Merhaba,
Son dönemde AMD sürücülerinde yaşadığım bir problem hakkında destek ve fikir almak istiyorum.
Sistem özelliklerim şu şekilde:
Benzer sorunlar yaşayanlar veya bu konuda çözüm önerisi olanlardan destek bekliyorum. Ayrıca AMD'nin bu tür uyumsuzlukları çözmek için bir güncelleme planı olup olmadığını bilenler varsa, bilgilerini paylaşmalarını rica ederim.
Son dönemde AMD sürücülerinde yaşadığım bir problem hakkında destek ve fikir almak istiyorum.
Sistem özelliklerim şu şekilde:
- Ekran Kartı: AMD Radeon 6700 XT
- İşlemci: Intel i5-13400F
- Anakart: ASUS Prime H610MK D4
- RAM: 16 GB XMP
- Depolama: 1 TB Kingston NVMe SSD
- Monitör: Dell G2422HS 23.8" 1 ms Full HD IPS 165 Hz
- League of Legends (LOL)
- AMD Adrenalin 24.7.1 sürümünde, V-Sync açık olmasına rağmen oyun ilerledikçe FPS dropları yaşıyorum. Maç süresi 20-30 dakikayı geçtiğinde, boş koridorda yürürken bile ciddi FPS düşüşleri meydana geliyor.
- Grafik ayarlarını en düşük seviyeye çekmeme rağmen, oyun hala akıcı çalışmıyor.
- Bu esnada işlemci kullanımının da yüksek olmadığını gözlemledim, dolayısıyla sorun işlemciden kaynaklanmıyor gibi görünüyor.
- Fortnite
- Eğer AMD sürücüsünü 23.12.1 sürümüne düşürürsem, LOL'deki FPS dropları bir nebze azalıyor ve oyun oynanabilir hale geliyor. Ancak bu sürümde Fortnite'ta başka bir sorun ortaya çıkıyor. Oyuna giriş aşamasında savaş otobüsü haritayı tamamen geçtiğinde oyun yeni yükleniyor, bu da Fortnite’ı oynamayı imkansız hale getiriyor.
- Genel Durum
- AMD sürücüsünü güncel 24.7.1 sürümüne geri getirdiğimde, Fortnite sorunsuz bir şekilde çalışıyor ancak bu kez LOL performansı dramatik şekilde kötüleşiyor.
- Ayrıca, RAM'lerimi MemTest86 ile test ettim ve herhangi bir sorun tespit etmedim. Ancak, RAM'lerim 3200 MHz hızında çalışmasına rağmen, 106.1 ns gecikme ile çalışıyorlar (Aida64 te böyle yazıyor). Bu gecikmenin, FPS drop sorunlarına neden olup olabileceğini merak ediyorum.
Benzer sorunlar yaşayanlar veya bu konuda çözüm önerisi olanlardan destek bekliyorum. Ayrıca AMD'nin bu tür uyumsuzlukları çözmek için bir güncelleme planı olup olmadığını bilenler varsa, bilgilerini paylaşmalarını rica ederim.