Neler Yeni

68k RTX4080 laptopa değermi?

Mithril

80+ Silver
Bütçe
70000
Laptop alacağım ve rtx4080 ve ekranı büyük ve güzel birşeyler arıyorum ve 68k bir tane msi vector 16 buldum ve cihaz soğutma olsun kasa olsun gayet iyi ama tek sıkıntısı ekranı. Cihaz 16 inç ekran ve fullhd ve %70 srgb ile geliyor maalesef. İyi ekranlı bir şey istersemde en ucuz olarak 75k dolaylarında hp omen 17 var ve ne soğutma olarak nede kasa kalitesi ve yazılım olarak msi a denk maalesef (hall sensörü sorununuda unutmamak lazım) ama bunlara rağmen ekranı tam istediğim gibi 2k 240hz 17.3 inç %100srgb olarak geliyor.
fiyatları aynı olsaydı kesinlikle hp omen 17 tercih ederdim ama arada azımsanmayacak bir fark var. Evet herzaman msi da monitör alma şansım var ama çok uzun süreler maalesef kyk da geçireceğim bu yüzden kısa zamanda mönitör alamayacağım.
sizce hangisini tercih etmeliyim?

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
kerim deveci
Laptop alacağım ve rtx4080 ve ekranı büyük ve güzel birşeyler arıyorum ve 68k bir tane msi vector 16 buldum ve cihaz soğutma olsun kasa olsun gayet iyi ama tek sıkıntısı ekranı. Cihaz 16 inç ekran ve fullhd ve %70 srgb ile geliyor maalesef. İyi ekranlı bir şey istersemde en ucuz olarak 75k dolaylarında hp omen 17 var ve ne soğutma olarak nede kasa kalitesi ve yazılım olarak msi a denk maalesef (hall sensörü sorununuda unutmamak lazım) ama bunlara rağmen ekranı tam istediğim gibi 2k 240hz 17.3 inç %100srgb olarak geliyor.
fiyatları aynı olsaydı kesinlikle hp omen 17 tercih ederdim ama arada azımsanmayacak bir fark var. Evet herzaman msi da monitör alma şansım var ama çok uzun süreler maalesef kyk da geçireceğim bu yüzden kısa zamanda mönitör alamayacağım.
Net olmamakla birlikte hall sensor sorunu omen 16 serisinde var diye biliyorum

Mithril

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Net olmamakla birlikte hall sensor sorunu omen 16 serisinde var diye biliyorum
%100 varmı bende bilmiyorum omen 17 de ama risk herzaman var bence .Hangi laptopu alırsam zaten undervolt yapıp e coreları kapatacağım hocam o yüzden hall sensörü çıkma sorunu bayağı az olur muhtemelen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

neredeyse kimse bir şey yazmadı ama chatgpt ile uzun uzun konuştukdan sonra msi dan vazgeçiyorum, ekrandan maalesef feragat edemem.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,892
Üyeler
171,663
Son üye
ll4z
Top Bottom