Neler Yeni

QLED VA mı LED İPS mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Keser
Bütçe
25000
Ortalama 25k bir bütçem var, 4k 65inç bir televizyon almayı düşünüyorum. 20K civarında 4K 65 inç TVler çok fazla var ama çoğu iyi iyi markalar değil. Vestelin alt markaları fazlaca var.
70inç ONVO tv alacaktım ancak yorumlardan sonra vazgeçtim. LG, Samsung ve TCL bakıyorum fakat diğer markalara göre çok pahalılar. Bütçem dahilinde 55 inç televizyonlarını alabiliyorum ama almışken de 55inç almak istemiyorum. 30k civarına bütçeyi zorlamaya değer mi bu markalar yoksa 20k'ya vestel alt markalarından birini mi almamı tavsiye edersiniz?

siyo3147

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
siyabend özen
almışken 30 k ya zorlayıp iyi bişey almak daha iyi çünkü min 5 sene kullanıyorsun. ve bence uygun olan qled lere bakmalısın oled pahalı ama qled uyguna bulablirsen cok iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Keser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
almışken 30 k ya zorlayıp iyi bişey almak daha iyi çünkü min 5 sene kullanıyorsun. ve bence uygun olan qled lere bakmalısın oled pahalı ama qled uyguna bulablirsen cok iyi olur
Benim bütçemde oled zaten yok, qled olmayan düz ledler bile iyi marka 30k'ya bulamıyorum.

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Berkecan Ergin

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Yağmur
Ortalama 25k bir bütçem var, 4k 65inç bir televizyon almayı düşünüyorum. 20K civarında 4K 65 inç TVler çok fazla var ama çoğu iyi iyi markalar değil. Vestelin alt markaları fazlaca var.
70inç ONVO tv alacaktım ancak yorumlardan sonra vazgeçtim. LG, Samsung ve TCL bakıyorum fakat diğer markalara göre çok pahalılar. Bütçem dahilinde 55 inç televizyonlarını alabiliyorum ama almışken de 55inç almak istemiyorum. 30k civarına bütçeyi zorlamaya değer mi bu markalar yoksa 20k'ya vestel alt markalarından birini mi almamı tavsiye edersiniz?
Alcaksan IPS almanı öneririm televizyon markası bilmiyorum ama bir şey izlerken IPS her türlü daha iyi yani alacaksan IPS al önerim bu <3

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Yağmur
ama va panel olan QLED
Dediğim gibi marka konusunda ve televizyon hakkında bi bilgim yok sadece IPS in video film gibi şeyler için daha iyi olduğunu söyleyebilirim sana kalmış tabi hangisini beğenirsen daha çok sevdiysen onu alabilirsin kendi kararın sonuçta tavsiyem bu <3

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,965
İsim
Selim
ama va panel olan QLED
Qled Va panel ile bilgisayar monitör va panel aynı şey değil bu yüzden alabilirsiniz düz ips panele göre qled Va çok daha iyi genelde qled panelleri va oluyor ama bazı firmalar ips de kullanabiliyor.

siimsek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
79
İsim
Muhammed Ali Şimşek
Vestel'i kesinlikle tavsiye ediyorum. Vestel 65QA9700 65" 4K QLED TV'yi yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, sıfır sıkıntı, mükemmel görüntü kalitesi ve ses deneyimi sunuyor. O zamanlar 22K'ya almıştım, şu an 35K olmuş. Markaya çok takılmanızı tavsiye etmiyorum, bu yüzden LG, Samsung vs. diye düşünmeyin.

QLED VA ve LED IPS arasındaki farklar:
  • QLED VA (Samsung ve TCL gibi markalarda yaygın)
    • Daha yüksek kontrast oranı (daha derin siyahlar)
    • Daha canlı renkler ve daha yüksek parlaklık
    • Daha iyi HDR performansı
    • Dar izleme açısı (yanlardan bakıldığında renk bozulması olabilir)
    • Oyun ve film izleme için daha uygun
  • LED IPS (LG ve bazı diğer markalarda yaygın)
    • Daha geniş izleme açısı (yanlardan bakıldığında renkler daha tutarlı)
    • Daha düşük kontrast (siyahlar daha gri görünebilir)
    • Daha hızlı tepki süresi (bazı modellerde)
    • Ofis kullanımı, grafik tasarım ve genel TV izleme için daha uygun
Sonuç:
  • Karanlık ortamda film/dizi izlemek ve oyun oynamak için QLED VA daha iyi.
  • Aydınlık odada geniş açıdan izlemek veya profesyonel renk doğruluğu isteyen işler için LED IPS daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emre Keser
Vestel'i kesinlikle tavsiye ediyorum. Vestel 65QA9700 65" 4K QLED TV'yi yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, sıfır sıkıntı, mükemmel görüntü kalitesi ve ses deneyimi sunuyor. O zamanlar 22K'ya almıştım, şu an 35K olmuş. Markaya çok takılmanızı tavsiye etmiyorum, bu yüzden LG, Samsung vs. diye düşünmeyin.

QLED VA ve LED IPS arasındaki farklar:
  • QLED VA(Samsung ve TCL gibi markalarda yaygın)
    • Daha yüksek kontrast oranı (daha derin siyahlar)
    • Daha canlı renkler ve daha yüksek parlaklık
    • Daha iyi HDR performansı
    • Dar izleme açısı (yanlardan bakıldığında renk bozulması olabilir)
    • Oyun ve film izleme için daha uygun
  • LED IPS(LG ve bazı diğer markalarda yaygın)
    • Daha geniş izleme açısı (yanlardan bakıldığında renkler daha tutarlı)
    • Daha düşük kontrast (siyahlar daha gri görünebilir)
    • Daha hızlı tepki süresi (bazı modellerde)
    • Ofis kullanımı, grafik tasarım ve genel TV izleme için daha uygun
Sonuç:
  • Karanlık ortamda film/dizi izlemek ve oyun oynamak için QLED VA daha iyi.
  • Aydınlık odada geniş açıdan izlemek veya profesyonel renk doğruluğu isteyen işler için LED IPS daha iyi.
QLED VA ve QLED İPS arasında belirgin fark olur mu ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,246
Üyeler
168,271
Son üye
yusufyuce
Top Bottom