Neler Yeni

7000 TL değer mi ?

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar
Merhabalar bu sene abim üniversiteye gidicek bende laptop almaktan sıkıldığım için masaüstü almayı planlıyorum bir kaç kere Aquarius 5AN-X adlı videolar görmekteyim sizce alınmaya değer mi ? Yoksa oneriniz varmı bu paraya başka bir sistem mi alayım ? Yanıtlarsanız mutlu olurum

Link

40 lira daha fazla verebilirseniz. 700w yapın
Daha iyi olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yorumlar yine AMD sponsorluğuna dönmüş...
Yeni konu açmanızı öneririm.
Sistem toplanmış link yok. Çok profesyonelce.
Link orda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Mehmet Şanlı
Instagram
www.instagram.com/memotellica
Twitter
_memotellica
2060s alacak paranız var ise 5700XT'li sistemlere bulaşmayın derim hocam oyunun ortasında her gün crash yiyip rage geçiren arkadaşlarım var yüzde 7 daha fazla performans için bunları çekmeye değmez

Çınar Yaşar

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Mehmet Şanlı
Instagram
Twitter
_memotellica
Önerim ise Aquarius-5anx üzerinde özelleştirme yapıp almandır,ssdyi bx500 240gb yap,3600x'e güncelle, ramlari 3200mhz crucial yap,anakarti b450m dragon yap keyfine bak

Değmez onun yerine RX5700XT al zaten çözüldü ısınma ve yazılım sorunları,
İşlemciyi R5 3600 yap bunu al
hocam çok özür diliyorum çözüldüğünü nerede gördünüz sadece adrenaline güncelleme geliyor ama amdnin forumuna girince her gün 100konu açılıyor, ısınma sorunu tuf serisi hariç hiçbir kartta olduğunu görmedim zaten

Çınar Yaşar

80+ Gold
Önerim ise Aquarius-5anx üzerinde özelleştirme yapıp almandır,ssdyi bx500 240gb yap,3600x'e güncelle, ramlari 3200mhz crucial yap,anakarti b450m dragon yap keyfine bak

hocam çok özür diliyorum çözüldüğünü nerede gördünüz sadece adrenaline güncelleme geliyor ama amdnin forumuna girince her gün 100konu açılıyor, ısınma sorunu tuf serisi hariç hiçbir kartta olduğunu görmedim zaten
Araştırıp bakarsanız son güncellemelerle ekran kartlarının FPS oranı çok daha fazla oldu, yani çözmüşler, az az ısınmaları azaltıyor markalar

Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Mehmet Şanlı
Instagram
Twitter
_memotellica
Araştırıp bakarsanız son güncellemelerle ekran kartlarının FPS oranı çok daha fazla oldu, yani çözmüşler, az az ısınmaları azaltıyor markalar
Hocam mevzu fps değil zaten RX5700 XT, 2070S'e denk ama kart stabil çalışmadıktan sonra o kadar fpsnin kimseye yararı olmadığını düşünüyorum bu paralara kumar oynatıyoruz resmen f/p çok mantıklı olur ama,oyunun ortasında crash yiyince Black screen alınca performansın manası olmuyor sonuçta oyun oynamak için alıyoruz saf güçlü olması çok şey ifade etmiyor.

Çınar Yaşar

80+ Gold
Hocam mevzu fps değil zaten RX5700 XT, 2070S'e denk ama kart stabil çalışmadıktan sonra o kadar fpsnin kimseye yararı olmadığını düşünüyorum bu paralara kumar oynatıyoruz resmen f/p çok mantıklı olur ama
Zaten bu kart modeli F/P

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,564
İsim
Samet Kaya
Önerdiğin bir sistem bulunmakta mı ?
senin attığın sistem gayet iyi ama işlemciyi r5 3600 yapman daha iyi olur

