650W psu önerisi yaparmısınız?

Fevkalade

80+
Reaksiyon skoru
94
Selamlar şuanda 550w psu kullanıyorum fakat psu'm arızalandı ve pc düzgün çalışmıyor sürekli kapanıyor.
Baktığımda 650w'lık bir psu buldum sizce iyi midir? iş görürmü veya bu fiyatlarda önerebileceğiniz daha iyisi varmıdır?
pc: rtx4060 ryzen 5 5500 8x2 ram b550m anakart
Bulduğum psu:

Selamlar şuanda 550w psu kullanıyorum fakat psu'm arızalandı ve pc düzgün çalışmıyor sürekli kapanıyor.
Baktığımda 650w'lık bir psu buldum sizce iyi midir? iş görürmü veya bu fiyatlarda önerebileceğiniz daha iyisi varmıdır?
Bulduğum psu:

Alabilirsin.

Bulduğum psu:
https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-a650bn-650w-80-plus-bronze-guc-kaynagi.html

bence msi vazgeçme çin markalarını almaktansa uzun ömürlü ol

Bulduğum psu:

Her iki modelde Delta varken alınabilecek durumda değiller. Ayrıca FSP MSI'dan daha kötü bir model.

Kanıtlayabilir misin? Elimde her iki modelinde detaylı incelemeleri mevcut.

FSP'nin 12v hattındaki ripple değerleri berbat. Filtrelemede noname markalar kullanılıyor. Fanı sleeve bearing oluşundan ve kalitesizliğinden dolayı 2 3 yıl sonra tangur tungur ses çıkarmaya başlıyor. Daha bir şey söylemeye gerek yok bana kalırsa.

FSP'nin 12v hattındaki ripple değerleri berbat. Filtrelemede nonam markalar kullanılıyor.
devresının patladıgnı yazan konuları arıyorum dostum

devresının patladıgnı yazan konuları arıyorum dostum
Bilginiz olmadan yorum yapıyorsunuz. Bir ünitenin patlamış olması, onu kötü yaptığı anlamına gelmez. Üretimden mutlaka hatalı üniteler çıkar ve bunlardan biri birinin eline geçmiş olabilir. Bunu bilemeyecek kadar teknik bilginiz eksik.

FSP'nin 12v hattındaki ripple değerleri berbat. Filtrelemede noname markalar kullanılıyor. Fanı sleeve bearing oluşundan ve kalitesizliğinden dolayı 2 3 yıl sonra tangur tungur ses çıkarmaya başlıyor. Daha bir şey söylemeye gerek yok bana kalırsa.
ayrıca atılan bnl modelı degıl duz bn modelı

Bilginiz olmadan yorum yapıyorsunuz. Bir ünitenin patlamış olması, onu kötü yaptığı anlamına gelmez. Üretimden mutlaka hatalı üniteler çıkar ve bunlardan biri birinin eline geçmiş olabilir. Bunu bilemeyecek kadar teknik bilginiz eksik.
teknık detay bılmıyoprum psu konusuda evet ama yandıgnı gordugum konular oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BN modelide benzer zaten. Attığım konuda onunda teknik bilgileri yer alıyor.
attıgın forumda bnl modelı bn modelınden her konuda ustun oldugu yazıyor ve konu da bnl modelı degıl hyper h3 ve 650bn modelı

teknık detay bılmıyoprum psu konusuda evet ama yandıgnı gordugum konular oldu
Dediğim gibi, arada illâ ki çürükler çıkar. Sadece çürükleri görüp değerlendirirseniz, piyasadaki hiçbir güç kaynağını güvenle kullanamazsınız. ASUS ROG Strix’ler de nadiren olsa patlayabiliyor; mükemmellik, tamamen hatasız olmaktan değil, genel güvenilirlikten geçiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

attıgın forumda bnl modelı bn modelınden her konuda ustun oldugu yazıyor ve konu da bnl modelı degıl hyper h3 ve 650bn modelı
Her konuda üstün değil. Ayrıca o rehberi ben yazdım zaten.

Geri