Çözüldü✓ 65.000₺ 2K Sistem Önerisi

SebekeSuyu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
609
Bütçe
65000
Merhabalar, bütçem gördüğünüz gibi 65.000₺ ancak 60.000'i çok geçmezseniz sevinirim. Bu paraya 2K bir sistem almayı düşünüyorum. Sistem genelde işlemcinin tek çekirdeğini "yalayan" ETS2, BeamNG.drive gibi oyunlar için kullanılacak ve render falan yapılmayacak. Marka takıntım yok, 2-3 seneye bozulmasın, uzun süre dayansın yeter."İleride xx işlemciyi xx işlemciyle değiştirirsin diye önü açık soket yaptım ama işlemciyi düşürdüm" demeyin, paramın hakkını sonuna kadar almak istiyorum, o kadar. Bilgisayarı aldıktan sonra 5 sene falan bakım yapmak dışında pek ellemeyi düşünmüyorum, sistemin yavaşladığını hissettiğimde onu tamamen satar yine aynısını yaparım. Toplama sistem olur, hazır sistem olur "Şu hazır sistemde SSD'yi şuna Ram'i şuna yükselt" falan diyebilirsiniz bütçemi aşmıyorsa. İlla da Nvidia ekran kartı olacak illa AMD olacak diyen biri değilim. Hangisi daha F/P ise onu önerin. Şunu da belirteyim, sistem yaz başı alınacak yani daha 1,5 ay falan var o yüzden mesela RX 9060 XT'nin çıkmasını bekle falan diyebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler

Ekran görüntüsü 2025-05-07 170641.webp

Site S!nerji.

Alıntıyı görüntüle
Site S!nerji.

60k ya düşsün istersen 7500f e düşebilirsin.

60k ya düşsün istersen 7500f e düşebilirsin.
hocam iyi güzel de bence ekran kartına abanmaktansa işlemciye biraz daha yatırım yapılabilir konuda belirtmiştim işlemcinin tek çekirdeğine abanan oyunlar oynanacak

hocam iyi güzel de bence ekran kartına abanmaktansa işlemciye biraz daha yatırım yapılabilir konuda belirtmiştim işlemcinin tek çekirdeğine abanan oyunlar oynanacak
Ozaman Ryzen 5 9600X alman lazım:

Yanlış bilmiyorsam tek çekirdekte çok fazla farkları olmaması lazım.

Aynı mimaride işlemciler tek çekirdekte aynı performansı verir. Aradaki fark saat hızından, silikon kalitesinden kaynaklanır. 9600x, 7600x alabilir veya 7500f alıp PBO yapabilirsin. Tek amacın valorant tarzı FPS oyunlarıysa 9070 XT + 7800x3d en mantıklı ikili.

Pardon oynayacağın oyunları şimdi gördüm ama önerim yine değişmedi.

Aynı mimaride işlemciler tek çekirdekte aynı performansı verir. Aradaki fark saat hızından, silikon kalitesinden kaynaklanır. 9600x, 7600x alabilir veya 7500f alıp PBO yapabilirsin. Tek amacın valorant tarzı FPS oyunlarıysa 9070 XT + 7800x3d en mantıklı ikili.

Pardon oynayacağın oyunları şimdi gördüm ama önerim yine değ
Yani 7800X3D mi önerirsiniz?

Hocam 9700x alın tdp arttırın zaten aynı kapıya çıkacaktır boşuna x3d almayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Site S!nerji.

Arkadaşın sisteme

Bunu alıp işlemci soğutucuyu düz versiyon alırsınız bütçede artar

Arkadaşın sisteme

Geri kalan parayı işlemci basın başka biryerde kullanın orası sizin bileceğiniz iş

Dostum 2k sistem istemişsin 7500f bile yeterli
yani 2kda 7500f güzel sorunsuz şekilde besliyor 7600 9600x boşuna masraf gibi 9700x almıyacaksa 3 işlemci aynı işlemci zaten

Ozaman Ryzen 5 9600X alman lazım:
7600 ve 7500f ile aynı işlemci boşuna almasın 2k da zaten ekran kartına binecek

Son düzenleme:

Ekran görüntüsü 2025-05-07 170641.webp

Site S!nerji.

Arkadaşın sisteme

Geri kalan parayı işlemci basın başka biryerde kullanın orası sizin bileceğiniz iş

yani 2kda 7500f güzel sorunsuz şekilde besliyor 7600 9600x boşuna masraf gibi 9700x almıyacaksa 3 işlemci aynı işlemci zaten

7600 ve 7500f ile aynı işlemci boşuna almasın 2k da zaten ekran kartına binecek
İşin içine render vb. de girseydi aradaki 2 bin TL farka değmezdi ama sadece oyun oynanacağı için önbellek önemi artıyor ben 7800x3d daha iyi tercih diyorum.

evet

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,093
Üyeler
185,026
Son üye
DoublonS35