70 Bin TL Sistem Toplama Tavsiyesi

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,059
Merhaba arkadaşlar,
Diş labaratuvarında exocad programı kullanılmak üzere render odaklı bir sistem toplamak istiyorum bütçe aşağı yukarı 70 Bin TL. işlemci ağırlıklı bir bilgisayar toplamak istiyorum ekran kartı çok üst düzey bir şeye ihtiyacım yok. istediğim gibi bir sistem bulamadım, oem sistem olmalı tek tek satın alma imkanım yok maalesef. piyasaya uzak kaldım fiyat araştırması yapıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
Diş labaratuvarında exocad programı kullanılmak üzere render odaklı bir sistem toplamak istiyorum bütçe aşağı yukarı 60 Bin TL, gerekirse biraz esnetiriz. işlemci ağırlıklı bir bilgisayar toplamak istiyorum ekran kartı çok üst düzey bir şeye ihtiyacım yok. istediğim gibi bir sistem bulamadım, oem sistem olmalı tek tek satın alma imkanım yok maalesef. piyasaya uzak kaldım fiyat araştırması yapıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Akşam22.00da incehesap gaming gecesi indirimi oluyor ordan bulabilirsin güzel bir oem paket

Akşam22.00da incehesap gaming gecesi indirimi oluyor ordan bulabilirsin güzel bir oem paket
maalesef hocam hekimin kartından çekilecek para öyle istediğim an istediğim parçayı alamıyorum. oem isteme sebebimde oydu zaten.

Dostum bende oem dedim zaten parça parça demedim.
hocam istediğim an alamıyorum dedim bende farklı bişey demedim ki ben link atacağım o alacak. gaming gecesinde hızlı olmak gerekiyor olmaz o iş maalesef. başka önerilere açığım.

bu sistem nasıl sizce yorumlar mısınız

www.gaming.gen.tr_sepet_ (1).webp

Hocam merhaba, render yapacaksanız intel işlemci almanız daha mantıklı, amd islemciler daha az çekirdekli yüksek cache bellekli oluyor bu yüzden daha oyun odaklı, intel ultra 5 serisi işlemcili, nvidia kartlı bir sistem almanızı öneririm. Bu doğrultuda sistem bakabilirsiniz.

Hocam merhaba, render yapacaksanız intel işlemci almanız daha mantıklı, amd islemciler daha az çekirdekli yüksek cache bellekli oluyor bu yüzden daha oyun odaklı, intel ultra 5 serisi işlemcili, nvidia kartlı bir sistem almanızı öneririm. Bu doğrultuda sistem bakabilirsiniz.
hocam render yapacağım ama exocad çoğunlukla tekli çekirdek performansına odaklı, dolayısıyla devasa bir fark olmayacaktır. aslında intel tercih etmeme sebebim çok fazla ısınması. 14700kf gibi modellere baktım ama güvenemedim, anakart sıvı soğutma derken maliyet çok artıyor. ultra 5 serisini bilmiyorum ama yalan olmasın.

hocam render yapacağım ama exocad çoğunlukla tekli çekirdek performansına odaklı, dolayısıyla devasa bir fark olmayacaktır. aslında intel tercih etmeme sebebim çok fazla ısınması. 14700kf gibi modellere baktım ama güvenemedim, anakart sıvı soğutma derken maliyet çok artıyor. ultra 5 serisini bilmiyorum ama yalan olmasın.
Tekli cekirdek odaklı bir uygulama ise amd'nin x3d serilerine bakmanız daha doğru olur o zaman. 96mb cache ile geliyorlar

Tekli cekirdek odaklı bir uygulama ise amd'nin x3d serilerine bakmanız daha doğru olur o zaman. 96mb cache ile geliyorlar
Hocam onu da düşündüm aslında 9600x kullanmıştım, sonra olmuşken 9700x olsun dedim bütçeyi esneterek. 7800x3d için bu bütçenin üzerine min 7-8k daha koymam lazım çünkü sıvı soğutma da gerekecek galiba bu soğutucu ile soğutamam onu. Bilemiyorum değer mi?

Hocam onu da düşündüm aslında 9600x kullanmıştım, sonra olmuşken 9700x olsun dedim bütçeyi esneterek. 7800x3d için bu bütçenin üzerine min 7-8k daha koymam lazım çünkü sıvı soğutma da gerekecek galiba bu soğutucu ile soğutamam onu. Bilemiyorum değer mi?
7800x3d için illa sıvı soğutma almana gerek yok Thermalright Peerless Asassin kullanıyorum stres testinde 75-76 derecelerdeyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,132
Üyeler
198,065
Son üye
Lizard_-
Geri