Selamlar. Dostum topladım PC yi. Ama şunu belirteyim. Sadece oyun oynuyorsan bu sistemi öneriyorum. Başka işlerin var ise sistem de değişiklik yapabilirim. Öncelikle şunu belirteyim. Depolama alanında 500 gb HDD ve +500 gb NVMe m.2. SSD kullandım. Artık bu da zevk yani :D. İşlemci oyun odaklı bir sistem olduğu için ryzen 3 3300x kullandım. Overclock suz ryzen 5 3600 ü geçiyor genelde (itopya). Anakart Gigabyte b450m h modeli 500 TL incehesap. Ramlar xpg 2x8 16 gb cl 16 3000 mhz RAM 627 TL itopya. Kasa 4 fanlı mech panelli powerboost kasa itopya 770 TL modelini unuttum. 150 TL trendyol HDD ( neden trendyol dersen 500 gb ı itopya gibi yerler 1 tb fiyatına satıyor). 3362 TL rx 5700 xt incehesap (shappire pulse dan daha güçlü ve ucuz, hatta en ucuz rx 5700 xt diyebilirim). m2 SSD ise toshiba ocz 500 gb nvme türden m2 SSD 620 TL itopya. Toplam 7102 TL. Eğer 1000 liram daha var derse 144 hz li monitör dahil ama m2 SSD siz de öneririm. Monitörün yoksa. Ayrıca testlerde ryzen 5 3600 den daha iyi olduğunu gördüm (donanım arşivinin videosunda).

:D komiksin doğrusu. Tokatlıyor falan yazmışsın. Aşırı komiksin. Biraz test videolarına bakmanı öneriyorum.

Evet yazdım.

Evet yazdım.
Bakarak geldim zaten ayrıca 7000tl bütçeye 3300x önermişsin o kasa berbat PSU yok eğer psulu ise o kasa daha kötü anakrt göremedim 500gb hdd ne yani sadece ekran kartı iyi olsun diye herşeyden kısmışsın hangi 7000tl sistemde 3300x gördün ayrıca nerde geçiyor 3300x 3600 ü daha 3500x i geçemiyor ayrıca oyunla alakası yok ilerde oyunlar çoklu çekirdekli olacak o yüzden 3500x i 3600 yap dedim bilip bilmeden konuşan sensin bence burda

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet Arda Ekrem
senin attığın sistem gayet iyi ama işlemciyi r5 3600 yapman daha iyi olur

Bakarak geldim zaten ayrıca 7000tl bütçeye 3300x önermişsin o kasa berbat PSU yok eğer psulu ise o kasa daha kötü anakrt göremedim 500gb HDD ne yani sadece ekran kartı iyi olsun diye herşeyden kısmışsın hangi 7000tl sistemde 3300x gördün ayrıca nerde geçiyor 3300x 3600 ü daha 3500x i geçemiyor ayrıca oyunla alakası yok ilerde oyunlar çoklu çekirdekli olacak o yüzden 3500x i 3600 yap dedim bilip bilmeden konuşan sensin bence burda
İleriye değil şuanki performansa bakıyoruz. Donanım Arşivinin videosunda görebilirsin ryzen 3 3300x in stok halde 3600 ü geçebildiğini. Sallamıyoruz herhalde. Kasa kötü değil. Corsair ve ya Cooler Master alınca kasanın yanmayacağını sanma. İstersen 80plus plat al yinede kasanın yanma riski var. Kasanın kötü olduğunu çok iddia ediyorsan Abdullah abinin sistem tavsiyelerinde de belirtseydin keşke bu kasa çöp diye.

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,564
İsim
Samet Kaya
İleriye değil şuanki performansa bakıyoruz. Donanım Arşivinin videosunda görebilirsin ryzen 3 3300x in stok halde 3600 ü geçebildiğini. Sallamıyoruz herhalde. Kasa kötü değil. Corsair ve ya Cooler Master alınca kasanın yanmayacağını sanma. İstersen 80plus plat al yinede kasanın yanma riski var. Kasanın kötü olduğunu çok iddia ediyorsan Abdullah abinin sistem tavsiyelerinde de belirtseydin keşke bu kasa çöp diye.
nE 3300x 3600ü STOK HALDE geçiyor mu? shtufjhrsjgs güldürme beni orda adam oc yapıyor kasa aşırı kötü bilmiyorsan konu aç söylesinler sana ayrıca yanmayacak diye bir garanti hiçbir firma vermez ama 80+ garantidir zaten abdullah abi hiçbir zaman powerboost kasa kullanmaz ki senin mantığına göre frisby psu alalım cidden bilmeden sallıyorsunuz gibime geliyor

Top Bottom