6gb ram yeterli olurmu

Mehmet Karahanlı

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
670
Arkadaşlar 2gb ramin yanına 4 gb ram daha almayı planlıyorum genellikle agalarla dc de konusuyoruz mc giriyoruz bide gündelik işlerimi hallediyorum sizce 6 gb ram yeterli olurmu? Bide anakartım P7H55M-LX eğer 6 gb az derseniz 8 gb tek slot alsam çalışırmı(2gb lık ram kenarda duracak eğer 8gb ram alırsam)?

Minecraft için yeterli tabi modlu oynamıyorsan.

Arkadaşlar 2gb ramin yanına 4 gb ram daha almayı planlıyorum genellikle agalarla dc de konusuyoruz mc giriyoruz bide gündelik işlerimi hallediyorum sizce 6 gb ram yeterli olurmu? Bide anakartım P7H55M-LX eğer 6 gb az derseniz 8 gb tek slot alsam çalışırmı(2gb lık ram kenarda duracak eğer 8gb ram alırsam)?
yeterli olu hocam ama diğer sistem parçalarına bağlı imzadaki sistemde fark olur

Yeterli hocam ağır oyunlar oynamıyorsan.
Normal şartlarda 8 bile yetersiz kalıyor artık ama Valorant bile 7GB RAM yiyor.

Çalışırımı peki anakartta
Post automatically merged:

2+4 ile tek slot 8 gb ram arasında performans farkı olmazmı?
2+4 çift kanal olarak çalışmaz. Kar elde etmiş olmazsınız. Çift kanal olması için aynı özelliklere sahip olmaları ve aynı GB lazım.
Paranız yetiyorsa 4+4 alın. Yetmiyorsa direkt 8 takıp geçin.
Post automatically merged:

Ek olarak MC gibi oyunlar için 8 GB bellek cidden işe yarıyor. 4+4 alırsanız MC gibi bellek kullanan oyunlar da ciddi, inanılmaz bir performans artışı yakalayabilirsiniz. Mesela ben tek kanaldan çift kanal geçiş yapmıştım (4GB bellekten 4+4'e geçiş yaptım) 75 FPS artış yaşadım.

8gb almak yerine 4+4 almak daha mantıklı 2. elde aynı fiyatlara satılıyorlar zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,166
Üyeler
190,870
Son üye
outofnick
Geri