riddLedSKL
80+
- Reaksiyon skoru
- 187
O karta 12K biraz fazla bence de. Üstüne 2 nesil çıkmış bir de. Tamam 6800XT zamanının üst düzey kartlarından ama 2 yıla daha da eskimiş olacak bunu da düşünmek lazım.
2-3 saat önce senin konunu görünce tekrardan Furmark testine sokayım dedim hocam. 2 ayda kartın GPU Hotspot sıcaklığı uçmuş.İkinci el 6800 XT shappire nitro + ekran kartı. 6 ay mining görmüş içi açılmamış termal bakım yapılmamış, değerler çok sıkıntılı mı? 12k fiyat istiyor ama pazarlık yapmadım. Değerler nasıl?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Fan %50
MX4 daha iyi benceBu da az önce MX 6 macunu ile yenilediğim ekran kartımın değerleri:
Alıntıyı görüntüle
kral bende 6900xt gaming z trio var 2 gün önce thermal grizzly aeronout ile yeniledim termal macununu 55 58 derece arasında çalışıyor %50 fanda ama normal derece ile hotspot arasında 30 derece var hotspotumu thermalpad değiştirmeden düşürebilir miyim ve seninki biraz sıcak çalışıyor gibi2-3 saat önce senin konunu görünce tekrardan Furmark testine sokayım dedim hocam. 2 ayda kartın GPU Hotspot sıcaklığı uçmuş.
2 ay önce ilk aldığım zamanki değerler:
Alıntıyı görüntüle
Bugün termal macun yenilemeden önceki değerler:
Alıntıyı görüntüle
Bu da az önce MX 6 macunu ile yenilediğim ekran kartımın değerleri:
Alıntıyı görüntüle
Hotspot 85-90 derece civarıysa normal olması gerek hocam senin değerlerin.kral bende 6900xt gaming z trio var 2 gün önce thermal grizzly aeronout ile yeniledim termal macununu 55 58 derece arasında çalışıyor %50 fanda ama normal derece ile hotspot arasında 30 derece var hotspotumu thermalpad değiştirmeden düşürebilir miyim ve seninki biraz sıcak çalışıyor gibi
Değerler hiç iyi değil üstüne fiyatıda fazla.İkinci el 6800 XT shappire nitro + ekran kartı. 6 ay mining görmüş içi açılmamış termal bakım yapılmamış, değerler çok sıkıntılı mı? 12k fiyat istiyor ama pazarlık yapmadım. Değerler nasıl?
Fan %50
650W psu ile kullanıyorum6800xt için geniş havadar bol fanlı üstten de ızgaralı kasa lazım. 800 watt psu lazım. 750 watt sınırda olur.
2-3 saat önce senin konunu görünce tekrardan Furmark testine sokayım dedim hocam. 2 ayda kartın GPU Hotspot sıcaklığı uçmuş.
2 ay önce ilk aldığım zamanki değerler:
Alıntıyı görüntüle
Bugün termal macun yenilemeden önceki değerler:
Alıntıyı görüntüle
Bu da az önce MX 6 macunu ile yenilediğim ekran kartımın değerleri:
Alıntıyı görüntüle
Asus Tuf 6800xt var bende dePazarlıkla kartı 11k ya aldım, undervolt yaptım 60 derece ile ful voltajlayken aynı fps leri alıyorum, ilerde bi pad değişimi yaparım artık. 300 280 watt çalışan kart 180-200 watt çalışmaya başladı gayet güzel oldu
Linkteki ayarları yapın hocam, çok farkedecek bi deneyinAsus Tuf 6800xt var bende de
Stok halde 272W çekiyor oyunlarda.Fan %50 Çekirdek sıcaklığı 65, Hot spot 85-90 oluyor
Afterburnerdan 1030 mV, Çekirdek hızı 2250 MHz, Vramler 2100 MHz olarak ayarladim. %4-5 fps düşüşü var ama 180-184W calisiyor. Çekirdek sıcaklığı 56-57 derece. Hot Spot 70-71 derece.
Fan hızıda yine %50 olacak şekilde ayarladım. Fanlar sessiz calisiyor
Furmarkta bi değişiklik olmuyor galiba adrenalin programını bypass yapıyor ama oyunlarda sıcaklıklar çok düşüyorLinkteki ayarları yapın hocam, çok farkedecek bi deneyin
Furmarkta farketmiyor evetLinkteki ayarları yapın hocam, çok farkedecek bi deneyin
Furmarkta bi değişiklik olmuyor galiba adrenalin programını bypass yapıyor ama oyunlarda sıcaklıklar çok düşüyor