 3600 uyguna geliyor gibi, anakart olarak da 2-2.5 arasına bir tane b450, kalana da 2x8 şeklinde ram düşünüyorum.

5600
B450
8x2 ram bulabilirsin. Ama ram fiyatları arttığı için iyi denk getirmen lazim

😂😂😂

Hocam ben de iki gündür falan bakıyorum da 7ye çıkamam maalesef 6da kalmam lazım. Ona göre bir şey de işlemci olarak 3600 uyguna geliyor gibi, anakart olarak da 2-2.5 arasına bir tane b450, kalana da 2x8 şeklinde ram düşünüyorum.
2 2.5e b550 bulunuyor. Giriş seviye b450ler 1700 1800 civarına bulunabiliyor

AMD Ryzen 5500 bütçe çıkarsa 5600
2x8 GB Ballistix 3200-16 DDR4 RAM
DDR4 B450 çipset anakart.
Toplam 5000-6000TL arası.

Çok teşekkür ederim hocam, bu şekilde değerlendirip alacağım.

Hocam şu an aklıma geldi. Kargo ücretleri ne kadar değişiyor bilginiz var mı? Bir de elimde Strong M4-12XPRO soğutucu var, 5600 için yeterli olur mu?

Hocam şu an aklıma geldi. Kargo ücretleri ne kadar değişiyor bilginiz var mı? Bir de elimde Strong M4-12XPRO soğutucu var, 5600 için yeterli olur mu?
Emin değilim ücretler gerçekten çok garip. Daha yeni ikinci el HDD aldım PTT ile 215 TL tuttu. Kargo ücretleri seni biraz üzecek ama yapacak bir şey yok. Emin değilim ama sanırım gönderici ödemeli ve şubeden teslim şeklinde yollanırsa daha ucuz oluyor. Yani alacağın kişiye onun ödemesini söyleyip kargo parasını ibandan atabilirsin. Aynı şekilde şube sana yakınsa şubeden teslim olarak göndermesini isteyebilirsin.

Emin değilim ücretler gerçekten çok garip. Daha yeni ikinci el HDD aldım PTT ile 215 TL tuttu. Kargo ücretleri seni biraz üzecek ama yapacak bir şey yok. Emin değilim ama sanırım gönderici ödemeli ve şubeden teslim şeklinde yollanırsa daha ucuz oluyor. Yani alacağın kişiye onun ödemesini söyleyip kargo parasını ibandan atabilirsin. Aynı şekilde şube sana yakınsa şubeden teslim olarak göndermesini isteyebilirsin.
Tamamdır hocam teşekkür ederim, soğutucu sorum vardı bir de yardımcı olabilirseniz eğer.

2.750 liraya Asrock B550M HDV anakart satıyorum. İstersen üstündeki 2x8 Kingston Fury CL16 3200 mhz Ram'lerle beraber 4.250 liraya bırakarım dostum. 2 bin liraya vs de 5500 bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

Tamamdır hocam teşekkür ederim, soğutucu sorum vardı bir de yardımcı olabilirseniz eğer.
Rahatlıkla yeter. Elinde fan olduğunu bilmediğim için stok fanlı bir işlemci ilanı atmıştım. Fana ihtiyacın olmadığına göre fansız daha ucuz ilanlara bakabilirsin.

Geri